Breaking News

13 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Harry Potter és a Tűz serlege filmmel kapcsolatban

Ahogy az előbb már megírtam a kimaradt jelenetek kapcsán, ma 13 éve került a mozikba a Harry Potter és a Tűz serlege. Ennek örömére összeszedtem 13 érdekességet a filmmel kapcsolatban, amit nem biztos, hogy tudtatok.





1.
Henry Cavill - aki híresen sok nagy szerepet bukott már el pályafutása során - indult Cedric Diggory szerepéért. Külön vicces, hogy a szerepet végül az a Robert Pattinson kapta, aki később a Twilightban Edwardot alakította - azt az Edwardot, akit Stephenie Meyer írónő saját bevallása szerint olyannak képzelt, mint a fiatalabb Henry Cavill.

2.
Ez az egyetlen olyan Harry Potter rész, amiben Hermione nem varázsol.

3.
John Williams az Egy gésa emlékiratai miatt lépett vissza a film zenéinek megalkotásától.

4.
Rita Vitrol szerepére Rosamund Pike volt az első választás, de ő végül nem vállalta.

5.
Az egyetlen Harry Potter film, amiben nem szerepel Mrs. Weasley.

6.
Mike Newell rendező cameózik a filmben: az ő hangja hallható a film elején Frank Bryce rádiójából. 

7.
Apropó - a filmek eleje! Ez az első olyan Harry Potter film, ami nem egy Harryhez kapcsolódó jelenettel nyit, vagyis nem olyannal, amiben ő vagy a közvetlen környezete szerepel. Szintén ez az első film, amiben nem szerepel a Dursley család.

8.
A könyvben ifjabb Barty Kupornak nincs az a fura szokása a nyelve kidugdosásával. Ez teljes egészében az őt alakító színész, David Tennant improvizációja volt, amit aztán átvett tőle a Rémszemet alakító Brendan Gleeson, hogy előrevetítsék a kapcsolatot kettejük között.

9.
A víz alatti részeket egy nagy medencében forgatták, valóban a víz alatt. Daniel Radcliffe körülbelül 41 órát és 38 percet töltött a víz alatt - és ennek következményeként két fülgyulladást is összeszedett.

10.
A filmben látható egyik szalagcím, a Harry Potter és a Trimágus Tusa majdnem a negyedik kötet címe is volt - de aztán végül a Tűz serlege győzött.

11. 
A filmben látható Denem sírkövet utólag meg kellett változtatni digitálisan, ugyanis több hibát is tartalmazott. A filmkészítők azt hitték, a sírkövön szereplő Tom Denem név Voldemortra utal, így beírták a középső nevét is - ezenkívül az évszámok sem stimmeltek teljesen. A rajongók ezt kiszúrták egy promóciós fotón, így a filmesek még javítani tudták.

12.
A film kópiái Happy Days, azaz Boldog napok néven jutottak a mozikba, hogy megvédjék őket a kalózoktól.

13.
A stúdió eredetileg szerette volna, ha a vastag könyvből két külön rész készül, hasonlóan, mint végül a hetedik-nyolcadik film esetében később. A két film bemutatója között néhány hónap lett volna. Mike Newell rendező végül úgy döntött, marad az egy film, mivel ki lehet vágni nem túlságosan fontos részeket - ezt tanácsolta neki Alfonso Cuarón, az Azkabani fogoly rendezője is.

Nincsenek megjegyzések