Új funkció az oldalon!

Tegnap este bizonyára néhányan már észrevettétek a csengőcskét a jobb alsó sarokban, a kíváncsibbak talán már rá is kattintottak. 
De most akkor jönnek a válaszok: ez mégis mi a fene? 

Találkozhattatok már különböző oldalakon azzal, hogy egy kis ablakban megkérdezik, engedélyezed-e, hogy ilyen-olyan értesítéseket küldjenek neked. 

Mutatom, a Blikk.hu-n pl. ez így fest:Itt tudod engedélyezni a Blikknek, hogy mindenféle értesítést küldjön neked. 

És hogy hogy fest egy ilyen értesítés élesben? 

Nos, az enyém valahogy így, a jobb alsó sarokban látható kis ablakot kell nézni:A dolog lényege egyszerű. Ha elfogadod, hogy értesítést küldjek neked, akkor a fentihez hasonló ablakban ugranak majd fel neked ezek - amennyiben Google Chrome-ot vagy Mozillát használsz. 

Ezekben az ablakokban az a nagyon jó, hogy függetlenül attól, hogy mit böngészel éppen, felugranak, ha épp Chrome-ban vagy Mozillában vagy - és meg is várják, míg fellépj. Egy ideig. 

Szóval ha nem akarsz lemaradni az oldallal kapcsolatos hírekről, és teljesen up-to-date akarsz maradni a könyves-adaptációs infókkal, akkor érdemes ebbe benevezni, mert akkor nem kell a Facebookra támaszkodni, hogy mit dob fel és mit nem, és nem kell állandóan lesni, került-e már fel friss. 

Fontos információk következnek! 

Nem szeretném kihasználni gátlástalanul ezt a funkciót. Nem kell attól félni, hogy elárasztom majd a böngészőiteket mindenféle értesítéssel, és nem fogjátok tudni lelőni őket. (Egyébként néhány másodperc után maguktól eltűnnek, és manuálisan is be lehet zárni őket az x-szel.) Nem fogok pucér pasikat/nőket és reklámokat küldözgetni senkinek. És nem fogom tucatjával küldeni őket naponta, szerintem a maximum a 3-4 értesítés/nap, és azokat sem tervezem egyszerre küldeni.

Az értesítések 90%-a a blogposztokkal lesz kapcsolatos, a maradék 10%-ban pedig lehet, hogy néha megfér majd egy-egy előrendelhetős hír, esetleg valamilyen kiemelt Facebook megosztásom. De minden esetben könyves lesz a téma. 

Szóval miért érdemes feliratkozni? 

1. Nem maradtok le semmi lényegesről
2. Nagyon gyorsan értesülhettek az új hírekről
3. Nem lesztek a Facebookhoz kötve, hogy mit jelenít meg és mit nem a falatokon. 

Hogy tudtok feliratkozni?

Nos, jó esetben felugrik majd egy ablak magától is az első látogatásnál, hogy szeretnétek-e feliratkozni - ez minden bizonnyal angolul lesz, mert sajnos nem tudom állítani. 

Viszont ha erről lemaradtok, vagy ez nem ugrik fel, akkor manuálisan is fel tudtok iratkozni az értesítésekre. Ehhez a már korábban említett csengőcskére kell kattintani a jobb alsó sarokban, akkor felugrik majd egy ablak, ott az Allow gombra kell rányomni. 

Mutatom, ez így néz ki:Ha jól csináltátok, a csengőcske jelzi egy köszönőüzenettel. 

És ennyi, már kaphatjátok is az értesítéseket, amikor küldöm őket.


Fontos!
Ez a funkció eszközhöz kötött! Azaz ha nem saját számítógépről léptek fel, az értesítések sem fognak felugrani. (Hacsak nem iratkozott fel valaki onnan is, vagy ti nem iratkoztok fel.)
Új funkció az oldalon! Új funkció az oldalon! Reviewed by Deszy on 11/02/2017 Rating: 5

1 megjegyzés:

  1. Deszy, nem találom a csengettyűt! A hiba az én készülékemben van?

    VálaszTörlés

.

Üzemeltető: Blogger.