Breaking News

Rachel Higginson: Szerelem ​5 lépésben {Értékelés + Nyereményjáték}

Rachel Higginson: Szerelem ​5 lépésben

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Rachel Higginson Szerelem ​5 lépésben című könyve. A szívszorító történetben Elizabeth sorsát követhetjük végig, aki férje elvesztése után próbál újra talpra állni. A nőnek nemcsak magáért, hanem 4 gyermeke miatt is erőt kell vennie magán nap mint nap, és meg kell próbálnia továbblépnie. A könyvben a gyász szakaszait végigkövetve ismerjük meg Elizabeth küzdelmeit, ez az öt lépés azonban nemcsak egy lezárást jelenthet, hanem egy szerelem kialakulásának folyamatát is - persze csak akkor, ha a főszereplőnk megbirkózik az új szomszéd, Ben megjelenése okozta lelki zűrzavarral. Tartsatok velünk, és legyetek részese Ti is e fájdalmas, de egyben gyönyörű könyvről szóló turnénak! 




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 368
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634574910
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,25)
Megrendelési link
Tagadás
Harag
Alkudozás
Depresszió
Elfogadás

Ez ​a történet nem arról szól, hogyan szerettem bele valakibe.

Ez a történet arról szól, hogyan tanultam meg ismét élni, miután a szerelem elhagyott.

Elizabeth Carlson a poklok poklát járja – más szóval gyászol.

Nyolc évig volt Grady felesége, négy gyereket szült neki, ő élete szerelme, csakhogy a férfi meghalt. A prognózis kezdetektől fogva borzasztó volt, ám Liz sosem adta fel a reményt, hogy Grady meggyógyulhat. Hogyan is tehette volna, ha egyszer ő volt a mindene?

Fél évvel később igyekszik összeszedni darabokra hullott életei darabkáit, és időben eljuttatni a gyerekeket az iskolába. Mindkettő lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Manapság mintha minden lehetetlen lenne.

Amikor Ben Tyler beköltözik a szomszédba, Liz bánatban és fájdalomban fuldoklik, a gyerekei lázadoznak, úgy érzi, sosem éri utol magát. Nincs ideje kíváncsi barátokra, nem vágyik kéretlen segítségre, ám Ben mindkettővel megajándékozza. És nem csak az udvaron meg a fűnyírásban akar segíteni. Ben többet akar Liztől. Sokkal többet, mint amennyit ő valaha is adni képes a történtek után.

Liz igyekszik feldolgozni a férje halálát, keresztülvergődi magát a gyász öt szakaszán, és rádöbben, hogy jóval többet képes adni, mint azt korábban gondolta. Új szerelem kél a szívében, miközben lehántja a bűntudat és a fájdalom kérgét, és rádöbben, hogy az élet sokkal fontosabb, mint a halál.

Az első mondat:


"– Hát itt vagy! – pillantott fel rám Grady az ágyáról, és bár az ajka alig moccant, a szeme mosolygott."

Véleményem


Őszinte vallomás következik: szeretem a második esély történeteket, viszont sokkal jobban szeretem az olyan második esély történeteket, amik ugyanarról a párról szólnak, nem pedig arról, hogy egy nagy szerelem után hogyan lehet újra megtalálni az igazit. 

Nem mondom, hogy nincsenek olyan történetek, amiket szeretek, miközben özvegyekről szólnak, de valahogy sokkal nehezebben tudok ezekhez kötődni. Hűséges típus vagyok, és bármennyire tudom is ésszel, hogy teljesen normális, ha egy özvegy továbblép, mégis... valahogy a rengeteg régi szép emlék mindig elszomorít. Így a továbblépés is sokkal keserédesebb, mint szeretném. Szeretem az olyan romantikus történeteket, amik az első nagy szerelemről szólnak, a lelki társakról... Persze, tudom, hogy ez kicsit képmutató dolog a részemről, de hát, vállalom.

Épp ezért volt számomra kicsit nehéz ez a történet. Főszereplőnk, Liz fiatalon veszítette el élete szerelmét egy betegség miatt. Ott maradt teljesen egyedül 4 gyerekkel. A Szerelem 5 lépésben, ami a címben is szerepel, valójában sokkal inkább utal arra, hogyan engedi el az előző szerelmét, a gyász öt lépését végigélve, mint arról, hogyan talál újat - hiába ez a végkifejlet. 

