Breaking News

Jennifer L. Armentrout: White ​Hot Kiss – Perzselő csók {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer L. Armentrout: White ​Hot Kiss – Perzselő csók

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Jennifer L. Armentrout legújabb sorozata a Komor elemek első része, a Perzselő csók. Layla félig démon, félig vízköpő, de igazából csak normális életet szeretne élni. Mindez álom számára, főleg amikor élete még jobban felkavarodik Zayne-nel és Rothtal. 
Ha kíváncsiak vagytok a hamarosan megjelenő Perzselő csókra, gyertek és tartsatok velünk az öt állomásos turnén és ismerjétek meg jobban Laylát, Zayne-t és Rothot.



Eredeti cím: White Hot Kiss
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 480
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789634570226
Sorozat: Komor elemek 1.
Kezelhető-e standalone-ként? so-so
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,27)
Megrendelési link
Az ​első csók az utolsó lehet.

A tizenhét éves Layla nem vágyik másra, csak normális életre. Szeretne beilleszkedni az
iskolában, és rendes randira menni a dögös Zayne-nel, akibe egy örökkévalóság óta bele van zúgva. Az a gond, hogy Zayne úgy bánik Laylával, akár a kishúgával – ráadásul a lány élete csöppet sem normális. Layla félig démon, félig gorgó, és olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más. És bár Zayne őrző, azaz a gorgók közé tartozik, akiknek feladata a démonok levadászása és az emberek védelme, Layla csókja megölne bárkit, akinek lelke van – beleértve Zayne-t is.

Aztán a lány megismerkedik Rothtal: a tetovált, pokolian szexi démonnal, aki azt állítja, hogy minden titkát ismeri. Layla tudja, hogy távol kéne tartania magát tőle, de nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor ezzel a fiúval végre nem akadály a csókolózás. Ha megbízik Rothban, azzal végleg tönkreteheti az esélyeit Zayne-nél, miközben árulónak bélyegezheti az őrzők családja, akik felnevelték. Ám miután Layla egy erőszakos démon-összeesküvés kellős közepén találja magát, az ellenség csókja egyszeriben semmiségnek tűnik a közelgő világvégéhez képest.

Az első mondat:


"Egy démon ólálkodott a McDonald'sban."

Véleményem


Úgy álltam neki ennek a könyvnek, hogy épp nagyon nem volt hangulatom természetfeletti szállal operáló YA regényt olvasni. És úgy tettem le, hogy új szerelmet avattam. Jennifer L. Armentrout megint megcsinálta. Én meg csak vigyorgok, hogy most már gyakorlatilag tényleg biztos kézzel nyúlhatok bármihez, ami Armentrout - legyen akár YA, akár NA, akkor természetfeletti, akár a mi világunkban játszódó, én bizony azt nagy eséllyel szeretni fogom.

A regény világa kicsit Kenyon Sötét Vadász sorozatára, kicsit Cassandra Clare Árnyvadász világára, kicsit az Angyali gonosz sorozatra emlékeztetett - de mégsem. Szóval senki ne vegye ezt negatívan, egyáltalán nem arról van szó, hogy koppintott a szerző, pusztán hasonló alapokból merítettek. 

A Perzselő csók világa a klasszikus konfliktusra épül: vannak a jók és a gonoszak, ehhez pedig egészen a Bibliáig nyúl vissza, némi csavarral. Itt nem angyalok és démonok állnak szemben egymással, hanem alakváltó gorgók és démonok. De amilyen hamar megteremti a jó-rossz konfliktust a szerző, olyan hamar meg is kérdőjelezi. 

Főszereplőnk, Layla a két világ határán mozog. Félig démon, félig gorgó (más szóval őrző), ám utóbbiak nevelték, így jó eséllyel számíthat rá, hogy démoni származása ellenére jó legyen. Egy különleges képességének köszönhetően képes látni a lelkeket - és a lelkek hiányát, ennek köszönhetően pedig nagy távolságokból is simán kiszúrja a démonokat, ráadásul arra is képes, hogy megjelölje őket, hogy aztán az őrzők megtalálják és elintézzék őket. Ám a tizenhetedik születésnapja után megszaporodnak a furcsa esetek, majd felbukkan egy rejtélyes démon, Roth, aki fenekestül felforgatja a világát. Eléri ugyanis, hogy kételkedni kezdjenek mindenben, amiben hitt. Vajon az őrzők ismerik származása titkát? Vajon valóban ők a jófiúk? Vajon tényleg minden démon gonosz? Vagy lehetséges, hogy a világ mégsem fekete vagy fehér? 

Azt hiszem, ebből a sor kérdésből látszik, hogy ez a kérdésfelvetés nekem nagyon tetszik. Alapvetően egy fantasy esetében viszonylag nehezen kikerülhető a jó és rossz csatájának kérdése, de én mindig szeretem, ha a képlet nem ennyire egyértelmű. Nem mondom, hogy gond, ha igen - ott van jó példának a Harry Potter, amit mindezek ellenére nagyon szeretek. Ezzel együtt üdítő, amikor merjük megkérdőjelezni a dolgokat. Mert az egyértelmű, hogy a világ nem velejéig gonosz, és végtelenségig tiszta lelkekből áll. Mindannyiunkban megfér a gonosz és a jó egymás mellett, és ahogy Dumbledore mondja, döntéseinkben mutatkozik meg, kik vagyunk igazából. 

Ebben az összefüggésben pedig megkapunk mindent, ami ezt a kérdést felvetheti. Egy főszereplőt, aki szó szerint egyikből és másikból is magában ötvöz egy kicsit, illetve egy szerelmi háromszöget - nem szenvedünk, nem lesz para -, amiben az egyik fél innen jön, a másik onnan. Tudom, mire gondoltok. Egy újabb szerelmi háromszög, szörnyű. És bár azt kell mondanom, megértem, miért jut eszébe mindenkinek ez, de szerintem itt teljesen jól működött a dolog. Egyértelműen shippeltem, de kellően érdekes mindkét kapcsolat ahhoz, hogy lekösse a figyelmem. Ezzel együtt eddig nem volt olyasmi a sztoriban, ami kimerítené az igazán egymást húzós klisés szerelmi szálat.

Forrás: Pinterest


És akkor beszéljünk is a két srácról! Azt kell mondanom, mindkettőt szerettem, és bár egy ideig bizonytalan voltam, zsigerből éreztem már az elején is, melyik felé hajlok majd, és így is lett, mert szerencsére nem kellett benne csalódnom. Egyik oldalon ott van Zayne - őt úgy képzeljétek el, mint a szomszéd fiút, akivel felnőtt a lány, és régóta bele van zúgva. Kicsit olyan, mintha a nem létező bátyja lenne, de közben mindketten tisztában vannak vele, hogy a szoros kapcsolat ellenére mégsem testvérek. Ölelések, cinkos összepillantások, törődés jellemzi a kapcsolatukat és nagyon jól is ismerik egymást. Viszont ott van a gát, hogy olyanok, mint a testvérek, ráadásul mivel Layla nem tisztavérű, az őrzők nem támogatnának egy ilyen kapcsolatot, sőt... A másik oldalon ott van Roth. A démon. Aki valószínűleg gonosz, hazudik, csal, a pokol az otthona, jóban van a pokol urával, és mindezt nem is tagadja. De ezzel együtt magával hozza a szenvedélyt, az izgalmat, és a csalódást keltő Papír hercegnő után itt volt a bizonyíték: bizony, én még mindig szeretem a rosszfiúkat, ha azok - szerintem - jól vannak megírva. Azokat a rosszfiúkat, akik eközben viccesek, és vagy képesek változni, vagy amúgy is érzed, hogy van benne jó is, csak ki kell hozni. (És most ne indítsunk hosszú vitát arról, hogy ilyen létezik-e az életben, és hogy ez jó példa-e.)

Szóval rögtön két olyan srácot is kaptunk, akiket szerethettem, és akik működtek a főszereplővel. Mindkét kapcsolat más volt, de pont ezért működött mindkettő. És ami a legjobban tetszett: ennek a regény végi kicsúcsosodása. Nem fogok spoilerezni, a világért sem, de rettentően tetszett, ami a végén történt. No nem a legvégén, hanem a tetőponton. 

A kapcsolatok pedig annyira jól működtek, hogy tulajdonképpen nem is érdekelt, hogy Laylát magát nem szerettem meg különösebben. Komoly gondjaim nem voltak vele, csak szerintem néha a helyzetéhez képest rettentő felelőtlen, és itt-ott következetlen volt. De hát... ennél rosszabb ne legyen. 

És ha már az előbb szóba került a lezárás, erről is muszáj szót ejtenem, természetesen spoilerek nélkül. Ugyanis ez a megoldás is nagyon tetszett. Armentrouthoz képest meglepő módon nem kaptunk igazi függővéget. Ha nagyon akarom, nyitott végű regényként is el tudnám fogadni ezt a kötetet, folytatás nélkül - igaz, dühös lennék. Ezzel együtt a lezárás úgy hagyja nyitva az utat a folytatásra, hogy nagyon-nagyon akarom tovább olvasni, de nem hagy félbe semmit. 

Summa: ide nekem a folytatást most!!!

KEDVENC LETT

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7208_white_hot_kiss_perzselo_csok-20171019_102400.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Vízköpőkről nem sok könyv jelent meg itthon, de más lényekről annál több. Mostani játékunkban minden állomáson egy Könyvmolyképző kiadónál megjelent könyvsorozat borítójának részletét találjátok meg, azonban ne legyen ennyire könnyű, angol részleteket fogtok találni és ennek alapján kell beazonosítanotok. Miután megtaláltátok, a Rafflecopter megfelelő dobozába a magyar címet és az egyik nem emberi szereplőnek a nevét kell beírnotok.
Némelyik könnyebb, másik nehezebb, netán kicsit más színűek és lehet közöttük beugratós is... 
 A helyesen válaszolók között a könyv három példányát sorsoljuk ki.
Játékra fel!

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.26 Insane Life
10.27 Könyvvilág
10.28 Sorok között
10.29 CBooks
10.30 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések