Breaking News

10 érdekesség a Twilight - Alkonyat filmről

A Twilight film éppen ma 10 éves, ennek örömére összeszedtem róla 10 érdekességet.




1.
A film eredeti premierje 2008. december 12-e lett volna. Csakhogy a Harry Potter és a félvér herceg premierjét november 21-ről áttették a következő év júliusára. Ők pedig úgy döntöttek, megpróbálják betölteni ezt a rést, amit a Harry Potter a naptárban hagyott - bejött.

2.
Amikor Carlisle megharapja Edwardot, Peter Facinelli valamit suttog Robert Pattinson fülébe. Először azt, hogy Sajnálom, aztán azt, hogy Fiam. Az ötödik felvételnél már azt, hogy "szexi vagy".

3.
Ben Barnes, Colton Haynes és a később A burok főszerepét megkapó Jake Abel is indult Edward szerepéért.

4.
A forgatás előtt Robert Pattinson néhány hétig nem beszélt senkivel, hogy olyan elszigeteltnek érezze magát, mint Edward Cullen.

5.
Amikor Bella a neten keresgél és megtalálja a Port Angeles-i könyvesboltot, a link a Little Browné. A Little Brown adta kis a Twilight sorozatot.

6.
Jennifer Lawrence, Lily Colling, Michelle Trachtenberg és Sara Paxton is szóba került Bella Swan szerepére.

7.
Bryce Dallas Howardnek felajánlották Victoria szerepét már az első filmnél, de mivel túl kicsinek találta, nem vállalta. Amikor később a Summit Entertainment kirúgta Rachelle Lefevre-t, végül a színésznő mégis elvállalta a már sikeres széria szerepét.

8.
Robert Pattinson nem ismerte a Twilightot, mielőtt megkapta a szerepet. A Paramore énekese viszont nagy rajongó volt, így írta meg a dalt is, ami később a filmbe került, mert Cathrine Hardwicke imádta.

9.
Az első rész az egyetlen a Twilight filmek közül, amit nem jelöltek Arany Málnára.

10.
A csókjelenetben Bella Cathrine Hardwicke pólójában van.

Nincsenek megjegyzések