Breaking News

Catherine Rider: Csók ​New Yorkban {Értékelés + Nyereményjáték}

Catherine Rider: Csók ​New Yorkban

A blogturnéról




A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Rider romantikus regénye, ami garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot! Charlotte és Anthony New York híres vagy éppen eldugott helyeit járva próbálják túltenni magukat szakításukon - ráadásul mindezt karácsony estéjén. Ha szeretnétek Ti is részese lenni ennek a szerelmes-hangulatos történetnek, tartsatok a turné 5 bloggerével, és játsszatok a könyvért!

Eredeti cím: Kiss Me in New York
Kiadó: Menő Könyvek
Oldalszám: 340
Fordító: Nánási Yvette
ISBN: 9789634034230
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (3,74)
Megrendelési link
Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa.
Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre.
Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak.
Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben!
Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.

1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés
24 óra

Az első mondat:


"Ha az ember szívét összetörik, attól minden megváltozik."

Véleményem


Ez a könyv pontosan azt szállította, amit előzetesen vártam tőle a cím és a fülszöveg alapján. Olyan, mint egy romantikus film, ami elé lehuppan az ember, nem nagyon gondolkozik, és csak úgy élvezi, hogy álmodozhat és boldog lehet - mert hát lehet! 

A történet szerint Charlotte életében hirtelen minden elromlik, ami elromolhat. A pasija szakított vele, emiatt pedig minden New York-i álmát újra kell értelmeznie. Vajon tényleg New Yorkban akar tanulni? Amikor pedig épp hazautazna New York-ból karácsonyra, egy hóvihar miatt mg egy napra a városban ragad - egyedül, karácsonykor. A másik főszereplőnk szintén rossz napot él át - szintén a reptéren. Épp szakított vele a barátnője, ő pedig abszolút nem akar hazamenni karácsonyozni mindennek a tudatában. Egy véletlen és a repülőtér összehozza őket, és végül egy önsegítő könyvvel próbálják túlélni a napot. A könyv szerint 10 lépést végrehajtva sikerülhet túllépned az exeden. Hát, ők megpróbálják. 

Azt hiszem, a sztorit olvasva nagyjából mindenki el tudja képzelni, mire számítson. És semmi meglepetés: pont az történik, amit előre elképzeltek. Vicces és váratlan helyzetek, felfűzve a 10 utasításra, amit a könyv adott, közben pedig a két főszereplő, akik tényleg tovább lépnek, és - meglepetés - nagy eséllyel nem is magányosan végzik. Kicsit olyan, mint egy Hallmark film - és ezt most nem rosszindulatúan írom. 



Egyébként ez a 10 pontos ötlet működő recept, újra meg újra rájövök. Ad egy vázat a történetnek, ami vezet előre. Nem írtam még ilyen regényt, de azt hiszem, ez segítség a szerzőnek is abban, hogy tudja, merre tart. Még ha a lépések közötti teret útközben tölti is ki, mindig ott a sorvezető a végrehajtandó pontokkal. Ami meg az ötletet illeti, bevallom, néha kicsit olyan érzésem volt, mintha a szerzőt egy szakítós témájú Cosmo cikk ihlette volna meg - megint csak mindenféle rossz szájíz nélkül mondom ezt. 

A történet fordulatain jókat mosolyogtam. Tényleg történtek aranyos és váratlan helyzetek, amik viszik előre az olvasót olvasás közben, bár azért semmi túlságosan világmegváltó vagy nagyon hihetetlen nem történt. Persze, van egy olyan faktora a regénynek, amire az ember legyinthet, hogy ilyen nincs - nevezetesen a reptéren találkozós-24 órás dolog -, ezzel együtt abszolút elképzelhető minden egyéb lépés. 

A főszereplőket megkedveltem, igaz, hosszú évekre maradandót egyikük sem nyújtott. Cukik, aranyosak, összetört szívűek, kedvesen teszetoszák, ahogy próbálnak dűlőre jutni egymással. És ha már a két főszereplő szóba került, váltott szemszögben ismerjük meg a történetet. Ez önmagában nagyon tetszik nekem, egy ilyen sztorinál tök jó mindkét szemszöget megismerni, már csak azért is, mert vicces helyzeteket teremthet, ha az olvasó mindent tud - és tudja például, hogy a két szereplő ugyanazon mereng, csak pont ellentétes szemszögből vizsgálva. Ezeken mindig jókat mosolygok. Itt túl sok ilyen nem akadt, de azért volt egy-két kikacsintás. Egy valami viszont zavart a váltott szemszögben: nagyon sokszor sajnos nem tudtam megállapítani pusztán a nyelvezetből, hogy éppen kinek a szemszögében járok. Annyira hasonló volt a kettő, hogy sokszor vissza kellett görgetnem a fejezet elejére, hogy most akkor ezt ki is gondolja így. 

Összességében ez egy aranyos karácsonyi romantikus történet - annyira azért nem karácsonyi, hogy igazi karácsonyi hangulatot teremtsen, de ha valaki szeretne decemberben rákattanni a karácsonyi sztorikra és szereti a nem túlságosan megrázó, egyszeri romantikus sztorikat, akkor hajrá! 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


A történetünk főszereplői a Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? című könyv segítségével próbálják túltenni magukat szívfájdalmukon. Ezt New York utcáit felfedezve és megismerve kísérlik meg, amihez a nyereményjátékunk is kapcsolódni fog. Minden blogon találni fogtok egy képet azokról a New York-i helyszínekről, amik fontos szerepet töltenek be a szereplők továbblépése során, a feladatotok pedig természetesen az, hogy beírjátok a hely nevét a rafflecopter dobozba.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.25. - Könyvvilág
10.27. - Sorok között
10.29. - Zakkant olvas
10.31. - Deszy könyvajánlója
11.02. - Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések