Breaking News

27 könyvet vettem ma 1500 forintért

"Mert nincs még elég itthon" - anyumat idézem a büszke kijelentésre: Ma bizony 27 könyvet vettem 1500 forintért. 

Nem csalás, nem ámítás, ez bizony így van. 

A József Attila Megyei Könyvtárban ma könyvvásárt tartottak, a leselejtezett könyveket lehetett beszerezni 150 forintért. De volt még egy csavar: ha 10 könyvet vettél, 10-et választhattál ingyen. Magyarul 1500 forintért 20 könyvet. 

Hogy hogy sikerült ebből 27-et csinálnom? 

Van egy mániám, amiről azt hiszem, ti még nem tudtok: mániákusan imádom a minikönyveket. Nem tudom, mi van a pici dolgokban, amitől ennyire imádnivalóak (nem, nem csak a kiskutyák, kiscicák, a kis könyvek is), mindenesetre ha meglátok egy minimanó könyvet, a pupillám kitágul, és izgalmamban olyan gyorsan csapok le rá, mint béka a légyre. De komolyan, nem vicc. (Persze ez csak akkor igaz, ha nem ezek a kis idézetes könyvek azok, én rendes könyvekre gondolok. Még jobb, ha nem verses kötet, hanem novellás vagy regény! Régen találkoztam egy mini Bunbury kiadással, azóta is sajnálom, hogy nem felejtettem el "véletlenül" visszavinni a könyvtárba. Annyira cuki volt.)

Szóval visszatérve a könyvvásárra, volt egy minimanós díszdoboz, 8 minikönyvvel. Ezek viszont egy tételnek számítottak. Hát, így lett a 20-ból 27. 

Egyébként meg kellett értük szenvedni, ugyanis örömmel jelentem: sokan voltunk. Még hogy nincsenek olvasó emberek! Délelőtt 9-kor nyitott a vásár, szerencsére a munkahelyemen voltak olyan jó fejek, hogy könyves vészhelyzet lévén elengedtek egy órára. Azt hittem, majd ott toporgok a könyvtár ajtajában nyugdíjas nénikkel-bácsikkal, de jelentem: nem. Amikor odafelé sétáltam, ment előttem 3 fiatal, azt gondoltam, nem volt első órájuk, és a könyvtárral szemközti gimibe mennek. De nem, jelentem: a könyvvásárra jöttek.

A kép forrása: JAMK FB oldal


Aztán kinyílt az ajtó, kabátostul betódultunk, bevásárlókosár a kézben, táska a vállon, és mint a heringek, totyogtunk az embernyi méretű folyosókon a könyvekkel tömött asztalok között. Küzdelmes volt, de megérte!

Készítettem fotókat a szerzeményekről, hogy megmutassam őket. Elég széles a választék: van minikönyves díszdoboz német költők verseivel, meg egy másik minikönyv (ezekről készítettem külön is képet, hogy látszódjon a méretük), fura borítós Büszkeség és balítélet kiadás (mit számít, hogy már megvan?), jó pár történelmi romantikus anyumnak (meg talán nekem, meglátjuk, ha lemeózta), drámás kötet, amerikai irodalomról szóló tankönyv, mítoszos-elemzős könyv, és a két kedvencem: a Kommunikáció felsőfokon, mindenféle érdekes témával írás-beszéd terén és a Jelképtár, ami a másik olyan könyv volt, amire extra sebességgel csaptam le, amint megpillantottam. Nagyon régen szeretnék egy ilyet - tudjátok, amiben elmagyarázzák, egyes szimbólumoknak mi a jelentése. És hát legyünk őszinték, ezek azért 10-20 év alatt nem változnak meg gyökeresen, nem avulnak el. Már csak ez önmagában megért volna 1500 forintot! 

Most már csak az a nagy kérdés: hova teszem én ezeket???










4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó. :) Óriási szerencséd volt.
    Bárcsak nálunk is lenne ilyen. :(
    Képzeld: A fura borítós Büszkeség és balítélet-et én is olvastam, mert nálunk, a könyvtárban ez az egyetlen, régi példány van csak belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglepően sokan jelentkeztek, hogy nekik is ez a kiadás van meg :D

      Törlés
  2. Hinnéd vagy sem, nekünk itthon is ez a kiadású Büszkeség és Balítélet van meg:) Elég régi példány, még mamám öccséé volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom, tényleg sokaknál van meg ez a kiadás :D

      Törlés