Breaking News

Jelenik meg mostanság LMBT könyv a Könyvmolyképzőtől?

A napokban a Könyvmolyképző Kiadót arról faggatták Molyon, terveznek-e a közeljöbőben LMBT könyvet megjelentetni.




Mivel a téma amúgy is érdekel (és gondolom, sokatokat), és úgyis Pride Month van, nézzük a választ!

Kedves @Kinga0,
szuper hírünk van! Több LMBT kötettel is készülünk :)
Idén érkezik Elle Kennedy és Sarina Bowen közös sorozatának, a Himnek az első kötete.
Ha minden jól megy, jövőre két LMBT Young Adult kötetet is ki tudunk majd adni, itthon is jól ismert szerzőktől. És már tárgyalunk egy odaát imádott New Adult LMBT kötetere is :)
Üdvözlettel, 
A Könyvmolyképző csapata


Elle Kennedy és Sarina Bowen közös kötetéről, a Himről már én is hírt adtam korábban, ebben a bejegyzésben, ahol az ősszel várható 3 Elle Kennedy könyvről írtam - a posztban a Him fülszövegének fordítását is megtaláljátok.  

Aztán szó esik arról, hogy két LMBT Young Adult kötet biztosan érkezik jövőre. Ezeknek a címe nem derült ki, úgyhogy csak találgatni tudunk.

Az egyik nagy eséllyel az Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában szerzőjének új kötete, a The Inexplicable Logic of My Life lehet, amiről a kiadó már korábban elárulta, megszerezték a jogait. A linkelt bejegyzésben olvashatjátok is a fülszöveget magyarul.

A másik kötet egyelőre rejtély - itt már tényleg csak a tippelgetés marad, ebben én most nem mennék bele. De ha esetleg van ötletetek, várom szeretettel! 

Szó esik még egy szintén rejtélyes NA LMBT kötetről, amiről szintén nem hallottunk még semmit - igaz, mivel egyelőre tárgyalás alatt áll, korai lenne inni a medve bőrére.

A kiadó ezeket a könyveket erősítette meg, de azért ne feledkezzünk meg róla, hogy ez azért nem a teljes kép. Főleg a jövő évi kiadások még bőven-bőven alakulhatnak. Ráadásul vannak olyan kötetek, amiket nem biztos, hogy a kiadó beleszámolt a képbe - vagy mert annyira egyértelmű, vagy mert még nincs pontos információjuk a megjelenés időpontját illetően.

Az egyik ilyen Rácz-Stefán Tibor Mikrofonpróbájának folytatása, a Kapcsolatpróba. Ez a könyv persze nem egyértelműen LMBT témájú, hiszen 5 főszereplőnk van és többen közülük heterók, de nem szabad elfeledkezni róla, hogy van egy meleg és egy biszexuális szereplő is. A legutóbbi hírek szerint ha minden jól megy, ez a kötet is érkezhet idén - de ha esetleg valami mégsem úgy alakul, legkésőbb jövőre akkor is minden bizonnyal számíthatunk rá. 

Ott van még egy emellett a kiadó egyik sikerszerzője, Cassandra Clare is. Persze az Árnyvadász regények mozgatnak fontos LMBT párosokat (gondoljunk csak Magnusra és Alecre!) és persze a Gonosz fortélyok utolsó kötetének egyik nagy kérdése, hogy hogyan alakul a Cristina-Mark-Kieran szerelmi háromszög, azért ezek a könyvek még nem feltétlenül nevezhetőek LMBT regényeknek. Ellenben jövő márciusban jelenik meg angolul Cassandra Clare Wesley Chu-val közösen jegyzett sorozatának, a The Eldest Cursesnek az első része. Ez már felvállaltam LMBT regény, főszerepben Magnus Bane-nel és persze Alec Lightwooddal - ráadásul nagy eséllyel itt már számíthatunk kicsit erotikusabb jelenetekre(?), hiszen felnőtt olvasóknak szánt széria lesz. Ez persze még csak az angol nyelvű megjelenés időpontja, viszont én talán nem alaptalanul reménykedem benne, hogy a márciusi angol megjelenés mindenképpen jövő évi magyar megjelenést jelent. 

Nincsenek megjegyzések