Breaking News

Csomagnyitás - Sarah J. Maas fandoboz a Book a Sloth Clubtól

Nagyon vártam már ezt a pillanatot, és végre elérkezett: megérkezett a Sarah J. Maas meglepetésdobozom!




Mondhatnám, hogy a mostani posztban elhagyom a bevezetőt, de mivel ez a doboz rendhagyó a maga nemében, ezért egy kicsit muszáj.

Az az ötlet, hogy konkrét rajongói tábornak készüljön doboz, rendkívül dicsérendő. Már nagyon régóta várok ilyen dobozra, és taktikai szempontból nagyon jó húzás volt a BASC csapatától, hogy Sarah J. Maast választották az első "áldozatnak". Vele most nagyon fut a szekér, és félelmetesen tehetséges rajongói vannak - így természetesen nagyon sok szép holmit találni vásárlásra a könyveivel kapcsolatban. 

Annak is kifejezetten örültem, hogy ebbe a konstrukcióba nem került könyv. Mert persze könyvrajongók vagyunk, ha valaki rajongója egy írónőnek, nagy eséllyel már beszerezte a könyveit. Illetve bloggerként nagyon sokszor történik meg velem az, hogy olyan könyv van a dobozban, ami nekem már megvan - többször beleszaladtam ebbe.

Így ezek az okok vezettek arra, hogy még a szerintem kissé borsos ára ellenére is úgy döntöttem, megrendelem ezt a dobozt. Rettentő kíváncsi vagyok, de nagyon bizakodom.

Hogy mit várok a doboztól? Rajongói dolgokat, dögivel. Párnát, gyertyát, színezhető oldalt vagy bármi más könyves apróságot. És ha már ennyi az ár, akkor nagyobb dolgokat is, hiszen ez a doboz úgy drágább, hogy könyvárat sem kell belekalkulálni. 

Úgyhogy most ezzel elengedem az előzetes gondolataimat, és megyek is dobozt nyitni. 


Az első és rögtön szembetűnő dolog, hogy ez a doboz sokkal-sokkal nagyobb, mint akár a BASC csapat eddigi dobozai, akár bármelyik másik könyves meglepidoboz. (Candy Boxom nem volt még, de nem hiszem, hogy az nagyobb ennél.)

Tudom, tudom, nem a méret számít, de azért kicsit mégis - úgyhogy én ezt rögtön jó jelnek vettem. 

A doboz tetején egy nagyon szép, BASC matrica volt, amit láthatóan direkt erre a dobozra terveztem - bevallom, fájt elvágnom, de hát nincs más út.

Na, és akkor ami belül fogadott.

Az első, amit észrevettem, az éjkék papír volt, ami tökéletesen harmonizált a kinti matricával, és a papíron fekvő listával is - nyilvánvalóan az Éjszaka udvara ihlette. Nagyon jó választás, telitalálat a szín és látszik az odafigyelés abban is, hogy minden passzol. 

Utána a két törékeny ajándékot emeltem ki.



Az egyik egy bögre volt - tetszik, nagyon szép a színe, és csak most jöttem rá, hogy nincsen idézetes bögrém, ami vétek. Egyedül azt sajnálom, hogy nincs rajta valami... Maasosabb minta, ahhoz hasonlói rajongói illusztráció, mint a dobozban más tárgyakon. De ezzel együtt tetszik, szívesen fogom használni - úgyis imádom a bögréket, annyi van már, hogy nem tudnék már mindből inni, mégis mindig elcsábul az ember.

A másik egy gyertya volt, ezúttal üvegben, méghozzá Velaris "illatban". Nagyon-nagyon tetszik a kivitelezése is, az illata is. És csak remélni merem, hogy annyira jó lesz, mint az, ami a John Green dobozban volt, mert az valami isteni, nem olyan régen próbáltam ki.

Ó, és elfelejtettem szót ejteni a "tömőanyagról". Nagyon ügyes választás, semmibe nem ragadt bele, a kollégám az előbb már el is kezdett szórakozni velük. El is teszem, ha esetleg valami törékeny dolgot szeretnék szállítani, jól jön majd még. Igaz, a raffiás megoldás talán dekoratívabb, de ez nem ragad. Illetve ha lenne még ellenvetésem, az kicsit annak szól, hogy ez azért nem igazán környezetvédő megoldás - de még mindig inkább erre szavazok, mint hogy eltörjenek az ajándékaim. KIEGÉSZÍTÉS: A kolléganőm épp most cuppant rá, ugyanis oviban karácsonyfadíszeket gyártanak belőle. Ha valaki esetleg szeretne. 

Még annyit a töltőanyagról, hogy kifejezetten vicces élmény volt benne turkálni, és lökni félre a kis darabkákat, hogy mi lapulhat még alattuk.

