Breaking News

A Könyvmolyképzőnél érkezik a Bohém rapszódia könyv!

A mozikban már hódít a Freddy Mercury életét bemutató Bohém rapszódia film, de hamarosan a polcokra is felkerülhet!Én ugyan még nem láttam a filmet, de úgy hallottam, eléggé... megválogatták, a zenész életének mely darabkái férnek be a családbarát filmbe, így kíváncsian várom, milyen a cenzúrázatlan változat - mert azt hiszem, a könyv esetében nem lesz szó ilyesmiről. A fülszövegből is erre következtetek.A fülszöveg:

Aki kívül hordta a szívét! – Szerelem és útkeresés a tomboló sikerben.
Első ízben derül fény mindenre a világ egyik legmegragadóbb rocksztárjával kapcsolatban. A Bohém rapszódia átfogó életrajz erről a nagyszerű emberről, privát fotókkal és interjúkkal. Azok az emberek szólalnak meg, akik Freddie Mercury legközelebbi barátai voltak élete utolsó éveiben.
A könyv rengeteg korábban ismeretlen, megdöbbentő tényt közöl az énekesről és életéről, megrendítő részletekkel a szerelem és az önbeteljesítés élethosszig tartó kereséséről, és természetesen arról, hogy az 1980-as évek középén elkapta a végzetes betegséget.
Freddie életének sokkoló történetén keresztül azt is megismerhetjük, hogyan kényszerítette térdre a világot a HIV-fertőzés, amit a The Gay Plague, azaz „melegvírus” gúnynévvel illettek.
Az élettel teli, lenyűgözően tehetséges rocksztár halála mind az orvos-, mind a zenésztársadalmat megrázta. A Bohém rapszódia végre tiszta vizet önt a pohárba, és alaposan körüljárja Freddie Mercury életét, hogy méltó emléket állítson neki.

Ha esetleg valaki lemaradt volna a filmről, az előzetese:

1 megjegyzés:

  1. Igen, a filmen érezni, hogy talált kicsit manipulált (?), én mindenesetre akkor is megkönnyeztem a végét. A könyvet pedig nagyon várom, örülök, hogy nem lesz rajta pötyi.

    VálaszTörlés