Breaking News

Érkezik magyarul is Az útvesztő sorozat kiegészítő kötete, a Lázkód!

Néha érdemes átböngészni a nagy könyvkereskedők előrendelhető könyveit, ugyanis sokszor igazi kincsekre lehet bukkanni, akár olyanokra is, amelyek még a kiadó saját oldalain sincsenek reklámozva. 

Így jártam ma a Lírával, ugyanis a legújabb Az útvesztő kötetbe botlottam. A kiegészítő The Fever Code-ról már írtam hírt, amikor tavaly ősszel megjelent, ám akkor elég kérdéses volt, mi lesz vajon vele. Egyrészt kiegészítő kötet (kinti számozás szerint 0,6-os), másrészt a Cartaphilus sorsa is igen kétségessé vált az Alexandra botrány után. 

Most viszont úgy tűnik, örülhetnek Az útvesztő rajongói, úgy tűnik, a filmek sikere elégnek bizonyult a kiegészítő regény kiadásához, Mikulásra ugyanis érkezik a kötet Lázkód címen. 



Íme a magyar fülszöveg:

Bekövetkezett a világvége. Az erdőket tűz pusztította el, a folyók és a tavak kiszáradtak, a tengerek szinte semmivé lettek. Aztán jött a gyilkos kór: láz söpört végig a világon. Az emberek egymás ellen fordultak, tombolt az erőszak, melynek családok milliói estek áldozatul. Majd megjelent a VESZETT, melynek tagjai válaszokat kerestek. És találtak egy fiút, aki tökéletesen megfelelt a céljaiknak. A fiú, Thomas, pedig épített egy Útvesztőt. Thomas nem tudta, mennyi titok, mennyi hazugság veszi körül. Nem tudta, barátai és a VESZETT alkalmazottai közül kiben bízhat meg, és kik azok, akik alantas szándékkal megtévesztik, eszközként használják. Akik igaz barátai, azok a végsőkig hűségesek lesznek hozzá, még akkor is, amikor már emlékük sem marad róla. Amikor majd együtt kutatják az Útvesztő titkát a Tisztáson. Azét az Útvesztőét, melyet csakis Thomas rombolhat le. James Dashner, a világszerte - immár filmváltozatban is - óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat utóbb - a rajongók nagy örömére - ötkötetesre bővült. Az Útvesztő és folytatásai, a Tűzpróba és a Halálkúra írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy rubrikák töltögetése helyett történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon.

Nincsenek megjegyzések