Breaking News

Debora Geary: Kóborló ​boszorkány {Értékelés + Nyereményjáték}

Debora Geary: Kóborló ​boszorkány

A blogturnéról




A modern boszorkányok, akik nem csak a négy elemet, de az internetet is manipulálják a mágiájukkal, visszatérnek!
És ezúttal igen nehéz fába vágják a fejszéjüket: Morgóval és bőven felveszi a versenyt Marcus, akit megkeserítettek a hosszú gyásszal töltött évek kínjai. Vajon van rá esély, hogy végre nyugalomra leljen? Lehetséges, hogy csak egy szeretetcsomag és a családja csipkelődő támogatása szükséges hozzá? Vajon akiket szeretünk, tényleg örökké velünk maradnak?
Tarts velünk november 14-től három állomásos turnénkon, és tudd meg a válaszokat! Ha ügyes vagy, a könyv három példányának egyikét is megnyerheted. 


Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: A Nomadic Witch
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 368
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632617428
Sorozat: Modern boszorkány 4.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,24)
Megrendelési link
Marcus Buchanan különleges férfi: létezik egy köztes világ, amelybe különleges erők
segítségével be tud lépni. Marcus egy asztrálutazó. Magányos agglegény, aki már régóta remeteéletet él fájdalmas múltja miatt. Még gyermek volt, amikor elvesztette az ikertestvérét, Evant.
Egy nap különös jóslatot kap: talál majd egy csecsemőt, akit Morgannek hívnak, és neki kell majd gondját viselni. A férfi nem hisz a jóslatban, de a végzetét senki sem kerülheti el… Marcus kétségbeesetten próbálja kikerülni ezt a feladatot, de Moira és a boszorkányok mindent megtesznek, hogy a férfi újra megnyissa a szívét, és megtalálja önmagát. És miközben Marcus próbál megküzdeni a mindennapok nehézségeivel, a kis Morgan különös képességeinek kordában tartása is kihívások elé állítja, hiszen a kislány is asztrálutazó. Hatalmas és különleges energiáinak megfejtése még a tapasztalt boszorkányokat is próbára teszi.
Vajon Marcus a fájdalmon át megtalálja az utat a szeretet és a gyógyulás felé? És a boszorkányközösség képes lesz kordában tartani az asztrálutazók erejét?

Az első mondat:


"Új-Skóciába beköszöntött a tavasz, és vele az előző nyári járványos termékenységi roham következménye: gyermekáldás mindenütt."

Véleményem


Nagyon vártam már ezt a könyvet, mert a Modern boszorkány sorozat nagy kedvencem. Az benne a nagyon érdekes, hogy nem hagy komoly nyomokat, nehezen tudnék konkrét részleteket felidézni az egyes könyvekből vagy éppen valami izgalmas fordulatról beszámolni, de amikor a könyvekre gondolok, valami melegség száll meg - kedvesek, no.

Viszont mielőtt belevágnék az új sztoriba, muszáj egy kicsit írnom a borítóról, mert hát... nagyon szeretem a sorozat borítóit úgy általánosságban, igazán szépek és látványosak, és ezerszer jobbak, mint az eredetiek, de ez a mostani borító minden szépsége ellenére bizony félrevezető. Ebben a sztoriban a főszerep nem egy anyáé és egy gyereké, hanem egy pótapáé és egy gyereké. 

Főszereplőnk a sorozat olvasói számára már egy ideje ismert Marcus Buchanan, a morgós medve. A regény elején kicsit többet megtudunk arról, miért ilyen: nevezetesen arról, hogy egy boszorkánybaleset következtében még gyerekként elveszítette az ikertestvérét, amit azóta sem tudott feldolgozni. A sztori ott kezd kibontakozni, amikor is Marcus üzenetet kap a túlvilágról ettől a bizonyos ikertesótól: eszerint neki kellene vigyáznia egy kislányra. Először persze senki nem hiszi el a dolgot, de aztán kisbaba váratlanul felbukkan. És bár Marcus nem hajlandó hinni az üzenetben, a gyerek rajta marad, mert a családi boszorkányok olyan segítőkészek, hogy mindent megtesznek azért, hogy Marcus kénytelen legyen gondoskodni a bébiről. Ez már önmagában sok poénnal kecsegtet, de azért egy kis izgit is kapunk. Vajon előfordulhat, hogy Marcus újdonsült babája ugyanannak esik áldozatul, mint annak idején a testvére? 



