Breaking News

Beperelhetik a Warner Bros.-t a Dűne producerei




A múlt héten én is megírtam a hírt, ami bombaként robbant: a Warner Bros. az összes 2021-es mozifilmjét a mozipremierrel egy időben elindítja az HBO Max streaming szolgáltatásában is Amerikában.

A bejelentés nagy port kavart, nem meglepő módon. A streaming szolgáltatók ellen már így is sok filmes felszólalt, ezt a lépést viszont már olyanok is túlzásnak érzik, akiknek eddig látszólag semmi problémája nem volt a streaming szolgáltatásokkal.

Christopher Nolan épp tegnap nyilatkozott rettentő vehemensen a kérdésről, szerinte a filmesek úgy feküdtek le este, hogy az egyik legjobb filmstúdióval dolgoznak, reggel pedig úgy keltek, hogy a legrosszabb streaming szolgáltatónál érkeznek ezek az alkotások. 

Ennél is súlyosabb lehet viszont, ami a Dűne kapcsán kiderült. A Legendary Entertainment, ami a Dűne és a Godzilla vs. Kong filmek esetében is partnere volt a Warnernek, most perre viheti a döntést.

A Legendary mindkét filmben elég szép részt vállalt a költségvetésből, és egyik sem volt olcsó: a Dűne kb. 175 millió dolláros, a Godzilla vs. Kong pedig 160 milliós büdzsével dolgozott. 

Mindezek ellenére a Warner nem egyeztetett a Legendaryval a streaming szolgáltatós tervek kapcsán, ezzel felrúgták a megállapodásukat.

A két stúdió sokszor dolgozott már együtt, olyan alkotásokon, mint a Sötét lovag trilógia és a Másnaposok filmek - ez a mostani húzás valószínűleg nem igazán tett jót a partnerkapcsolatban.

A Legendary első körben abban reménykedik, hogy sikerült megállapodniuk, de nem kizárt, hogy ha nem sikerül peren kívül megállapodniuk, akkor végül jogi útra terelik majd a vitát.

Nincsenek megjegyzések