Breaking News

Érkezik a folytatás Az ötödik hullám sorozathoz

Nem is olyan régen jelent meg magyarul is Az ötödik hullám sorozat harmadik, utolsónak hitt része, Az utolsó csillag

Ahogy az értékelésemben ki is fejtettem, sajnos számomra a trilógia lezárása csalódást keltő volt. A végével sem vagyok teljesen elégedett, de ez még eltörpül amellett, hogy közben sem éreztem azt az átütő izgalmat, azokat az elgondolkodtató merengéseket és a váratlan fordulatokat, amiket az első két rész produkált, és ami igazán különlegessé tette a sorozatot. 



Épp ezért lepődtem meg, amikor kiderült: Rick Yancey újabb kötetet ír Az ötödik hullámhoz. Bejelentették ugyanis, hogy a szerző új szerződést kötött a kiadójával, három kötetre, melyek közül az egyik egy új Az ötödik hullám regény.

A kötetnek egyelőre még nincs címe, de azt már tudjuk, hogy a megjelenés 2018 tavaszára várható, Yancey pedig "új karaktereket és meglepő csavarokat", valamint "nonstop akciót" ígért. 

Az amerikai kiadó szerint az első három kötetből több, mint 3 millió példány fogyott, és bár az első kötetből készült film Chloë Grace Moretz főszereplésével nem lett túl nagy siker, a sorozat ismertségét megdobta és bár nem volt túl erős, nem tartotta vissza az olvasókat a folytatások beszerzésétől. 

Az érzéseim vegyesek. Egyrészt értem, miért gondolta úgy Yancey, hogy folytatást ír, és a lezárás alapján látom is az irányt, amerre menni lehet és lehet is, mert a lezárás nem volt egészen kerek. Másrészt ahogy írtam is, sajnos az utolsó rész nem érte el a korábbiak színvonalát, és nem szeretném, ha beleesnénk a kényszerű folytatások hibájába, és még inkább elszomorítana a szerző. 

Nincsenek megjegyzések