A következő, amit észrevettem, egy guriga volt - nem is értem, miért nem tűnt fel előbb egyébként. Mivel rendeltem már külföldről plakátot, biztos voltam benne, hogy valami ilyesmit rejt - és tényleg. Gyönyörű Manon illusztráció, ahogy a videóban el is mondom, az egyik legérdekesebb karakternek tartom, és annak ellenére imádom nagyon, hogy eleinte abszolút nem kedveltem. Ráadásul tényleg gyönyörű fanartokat ihlet. Még nem tudom hova tegyem és milyen formában, de mindenképp találnom kell neki helyet.



Ezután következett az átlátszó fóliába csomagolt anyag - amiről akkor még nem tudtam megmondani, pontosan micsoda, de amikor az anyagot megtapiztam, már elég nyilvánvaló volt, hogy valamiféle sál/kendő lehet. És tényleg! Ez is nagyon tetszett, nem túlságosan kirívó a színe és a mintája, így bármikor hordható a hétköznapokon - ráadásul a színe miatt kb. bármihez jó.



Aztán a könyv sem maradt el, és ahogy előzetesen vártam is, volt benne színező - de nem csak lapok, hanem a teljes könyv. Őszintén szólva eszembe jutott, hogy lehet benne, de biztos természetesen nem voltam benne. A kettő közül a Tüskék és rózsák udvarát választották - és tényleg gyönyörű színező, majd csinálok róla külön videót. Én magam nem vagyok óriási színezős, és azt is el kell ismerni, hogy emberalakokat színezni amúgy is nagyobb kihívás, mint szimpla mandalákat, úgyhogy abban nem vagyok biztos, hogy színezni is fogok - de tetszik, jó választás. Bár itt talán jobban megvan rá az esély, hogy a hardcore rajongók már beszerezték, hiszen nem is friss megjelenés. Nekem nincs meg, így ez nem probléma, és jót mosolyogtam rajta, hogy az elvileg nem könyves könyves dobozba is került könyv.



Aztán ha már könyvek - a könyvjelző sem maradhatott el. Azon belül nem az egyszerűbb megoldást választotta a csapat, hanem karakteres mágneses könyvjelzőt kaptunk, hármat is. Nagyon tetszik.

Találtam még egy képet is benne - gyönyörű rajongói alkotás, imádom. Reméltem, hogy valami ilyesmi lesz benne. Kemény papíron, fényes felülettel, tökéletes. Szerintem ez is a falra kerül valahol.



Volt még egy másik apróság is: egy ajakbalzsam, Rhysand csókjával. Muszáj kipróbálni! Az illata egyébként citrusos, ilyen friss - nem vaníliás, pedig ránézésre kicsit arra számítottam. De nem baj, jó így! :)

Egy kisebb csomag is lapult a dobozban, masnival átkötve. Azt már tapira megmondtam, hogy valamiféle ékszer lehet - nyaklánc volt. Üveggyöngyös (remélem, jól rémlik, hogy így hívják), biztosan láttatok már hasonlókat. Tetszik - bár nálam rögtön bekapcsot a nyelvtannáció, azóta azon töprengek, hogy a survivor elé nem kellene-e egy a. Mindenesetre külön tetszik a végén lévő két kis gyöngy, feldobja a lelógó részt, ami minden nyakláncnál csak úgy... lóg.

Végül pedig elérkeztem a doboz aljára, ahol első blikkre azt hittem, egy párnahuzat lapult, de nem - egy könyves válltáska volt, ami még jobb. (Helló, Könyvhét! Jössz velem.) Egyébként ezen Cassiant láthatjuk, egy idézettel.




Na, és akkor ha a doboz végére értem, az összefoglaló és a gondolataim.




Nagyon-nagyon elégedett vagyok ezzel a dobozzal. Minden, ami benne volt, minőségi, szép és jól ki is használható, nem valami olyasmi, amit aztán csak kerülgetek, mert nem tudok vele mit kezdeni. Voltak benne nagyobb és kisebb ajándékok is, ez is pipa. 

Abszolút előhozta belőlem a fangirlt, szóval ez is pirospont. 

Ami talán kicsit kérdőjelesebb, hogy mi van azokkal, akik mondjuk jobban hajlanak az Üvegtrónra, ugyanis úgy éreztem, eléggé az ACOTAR felé billent a mérleg. Nekem nem gond, a második rész teljesen elvarázsolt, de azért akadnak olyanok - főleg gondolom a fiatalabb Maas rajongók között -, akik csak az Üvegtrónt ismerik, vagy egyszerűen csak azt szeretik jobban.

De persze erre fel lehetett készülni, igaz, azt gondoltam, jobban fele-fele lesz a dobozban lévő dolgok aránya a sorozatok között. 

Ennél tökéletesebb már csak akkor lehetett volna a doboz, ha még valami dedikált dolog is lapult volna benne. De nem vagyok telhetetlen. És hiába a borsosabb ár, abszolút megérte. 

Kíváncsian várom a következő Fandom dobozt - csak halkan súgom: Árnyvadászok...

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és tartalmas lett ez a BASC fandom doboz *-* Azt lehet-e már tudni, mikortól lehet rendelni a következő ilyen dobozt? Felkeltetted az érdeklődésemet:D (á, nem vagyok hatalmas árnyvadász fan)

    VálaszTörlés