Breaking News

Új titkokat árult el Cassandra Clare a Malec regényről

Tegnap már írtam róla, hogy Cassandra Clare és az Entertainment Weekly leleplezték a The Eldest Curses sorozat első borítóját, ám akkor teljes mértékben az új borítóra fókuszáltam. (Az elemzését is megírtam már.)




Viszont hozzá kell tenni, hogy azért az EW cikket az új információk miatt érdemes átolvasni is, és nem csak a borítóra figyelni.

A cikk szerint Alec és Magnus már egy pár az első részben, a The Red Scrolls of Magicben, és épp Európát szelik át egy nyaralás keretében. De még alig érkeztek meg Párizsba, amikor egy régi barát jelenik meg, egy új démonimádó szekta hírével. A csavar az, hogy ezt, véletlenül, pont maga Magnus alapította. Bíbor Kézne hívják magukat és káoszt akarnak kelteni az egész világon. Mikor a küldetés, hogy válaszokat kapjanak, egyre szörnyűbbé válik, Magnusnak és Alecnek minden korábbi jobban kell bíznia egymásban - még ha ez azoknak a titkoknak a felfedésével is jár, amiket mindketten őrizgetnek.

Clare maga is megszólalt a cikkben: 

"A The Red Scrolls of Magic egy szívemhez nagyon közel álló projekt. A végzet ereklyéi sorozat egyik kulcseleme Alec és Magnus, egy visszafogott démonvadász és egy szabados boszorkánymester szerelme. Direkt kihagytam egy kis részt A végzet ereklyéi felénél, amikor az első romantikus nyaralásukra mennek Európába, és reménykedtem, hogy lesz alkalmam visszatérni ide. Úgy indultak arra a vakációra, hogy épp csak összejöttek, és úgy tértek vissza, hogy képesek lettek volna meghalni egymásért, úgyhogy tudtam, valami nagy dolog történt! Ez a könyv az első lehetés a Malec rajongóknak, hogy együtt lássák őket, a csapat nélkül úgy, hogy minden róluk szól. És nekem pedig itt a lehetőség, hogy felfedezzem, hogyan fejlődött mindkét karakter és a kapcsolatuk - a nehézségeikkel és a sikereikkel együtt."

Hozzátette:

"Wes Chu és én arra törekedtünk, hogy a Red Scrolss of Magic szórakoztató könyv legyen - ez egy kalsszikus romantikus vígjáték, a sorok között megbújik az Amerikai fogócska, a Római vakáció és A Thomas Crown-ügy érzezte - az, hogy az emberek őrültem egymásba szeretnek egy lázadó időszak alatt Európát bejárva. Alec próbál megküzdeni az első szerelemmel, míg Magnus retteg, hogy a múltja egy sötét titka árnyat vet majd a jövőjére, amit remél a férfival, akit nem biztos, hogy meg tud tartani. Magnust és Alecet elrabolják az Orient Expresszen, morgós vámpírokkal találkoznak Velencében, és az igaz szerelem a tét ott, ahová minden út vezet. Persze a rajongók azért kapnak ízelítőt Claryről és Jace-ről, Isabelle-ről és Simonról, Helenről és Alinéról, de ez ne tévesszen meg senkit - itt Magnus és Alec a sztár!"

Közben egyébként kicsit módosult a megjelenési időpont is, márciusról április 2-re, de ez már biztosnak tűnik.

Nincsenek megjegyzések