Breaking News

Új funkció az oldalon!

Tegnap este bizonyára néhányan már észrevettétek a csengőcskét a jobb alsó sarokban, a kíváncsibbak talán már rá is kattintottak. 




De most akkor jönnek a válaszok: ez mégis mi a fene? 

Találkozhattatok már különböző oldalakon azzal, hogy egy kis ablakban megkérdezik, engedélyezed-e, hogy ilyen-olyan értesítéseket küldjenek neked. 

Mutatom, a Blikk.hu-n pl. ez így fest:



Itt tudod engedélyezni a Blikknek, hogy mindenféle értesítést küldjön neked. 

És hogy hogy fest egy ilyen értesítés élesben? 

Nos, az enyém valahogy így, a jobb alsó sarokban látható kis ablakot kell nézni:



A dolog lényege egyszerű. Ha elfogadod, hogy értesítést küldjek neked, akkor a fentihez hasonló ablakban ugranak majd fel neked ezek - amennyiben Google Chrome-ot vagy Mozillát használsz. 

Ezekben az ablakokban az a nagyon jó, hogy függetlenül attól, hogy mit böngészel éppen, felugranak, ha épp Chrome-ban vagy Mozillában vagy - és meg is várják, míg fellépj. Egy ideig. 

Szóval ha nem akarsz lemaradni az oldallal kapcsolatos hírekről, és teljesen up-to-date akarsz maradni a könyves-adaptációs infókkal, akkor érdemes ebbe benevezni, mert akkor nem kell a Facebookra támaszkodni, hogy mit dob fel és mit nem, és nem kell állandóan lesni, került-e már fel friss. 

Fontos információk következnek! 

Nem szeretném kihasználni gátlástalanul ezt a funkciót. Nem kell attól félni, hogy elárasztom majd a böngészőiteket mindenféle értesítéssel, és nem fogjátok tudni lelőni őket. (Egyébként néhány másodperc után maguktól eltűnnek, és manuálisan is be lehet zárni őket az x-szel.) Nem fogok pucér pasikat/nőket és reklámokat küldözgetni senkinek. És nem fogom tucatjával küldeni őket naponta, szerintem a maximum a 3-4 értesítés/nap, és azokat sem tervezem egyszerre küldeni.

Az értesítések 90%-a a blogposztokkal lesz kapcsolatos, a maradék 10%-ban pedig lehet, hogy néha megfér majd egy-egy előrendelhetős hír, esetleg valamilyen kiemelt Facebook megosztásom. De minden esetben könyves lesz a téma. 

Szóval miért érdemes feliratkozni? 

1. Nem maradtok le semmi lényegesről
2. Nagyon gyorsan értesülhettek az új hírekről
3. Nem lesztek a Facebookhoz kötve, hogy mit jelenít meg és mit nem a falatokon. 

Hogy tudtok feliratkozni?

Nos, jó esetben felugrik majd egy ablak magától is az első látogatásnál, hogy szeretnétek-e feliratkozni - ez minden bizonnyal angolul lesz, mert sajnos nem tudom állítani. 

Viszont ha erről lemaradtok, vagy ez nem ugrik fel, akkor manuálisan is fel tudtok iratkozni az értesítésekre. Ehhez a már korábban említett csengőcskére kell kattintani a jobb alsó sarokban, akkor felugrik majd egy ablak, ott az Allow gombra kell rányomni. 

Mutatom, ez így néz ki:



Ha jól csináltátok, a csengőcske jelzi egy köszönőüzenettel. 

És ennyi, már kaphatjátok is az értesítéseket, amikor küldöm őket.


Fontos!
Ez a funkció eszközhöz kötött! Azaz ha nem saját számítógépről léptek fel, az értesítések sem fognak felugrani. (Hacsak nem iratkozott fel valaki onnan is, vagy ti nem iratkoztok fel.)

1 megjegyzés:

  1. Deszy, nem találom a csengettyűt! A hiba az én készülékemben van?

    VálaszTörlés