Ez a történet nem könnyű. Ne egy habkönnyű, rózsaszín tündérmesére számítsatok. Ennek a könyvnek a főszereplője a gyász - hiába van ott mellette a szerelem is.



Félre ne értsetek, nagyon lehet szurkolni a szerelmi szálért, már csak azért is, mert Ben egyszerűen tökéletes pasi. Türelmes, megértő, udvarias, simán elfogadja Liz múltját és gyászát, és emellett úgy mellesleges még jóképű és jól szituált is. Nagyon-nagyon lehet őt szeretni, és kifejezetten imádtam, hogy ez egyáltalán nem csak arról szól, hogy Ben mennyire szexi. Érzelmileg kötődünk hozzá olvasás közben egyre jobban, nem csak egyszerűen vonzónak találjuk. Ráadásul Ben abszolút szembemegy a mostanában tipikus rosszfiús álompasi képpel, úgy jó pasi, hogy igazából egy tündér, és egyetlen rossz szavunk sem lehet rá. 

De jó pasi ide vagy oda, érezzük, hogy a főszerep végig Lizé és a gyászáé. Azé, hogy hogyan szedi össze magát, hogyan dolgozza fel a férje elvesztését, hogyan próbál dűlőre jutni azzal, hogy hogyan lehet egyedül nevelni négy gyereket. 

Liz egyáltalán nem tökéletes, sőt... Rengeteget bénázik, nagyon sokszor az összeomlás közelében áll, látjuk azokban a pillanatokban, amikor a padlón van, és amikor már azt hinnénk, túl van az áttörésen, simán összeomlik megint. Viszont kifejezetten jó, hogy ennyire esendő. Sokszor sajnáltam. Időnként mosolyogtam azon, hogyan csetlik-botlik végig az életen. Időnként még haragudtam is rá, amikor nem látta azt, ami ott van az orra előtt. De az egy percig sem volt kérdés, hogy rettentően értékeltem, amiért nem próbálta az írónő tökéletesnek ábrázolni.

Nagyon szépen haladunk végig a lépéseken, hogy hogyan lehet özvegyként továbblépni. Nem egyik pillanatról a másikra, hanem fokról fokra, lassan, buktatókkal útközben. 

Azért is volt nagyon érdekes ezt a könyvet olvasni, mert az írónő egy másik regényét már olvastam, és az egészen más élmény volt. Sokkal könnyedebb és játékosabb, de ez nem baj. Nem minden romantikus történet lehet rózsaszín, szerelem első látásra és szex kifulladásig. Az élet nem ilyen.

Ez a könyv, romantikus ugyan, de nagyon is reálisan ábrázol nehéz élethelyzeteket: az egyedülálló szülők nehéz helyzetét és az óriási érzelmi válságot, miközben a gyerekeid miatt tartanod kell magad. 

Összességében nagyon szerettem ezt a könyvet, bár azért nem gondolnám, hogy rengetegszer újra fogom olvasni, ahhoz romantikus történethez mérten kicsit túl borús és gyászos. Viszont pont ettől más és különleges. 

AJÁNLOM



Nyereményjáték


5 állomás, 5 szakasz: tagadás, harag, alkudozás, depresszió és elfogadás. Adott a játék, hogy a gyász folyamatának öt szakaszát járjuk végig, persze nem feltétlenül sorrendben. Ráadásul nem is akárhogyan fogjuk ezt tenni, ugyanis a könyvből vett idézetek alapján kell kitalálnotok, hogy a továbblépés mely szakszáról van szó. A válaszokat szokás szerint a rafflecopter doboz megfelelő soraiba várjuk!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“Még mindig felkaptam a telefont, hogy lássam, írt vagy hívott-e a nap folyamán. Őt kerestem a tömegben, szerettem volna felhívni a boltból, hogy szüksége van-e valamire, és éjszaka érte nyúltam.”

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


11.17. Deszy könyvajánlója
11.19. Hagyjatok! Olvasok!
11.21. Betonka szerint a világ…
11.23. Könyvvilág
11.25. Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések