Breaking News

Film lesz a Paxból!

Sajnos még nem volt szerencsém olvasni, de már nagyon sok jót hallottam a Pax című mesekönyvről, és a kezembe kaparintottam már egyszer, első blikkra nagyon szép. Nem véletlenül lett New York Times bestseller, és jelölt a Goodreads Choice Awards szavazáson is. 

A kép forrása


Mint kiderült, most még egy listára felkerül: azoknak a könyveknek a listájára, amelyekből film készül. Az adaptáció felelőse az a John Fusco lesz, akinek már nem ismeretlen terep könyvből filmet készíteni: ő volt a felelős A Viskó adaptációjáért is. 

Fülszöveg:

„‒ Külön, mégis együtt. Elválaszthatatlanul. Szóval… néhány napja biztosan tudtam, hogy Pax evett. Éreztem. Múlt éjjel megláttam a holdat, és tudtam, Pax is épp azt nézi, ugyanakkor. Gondolod, ha érzem, hogy Pax él, úgy is van?
‒ Igen.”


Pax és Peter azóta elválaszthatatlanok, hogy a fiú magához vette az elárvult kisrókát. Ám egy nap megtörténik az elképzelhetetlen: Peter apja bevonul a hadseregbe, és rákényszeríti a fiát, hogy szabadon eressze Paxot.
Nagyapjánál, otthonától háromszáz mérföldnyire Peter rádöbben, hogy az ő helye nem ott van – hanem Pax mellett. Az egyre közeledő frontra fittyet hányva felkerekedik, hogy újra együtt lehessen barátjával. Hajtja a szeretet, a ragaszkodás és a keserűség.
Eközben Pax, míg kitartóan várja, hogy kis gazdája visszatérjen, maga is kalandokba keveredik, és felfedezi a világot.


Szívbe markoló története barátságról, hűségről és arról, hogyan találjuk meg helyünket a világban. 

Nincsenek megjegyzések