Breaking News

Maggie Smith az Egy német sors filmváltozatában fog játszaniAz Oscar-díjas Maggie Smith angol színésznő az Egy német sors filmváltozatában fog játszani - értesült a Variety.com.
    
A szintén Oscar-díjas Christopher Hampton forgatókönyvíró (Veszedelmes viszonyok, Vágy és vezeklés) írta filmre saját egyszemélyes színdarabját, mely Brunhilde Pomselről, Joseph Goebbels náci propagandaminiszter titkárnőjéről szól.
    
A 85 éves Maggie Smith (Halál a Níluson, Kaliforniai lakosztály, Harry Potter) a londoni West End egyik színházában tavaly nagy sikerrel játszotta a darab egyetlen szerepét.
    
A mű azokon az interjúkon alapul, melyeket Pomsel 103 éves korában adott. A tervek szerint a darabot a Broadway-n is bemutatták volna, de az új típusú koronavírus okozta világjárvány miatt ez meghiúsult.    
    
"A járvány miatt Maggie úgy döntött, nem akar visszamenni a színpadra, ami nagy kár, mert rengeteg ember nem látta csodálatos játékát a darabban" - mondta el Hampton a lapnak.
    
A megoldás a mozifilmben találta meg.
    
"A film forgatókönyvét nehezebb volt megírni, mint a darabot. Az idős nő, aki egy nyugdíjasotthonban él, időnként kinéz az ablakon, embereket lát, de egyébként csak meséli az emlékeit egész nap" - magyarázta.
    
A filmet Jonathan Kent rendezi.


Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések