Breaking News

Ilyen volt Lily és James Potter első találkozása Vernonnal

Gondoltam, Lily Evans/Potter születésnapja alkalmából hozok valami érdekességet vele kapcsolatban, de rövid úton rájöttem, hogy a legtöbb információ, amit Lilyről tudunk, benne van a könyvekben.

Így végül arra jutottam, hogy a Pottermore egy érdekes kis részletét hozom el nektek arról, milyen volt Lily és James valamint Vernon és Petunia párosának első találkozása. Szerintem senkit nem fog meglepni, hogy nem alakult túl jól...




Petunia egy könnyáztatta randin vallotta be az igazságot Vernonnak, azaz azt, hogy Lily boszorkány. Éppen Vernon sötét autójában ültek, egy gyorsétkezde előtt, ahol Vernon mozi utáni vacsit vett magának. Vernon, ahogy Petunia számított is rá, nagyon megdöbbent. Viszont ünnepélyesen bejelentette a lánynak, hogy nem veti a szemére, amiért egy szörnyszülött a húga, Petunia ennek hallatán pedig olyan lelkesen vetette rá magát, hogy a férfi még a sültkolbászát is elejtette.

Az első találkozás nem ment simán - és ezután a kapcsolat csak egyre rosszabb lett. James jól szórakozott Vernonon, és elkövette azt a hibát, hogy ezt ki is mutatta. Vernon próbálta pártfogásába venni Jamest, és arról érdeklődött, milyen kocsija van - mire James leírta neki a versenyseprűjét. Vernon ezután hangosan kijelentette, gondolja, a varázslók munkanélküli segélyből élnek. James erre elmagyarázta neki, mi az a Gringotts és hogy egy egész vagyont tettek neki félre a szülei, aranyban. Vernon nem tudta eldönteni, James szórakozik-e vele vagy tényleg igazat mond, ezért dühbe gurult. Az este végén Vernon és Petunia felháborodottan rontottak ki az étteremből, Lily pedig sírva fakadt - James, némiképp szégyenkezve, megígérte neki, hogy az első adandó alkalommal megpróbálja rendezni a dolgot Vernonnal.

Erre viszont végül nem volt lehetősége. Petunia nem akarta felkérni az esküvőjére koszorúslánynak Lilyt, mert már elege volt belőle, hogy mindig túlragyogja őt - Lilynek ez persze nagyon rosszul esett. Vernon az esküvőn nem volt hajlandó beszélgetni Jamesszel, utóbbi viszont hallotta, hogy azt meséli a vendégeknek, James füle hallatára, hogy "valamiféle amatőr bűvész". 

Petunia sohasem vallotta be Vernonnak, hogy annak idején ő is arra vágyott, bár neki is lennének varázsképességei és a Roxfortba járhatna, Lilyvel együtt. Ahogy telt az idő, egyre jobban kezdte felvenni Vernon szokásait és nézeteit, és a pár végül Lily és James esküvőjére sem ment el. Az utolsó kapcsolatuk az volt, amikor Lily és James megírták nekik, hogy megszületett a fiuk, Harry - az üzenetet viszont Petunia egy megvető pillantással a szemétbe hajította.

Nincsenek megjegyzések