Breaking News

Megvannak a Goodreads Choice Awards idei nyertesei



Megszületett az idei Goodreads Choice Awards eredménye!

Ezt a díjat minden évben nagy várakozással figyelem, és bár szavazni nem szoktam, mivel nem minden jelöltet ismerek, már az elejétől aktívan követem az eseményeket.

Az idei nyertesek:



Tehát nyert Sarah J. Maas a felnőtt fantasy kategóriában. Talán egy fokkal nagyobb meglepetés, hogy Jennifer L. Armentrout ezúttal Colleen Hoovert és a többi romantikus nagyágyút beelőzve megnyerte a romantikus kategóriát. 

Szintén érdekes, hogy Cassandra Clare ezúttal csak a harmadik helyre ért be a friss Árnyvadász könyvével a YA SFF kategóriájában, ebből talán már látszik, hogy valóban érdemes lehet az írónőnek egy új világba belevágnia, hiszen sokan imádják ugyan a szériát, de ennyi rész után már természetes a lemorzsolódás és az, hogy kevesebben mernek belevágni új olvasóként egy ekkora világba.

A felnőtt sci-fi kategóriát vitte Christopher Paolini, a middle grade-et pedig nem nagy meglepetésre Rick Riordan - mint kb. minden évben.

Érdekesség, hogy Barack Obama frissen megjelent könyve is kategóriát tudott nyerni, hiába viszonylag új cím.

Szintén érdekes, hogy a nagy YA visszatérők nem tudtak nyerni: az új Hunger Games kötet csak második, a Midnight Sun pedig csak negyedik lett.

És legnagyobb örömömre a fiction kategóriát elhozta a The Midnight Library, amit én is nagyon imádtam, az értékelésemet itt olvashatjátok.

A YA kategóriák részletesen:





Nincsenek megjegyzések