Breaking News

Nagyjából bejöttek a jóslatok a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei első hétvégés bevételeiről

A hét elején már megírtam, hogy 250 milliót jósolnak a Legendás állatok: Grindelwald bűntetteinek alsóhangon, és most, hogy befutottak a végleges adatok, mondhatjuk, hogy ez nagyjából be is jött. 





Az amerikai piacon 62 milliót hozott a film, ez valamivel alulmaradt a 65 milliós várakozásoknak, és 13 millióval kevesebb, mint ahogyan az első film debütált. 

Ebben akár a nem túl pozitív kritikáknak is szerepe lehet: a RottenTomatoes oldalon csak 40%-os a Legendás állatok 2., 53 a Metacritiven, a CinemaScore-on pedig B+ minősítést kapott, szemben az első film A-jával. Igaz, a közönségnél ennél azért kicsit jobb a fogadtatás, a RottenTomatoes oldalon náluk 71%-os a film.

Ha az amerikai bevételekhez hozzávesszük a nemzetközit, úgy már viszont bejönnek a jóslatok, ugyanis nagyhából 191 milliót hozott a film az első hétvégén a nemzetközi piacon. Az már így összesen 253 millió. Ebből ráadásul 18 országban rekord nyitást produkált. És Japán még hátravan, ott csak a következő hétvégén mutatják be a filmet.

A Grindelwald bűntettei nem semmi, 200 milliós büdzsével dolgozott, ez a bevétel ehhez képest még azért nem olyan istenes, de természetesen kúszik ez még feljebb. Mindenesetre egyelőre az látszik, hogy a második film sem üti meg azt a lázat, amit a Harry Potter filmek anno. Kíváncsian várom a folytatást.

Nincsenek megjegyzések