Breaking News

Csomagnyitás - BASC Árnyvadász Fandom doboz

Nagyon hosszú bevezetőt nem tervezek írni, viszont azért ennek a doboznak a történetéhez nagyon erőteljesen hozzátartozik a Book a Sloth Club búcsúja. 

A könyves dobozos csapat válságát az utóbbi hónapokban már lehetett érezni, én magam is megírtam a csalódottságom az egyik dobozuk után. Néhány napra rá kiderült, hogy lehúzzák a rolót. A csalódásom ellenére én ezt nagyon sajnálom, azt gondoltam, a háttérben a túlvállalás állhat, és hogy kisebb visszalépés után képesek lesznek folytatni.




A mostani doboz viszont a jelenlegi állás szerint az utolsó dobozok, ha mondhatjuk, a búcsúdoboz. A csomagot még valamikor június-július magasságában rendeltem, eredetileg szeptemberben érkezett volna, de aztán csúszott, utána jött a megszűnés híre. Október végére ígérték, aztán még oda se - de most végre megérkezett.

Az Árnyvadász Fandom doboz a második ilyen, az első Sarah J. Maashoz kapcsolódott, arról is írtam annak idején, mivel azt is megrendeltem.

A csomag kézhez vételénél már rögtön meglepődtem, míg ugyanis a Sarah J. Maas doboz méretében is sokkal jelentőségteljesebb volt, addig a Shadowhunters doboz a klasszikus BASC dobozban érkezett. Itt azért kicsit megijedtem, mit jelent majd ez az ajándékok számát és minőségét illetően, hiszen azért elég borsos áron lehetett hozzájutni ehhez a dobozhoz.

Szintén kicsit féltem tőle, hogy a dobozban lapul majd valamilyen könyv, annak ellenére, hogy ennél ez nem volt kötelező. Viszont a Maas dobozban ott volt a színező. Nekem a legtöbb kiegészítő Cassandra Clare könyv megvan, így reméltem, nem fogok duplázni, valami más ajándék "terhére". Főleg, hogy pont akkoriban, amikor a doboz összeállítására készülhettek, több kiegészítő Cassandra Clare kötet is le volt árazva. 

Nem így lett, a csomagban nem lapult végül könyv. 

Na de haladjunk sorban! 

Most is készítettem csomagnyitós videót, ott végignézhettek mindent. 


A doboz fekete rizspapírt kapott, ez tökéletes választás, hiszen mint tudjuk, a fekete 1234 óta az Árnyvadászok színe.

A témakártya Shadowhunters tematikájú, ettől megint megijedtem kicsit, mert én a sorozatnak nem vagyok óriási rajongója, és nem szerettem volna, ha ebbe az irányba megy el a doboz. Szerencsére nem így lett, ennek azért örülök.

Az első dolog, amit rögtön megláttam, miután kinyitottam a dobozt, egy kávéspohár volt. Régóta szeretnék ilyet, szóval funkcióját tekintve nálam ez a tárgy telitalálat. Viszont teljesen fehér volt az oldala, keresgéltem, végül a tetejéről derült ki, hogy Árnyvadászos - kifejezetten kreatív, hogy A végzet kelyhe feliratot kapta, ráadásul nem csak egy szimpla matricával. (Kiegészítés: visszaszívom, matrica, csak vastagabb fajta. Úgyhogy óvatosan a mosogatással!) Viszont pont ezért nagyon sajnálom, hogy a pohár oldala teljesen fehér. Ha az ember használ egy ilyen bögrét, akkor pont a teteje az, amit senki más nem lát, így az oldala lenne az, ami ténylegesen is kiemelné a semmiből. Sajnálom, hogy nem így van. Közben ráadásul kiderült, hogy lennie kellene rajta egy szilikon gyűrűnek, ami nekem hiányzik - most már átkutattam a dobozt, de nincs sehol. 




Volt a dobozban még egy szájfény, ami a Shadowhunters Kiss nevet kapta. Egyébként kellemes illata van, ki még nem próbáltam, de csak remélni merem, hogy nem olyan kékes színű, mint amilyen :D 

Aztán volt még egy Magnusos kis műanyag dobozka, amiről bevallom, elsőre azt gondoltam, valamiféle csillogó dolog lesz benne, pl. csillámpor. Ennél nagyobb volt a meglepetés, amikor kiderült, hogy egy fülhallgató lapul a dobozban. Bevallom, nem igazán tudom ezt hova tenni. Oké, a doboz Magnusos, értem én, viszont nem nagyon látom a kapcsolatot Magnus és a fülhallgató között. Így igazándiból úgy vagyok, hogy kaptunk egy sima fehér fülhallgatót, és... ennyi. 




Volt még a dobozban egy Árnyvadász idézetes tükör. Lehet, hogy az én tükröm a hibás darab, mindenesetre szerintem egy csavar hiányzik belőle. Rendkívül laza, lötyög a két oldala, és túl nagy szögben tudom szétnyitni. Ebből az érzésből gondolom, hogy egyébként ez egy egyszerű kínai darab, és matricaként került rá az idézet. Ezzel amúgy nincs gond, meg alapból egy ilyen tükröt be is akartam szerezni egy ideje a táskámba, de minőségre nem a legjobb. A hiányzó csavarral és a hiányzó szilikon gyűrűvel ez már sajnos a második hiányos/hibás termékem. :(

Egy poháralátét is lapult a dobozban, ez egyébként nekem tetszik. Első blikkre mondjuk nem biztos, hogy megmondanám róla, hogy Árnyvadászos, de passzol a könyvhöz, az idézet is tetszik. Poháralátétet mondjuk nem nagyon használok, de dísznek jó lesz. 



Szintén apróság jelleggel volt a dobozban egy angyali erő rúnás nyaklánc. Ahogy a videóban is elmondtam, ez az a kötelező, amit szinte borítékoltam volna, és amerre nagyon reméltem, hogy nem megy el a doboz. A rúnás nyaklánc 2-300 forintért kapható Aliexpressen, szerintem a legtöbb Árnyvadásznak már van belőle, pont ezért. Így ezt igazából nem nagyon tudom értékelni. Persze, Árnyvadászos. Persze, olcsón hozzá lehet jutni... De pont így bárki hozzájuthat, nem csak a doboz összeállítói. 

Aztán jött a doboz alján lapuló két szövet dolog. Az egyik egy rúnás vászontáska volt. A videós nyitás óta kicsit jobban megvizsgáltam, és ahogy gondoltam, ki is derült, hogy ugyanaz a gyártó lesz ez, mint a másik, Sarah J. Maasos vászontáskának. Ez kicsit elszomorított, ugyanis az sajnos nem a legjobb minőség. Én imádom a vászontatyikat, már legalább egy tucat van, és a Maasost is akartam használni, de rövid úton lecseréltem. Nagyon gyűrődött, és össze-vissza nyaklott-nyeklett a hátamon. Szóval bár a rúnás vászontáska mint ötlet nem rossz, de sajnos a minőséggel nem vagyok elégedett.

A másik egy párnahuzat volt. Ez szintén rúnás, bár szerintem függőlegesen jobban nyújtották méretezéskor, mint kellett volna, mert olyan érzésem van, mintha meg lenne nyújtva... És akkor itt álljunk is meg egy kicsit. Árnyvadászként én nagyon szeretem a rúnákat - viszont azt gondolom, az Árnyvadász világ sokkal több annál, hogy vannak benne rúnák. Ráadásul a rúnák között sem csak az Angyali erő rúna létezik, még ha ez is a kiemelt, nyilvánvaló okokból. De a dobozban Angyali erő rúnás a nyaklánc, a vászontáska és még a párnahuzat is - igaz, ott azért körben van még több rúna, de a központba mégis az Angyali erő rúna került. Örültem volna, ha nem ragad meg három dolog is a rúnánál, főleg, hogy a nagyobb ajándékok nagy része rúnás. Mondjuk azért azt elismerem, hogy a párnahuzat elég vastagnak tűnik, és a fehér sem rossz ötlet olyan szempontból, hogy bármelyik szobába illik - igaz, kicsit gyorsan koszosodik.



Hatalmas fájdalmam, hogy igazából a szívet nem érzem igazán a dobozban. Kétségtelen, pusztán a tárgyakat sorolva nem lehetne hiányérzetem, hiszen volt itt kávéspohár, párnahuzat, vászontáska, kis tükör, ajakbalzsam, nyaklánc... 

Viszont ezeknek a minőségével nem vagyok teljesen elégedett. Ráadásul még ennél is nagyobb gondnak érzem, hogy a rajongói lelket nem nagyon találom bennük. Persze, itt-ott előbukkant, pl. a Végzet kelyhe-kávéspohár kombónál, meg egy-egy idézetes dolognál. Viszont minden másnál nem érzem, hogy óriási fejtörés lett volna mögötte. 

A Sarah J. Maas doboznál sokan panaszkodtak a minőségre és a tárgyak praktikusságára, viszont én ott a kifejezetten fandomból származó, fanartos dolgokat kifejezetten szerettem. Egy-egy Árnyvadász szereplős könyvjelző, ha már Magnus, akkor némi csillám vagy valami olyasféle kreatív Árnyvadász tárgy, mint ami annak idején a Raziel dobozban volt a rúnás falikép... De ha már szóba került az a doboz - például ott egy sima toll is kellemes angyalos érzést keltett bennem, miközben igazából funkciója nem nagyon volt, ezt én is aláírom. 



Érdekes egymással szembeállítani a Maas és az Árnyvadász dobozokat - előbbinél szerintem sokkal inkább dominált a rajongó én, itt pedig a praktikum. Azt gondolom, az arany középút lenne az igazi - például egy szavam nem lett volna, ha a fülhallgató helyett egy doboz glittert kapok, mert annyira Magnus, pedig sem az ára, sem a kihasználhatósága meg sem közelíti a fülhallgatót. 

A Maasos sál és a fanartos plakát után én például reménykedtem valami gyönyörű fanartos dologban, leginkább ezt hiányoltam. Ami tényleg igazi, tényleg egyedi, tényleg ötletes, nem tudnám magam beszerezni csak úgy, és nem valami Kínából is beszerezhető dolog, egy ráragasztott matricával.

Ó, és kicsit meglepődtem, hogy nem volt Parabatai gyertya a dobozban, pedig a korábbi, náluk kapható gyertyák miatt azt gondoltam, hogy rögtön lestoppoltak abból egy adagot a dobozokba.

Dicső búcsút vártam volna a BASC-tól, egy igazán ütős dobozt - de sajnos nem ilyen érzéssel búcsúzom.

2 megjegyzés:

  1. Hát, örülök, hogy nem rendeltem meg, pedig nagyon akartam.
    Már a sok csúszásnál is ezt éreztem, de azért szurkoltam nektek, mert ígértek fűt-fát, hogy majd a tartalom kárpótol.
    Nem rossz, nem rossz, de ezt látva nem értem, hova csúsztak ennyit. És a csúszásért cserébe elvártam volna valami nagyobb dolgot.

    Ha mondjuk a thermopohár normálisan meg lenne csinálva, na, azért sírtam volna. :D De így ott sem érzem, hogy de kár, amiért kihagytam.

    VálaszTörlés
  2. Azt hittem a SJM doboz volt gyenge, de az kész főnyeremény volt emellett ><"

    VálaszTörlés