Breaking News

Díjnyertes YA kötet érkezik a Vörös Pöttyös sorozatba

A Könyvmolyképző Kiadó webshopjába felkerült Jeff Zentner sokszor díjra jelölt-díjazott YA regénye, a The Serpent King, magyarul A kígyókirály.

A kötet William C. Morris díjat nyert YA debütálás kategóriában, és egy sor másik díjra jelölték, többek között jelölt volt a 2016-os Goodreads Choice Awards YA kategóriájában is. Jelenleg is 4,19-es a tetszési indexe Goodreadsen, 13.000 szavazat mellett.

Úgyhogy én erre mindenképpen kíváncsi leszek.




A magyar fülszöveg:

Ha már élni fogsz, tegyél meg fájdalmas, bátor és gyönyörű dolgokat.Dill nem éppen a gimi legnépszerűbb diákja a tennessee-i Forrestville-ben. Miután az apja minden tisztességét elveszítette egy botrányban, ami az egész városukat megrendítette, Dill célponttá vált. Szerencsére két legjobb barátja, a szintén számkivetett Travis és Lydia kiállnak mellette.
Ám ahogy megkezdik a gimnázium utolsó évét, Dill érzi, ahogy a jövője lassan fojtogatni kezdi. Egyedüli mentsvára a zene és a Lydia iránt táplált, titkos érzései – azonban nem elég bátor ahhoz, hogy bármelyiket is megossza a világgal. Számára az érettségi inkább érződik valami végének, mint az élet kezdetének. Azonban még mielőtt elhagyná a középiskolát, valami másnak a végét is fel kell dolgoznia – valamiét, ami alapjaiban fogja megrengetni az életét.
Az elsőkönyves Jeff Zentner letaglózó és időnként kifejezetten vicces rálátást biztosít arra, milyen is felnőni; miközben bensőségesen mutatja be, milyen nehéz is megtalálni valódi önmagunkat a múlt romjai közt.

Nincsenek megjegyzések