Breaking News

Újabb Philippa Gregory adaptáció jön a tévéképernyőkre - Itt az első előzetes!

A fehér királyné és A fehér hercegnő után újabb Philippa Gregory könyvekből készül tévésorozat.

Haladunk előre a történelemben, a The Spanish Princessben, a cím mellett nem meglepő módon a főszereplőnk Aragóniai Katalin - tudjátok, az a királyné, akitől VIII. Henrik nagyon el akart válni, hogy elvehesse Boleyn Annát. 

Az adaptáció leginkább Az állhatatos hercegnő regényből építkezik, de a leírások alapján érinteni fogja A király átka kötetet is.

A premirről még nem találtam információt, viszont megérkezett a sorozat első előzetese!





Az állhatatos hercegnő fülszövege:

Philippa ​Gregory újabb bestsellere VIII. Henrik első feleségének, Aragóniai Katalinnak a történetét tárja az olvasó elé, vagyis a neves angol szerző legnagyobb sikerkönyve, A másik Boleyn lány eseményeinek előzményét meséli el. 
Catalina, a spanyol infánsnő, akit még gyermekkorában eljegyeztek Arthur walesi herceggel, alig tizenöt évesen érkezik Angliába, a Tudorok udvarába. Az ifjú házasok kezdeti idegenkedése szenvedélyes szerelembe csap át – csakhogy történetük hamarosan szomorú fordulatot vesz. Arthur merész kívánsága azonban meghatározza hitvese további sorsát… 
Ahogy rajongói már megszokhatták, Philippa Gregory most is szokatlan szemszögből ábrázolja a történelmet. Újabb regényében nem a Boleyn Anna miatt félreállított, idősödő asszonyt ismerhetjük meg, hanem az ifjú hercegnőt, a vonzó és eszes, elszánt és állhatatos lányt, akit arra neveltek, hogy Anglia királynéja legyen, s aki addig küzd, míg meg nem szerzi azt, ami hite szerint megilleti. 
A romantikus történelmi regényeiről világszerte ismert szerző ezúttal is mély átéléssel rajzolja meg egy erős jellemű, céltudatos, de érző szívű nő életteli portréját.


Az előzetes:


Nincsenek megjegyzések