A fő kérdés ez, az izgalmakat és a fordulatokat is ez a szál szolgáltatja. De azért őszinte leszek: asztrálsíkokon át lebegő babáktól ne várjunk túl nagy akciót. Értem én, hogy volt izgalom, és tényleg... na de azért ezt semmiképp sem tudjuk összevetni a klasszikus akciójelenetekkel, ezek inkább érzelmi ribilliók voltak. 

Emellett persze a valódi főszerep igazából nem is a babáé, még csak nem is a baba és Marcus kapcsolatáé, hanem Marcus jellemfejlődéséé. A baba tulajdonképpen csak egy eszköz, ami segíthet Marcusnak a továbblépésben. Így tehát ez sok szempontból fejlődésregény: Marcusnak nagyban fejlődnek az apai és a szociális készségei, emellett újra megtalálja a szeretetet, a varázslóvilág nagy problémáin is dolgozik mellékágban, egy kis feminizmust is tanul és feldolgozza a gyászt. 

Nem kevés esemény ez egy könyvre, ezzel együtt sajnos nekem ez a könyv kicsit kevés volt. Az nem is kérdés, hogy a sorozatból eddig ez lett a legkevésbé kedvenc, de ettől eltekintve is többször letettem olvasás közben. Lehet, hogy azért, mert nekem még nincs gyermekem, mindenesetre egy idő után már nem annyira tudott lekötni a gügyögés. És ez bizony nem csak Marcus, hanem az összes többi szereplő vonalán is érkezett, kicsit olyan volt ez a könyv, mint egy két lábon járó vállalj gyereket kampánycsomag. Aminek persze mostanság biztosan sokan örülnek, de én egy ponton túl besokalltam a bébikből és gyerkőcökből. Persze nyilván azok, akik ezt már átélték, nagy eséllyel jókat fognak nosztalgiázni. Egyébként nem mondom, hogy itt-ott nem mosolyogtam vagy nevettem bizonyos dolgokon. De ahhoz, hogy kellően szórakoztasson, sajnos a babanevelős szál nem volt számomra elég vicces. 

Ezzel együtt el kell ismernem, szerettem együtt a sok boszorkányt most is. Imádom ezt a családot, a hatalmas szeretetet és melegséget, és azt a jólesően felvállalt dilisséget, amit az összes családtag hoz magával. Hülyéskednek, játszanak, próbálgatnak, és mindezt bohókásan, mások véleményével mit sem törődve. Azért azt meg kell jegyeznem, hogy most már annyian vannak, főleg az új gyerekekkel, hogy lassan tényleg nagyon jól jönne valami összefoglaló és/vagy családfa, hogy ki kivel van, akár a kiadótól is. 

Akiket muszáj kiemelnem: Kevin és Lizzie. Említettem, hogy egy ponton túl sok volt nekem a gyerekekből, de azért ez nem jelenti azt, hogy nem akadtak olyanok, akiket igazán megkedveltem. Aervyn régóta nagy kedvencem, de azt kell mondanom, ebben a részben háttérbe szorították. És ugyanez igaz Giniára is, akit szintén nagy csípek, a határozottságával és a talpraesettségével. Csakhogy most két újabb boszorkánypalántát ismerhetünk meg jobban. 



Kevin szöges ellentéte az összes gyereknek, akikről eddig olvashattunk a sorozatban. Vannak kópéságai, ezzel együtt megfontolt és nem riad vissza a kutatómunkától. Nagyon tetszett, hogy egy nálánál erősebb és tehetségesebb boszorkány testvére, mégsem adja fel, hanem küzd, és a kitartásával meg a leleményességével kompenzálja a különbséget.

A másik szereplő Lizzie, aki pont Kevin ellentéte. Állandó energiabomba, szó nélkül rád tör, teszi, ami neki tetszik. De azért nála is érezni, hogy érzékeny, időnként belőle is előjön a piruló kislány. Lizzie vonalán kapunk egy kis feminista szálat - nem lövöm le a poént, milyen módon, de nagyon örültem neki. Cuki volt. 

Összességében nem volt rossz könyv ez, de valahogy kevésbé sodort magával, mint az eddigiek. Remélem, a következő részben kapunk megint egy kis romantikát, most elég volt a gyerekekből, szeretnék megint egy kicsit beleszeretni egy boszorkányba. 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban olyan apukáké a főszerep, akik frissen kerültek az apaszerepbe, és még nem feltétlenül megy nekik minden gördülékenyen. Minden állomáson megtalálod ilyen témájú filmek, tévésorozatok egy plakátdarabját (természetesen a címeket levágtuk), ezeknek a filmeknek a címét keressük. (Természetesen angolul is elfogadjuk őket.)
Ha megvan a cím, nincs más dolgod, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.14 - Insane Life
11.16 - Deszy könyvajánlója
11.18 - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések