Breaking News

Újabb YA regényből lehet film: úton a Harag & Hajnal adaptációja

Amerikában 2015-ben, nálunk 2016-ban jelent meg Renée Ahdieh első regénye, ami Az Ezeregyéjszaka meséinek egy igen kreatív feldolgozása. Olyan nagyot sajnos itthon nem robban, pedig jó könyv, az értékelésemet róla itt olvashatjátok.

De talán most majd többen megismerik, elkeltek ugyanis a könyv filmes jogai, egészen pontosan az Imagine Entertainment vette meg őket, ami többek között a rendező Ron Howard érdekeltsége.



A könyv fülszövege:

A ​véreskezű, ifjú uralkodó birodalmában minden hajnal szívszaggató bánattal köszönt egy újabb szerencsétlen családra. Kálid, Koraszán tizennyolc éves kalifája egy szörnyeteg. Minden éjszaka új feleséget választ, ám amint felvirrad a reggel, selyemzsinórral kioltják a nő életét. Amikor a tizenhat esztendős Sahrazád legkedvesebb barátnője is áldozatul esik, a lány bosszút esküszik, és önként vállalja a következő menyasszony tragikus szerepét.
Éjszakáról éjszakára sikerül bűvöletbe ejtenie férjét varázslatos történeteivel, így kerülve el a végzetét. Lassan felfedezi, hogy Kálid egészen más, mint amilyennek képzelte. A rettegett szörnyeteg valójában egy megkínzott szívű ifjú. Sahrazád kész érzelmei ellenére is bosszút állni Kálidon a megannyi elvett életért. Vajon győzedelmeskedhet szerelmük a mesékből és titkokból szőtt világban?
„A mesék ámulatba ejtő igazgyöngye. Ne lepődjön meg az olvasó, ha egyszer csak elhomályosulnak kezében a lapok, és hirtelen egy perzselő, aranyló homosivatagban találja magát, vagy egy márványoszlopokkal övezett udvaron, fűszeres bort kortyolgatva… El lesz bűvölve, ahogyan velem is történt.” – Marie Lu, New York Times-sikerszerző, a Legend sorozat írónője

Nincsenek megjegyzések