Breaking News

Feminista YA sztori a Könyvmolyképzőnél - Itt a Moxie - Kemény csajok magyar fülszövege!

Korábban már írtam róla, hogy a Könyvmolyképző lecsapott a Moxie magyar jogaira, de most már a kiadó weboldalára is felkerült a kötet Kemény csajok címmel, a magyar fülszöveggel együtt!




A Moxie egy egészen egyedinek tűnő YA történet, amiben a beharangozó szerint egy punk rock csaj feminista felkelést robbant ki egy texasi gimiben. Vivian Carter édesanyja feminista élharcos volt a 90-es években, ma már viszont ő és Viv csendes életet élnek egy kis texasi városkában. Amikor Viv egy sor szexista incidensnek lesz tanúja az iskolájában, anyja példáját követve feminista magazint alapít, amit aztán névtelenül terjeszt iskolatársai körében. Viv csak le akarta vezetni a feszültséget, de mielőtt észrevenné, hirtelen egész felkelés kerekedik körülötte. 

Egyébként azért is érdemes figyelni a kötetre, mert a filmes jogai már el is keltek, Amy Poehler és Brooke Posch csaptak le rá.

A magyar fülszöveg:

Vivian Carter besokallt. Elege van a texasi kisváros középiskolájából, ahol az amerikaifutball-csapatnak mindent szabad. Elege van a szexista öltözködési előírásokból, a folyosói beszólásokból, de legfőképpen abból, hogy értelmetlen szabályok mentén élje az életét.
Az anyja a kilencvenes évekbeli punk-rock mozgalom, a Riot Grrrl tagja volt. Viv a nyomdokaiba lépve készít egy feminista szóróújságot, úgynevezett zine-t, amit név nélkül eljuttat a diáktársaihoz. Nincs ezzel más célja, csak kiereszteni a gőzt, a lányok azonban a kezdeményezés mellé állnak. Valóságos forradalom robban ki. A csajok forradalma.
A Kemény csajok egy olyan, középiskolásokról szóló könyv, ami belőled is kihozza a lázadót.

2 megjegyzés:

  1. Liberálisok mocsok szemete. Még a seggemet se törölném ki vele

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, nagyon röhögök xD Ugye viccnek szántad? Ugye?

      Törlés