Breaking News

Csomagnyitás - Mystery Box - Tüskék és rózsák udvara

A Világok lángja csapata nagyjából egy héttel ezelőtt megkeresett, hogy érkezik náluk egy gyertyás meglepetésdoboz, méghozzá Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara sorozatának kapcsán, nem lenne-e kedvem írni róla.

Én pedig természetesen igent mondtam, úgyhogy tegnap hozzám is befutott a doboz, és ahogy az élő videóban ígértem is, most jön a posztom a dobozról.



A csomag érkezése elég kalandos volt, mert eddig általában délelőtt megkaptam az ilyen csomagjaimat, így hiába volt munkaidő, még a főnökeim befutása előtt fel tudtam venni gyorsan a videót. Ez viszont délután érkezett, és pont, amikor lefotóztam, feltettem, hogy jön az élő videó - persze, hogy közbejött valami munka. 

Így ott ücsörgött mellettem a doboz, mint gonosz csábító, de persze nyitni nem tudtam, nélkületek nem akartam.

Ezután jött a következő kihívás. A nyitásra általában a főnököm irodáját szoktam használni, mert ide reggelente gond nélkül el tudok vonulni, és senki nem nyit rám és nem néznek hülyének, hogy kivel beszélgetek én magamban. 

Ez most természetesen nem játszott, hiszen a két főnök is bent volt, meg úgy alapból, minden irodában ültek. Három lehetőségem maradt: a fénymásoló (hangos a nyomtató és sokat mászkálnak), a ruhatár (tökéletesnek tűnt, mert a délutáni gyerekelőadás pont véget ért, a fények nagyszerűek és nincs ott épp senki, csakhogy mint kiderült, a netet ott már nem fogom) és a konyha (tudom csukni az ajtaját, de könnyen lehet, h valaki bejön inni, enni). A konyhát választottam, és természetesen be is jött az egyik főnök - yeah! Persze gondnak nem volt gond, csak vicces volt, hogy belebeszélt.

De végül lényeg a lényeg: sikerült nyitni!


Már a csomagolással nagyon elégedett volna. A doboz maga is buborékos borítékba került, azon pedig három matrica üdvözölt - ez nálam határozottan piros pontokat érdemelt. A csomagolás pedig végig ilyen minőségi is maradt. A doboz egyszerűen gyönyörű, a témához is igazították: az Éjszaka Udvarára hajazott ez is. A dobozon belül fekete rizspapír fogadott, Világok lángja matricával rögzítve, az ajándékok között pedig hungarocellbigyók garantálták, hogy a törékeny gyertyáknak ne essen bajuk - épen meg is érkeztek. 



A doboz felső oldalán egy kedves üzenet is fogadott a Világok lángja csapatától, ez is nagyon tetszett. 

A doboz tetején lapult egy témakártya, ami ugyan szép volt, én rögtön félretettem, mert nem akartam tudni, mi van a dobozban - hiszen pont a meglepi a lényeg!

Először a három gyertyát vettem ki, hiszen azokról tudtam, hogy benne lesznek, és a meglepetéseket hagytam a doboz végére. A három gyertya természetesen mind valamilyen ACOTAR témában készült, és a kiírás szerint mind olyan gyertyák, amiket nem lehet majd külön, a csomagon kívül megkapni, hanem direkt erre az alkalomra készültek.

A nagyobb méretű, 200 ml-es gyertya a Rhysand Inner Circle, azaz Rhysand belső köre nevet viseli - Rhysand, Cassian, Mor, Azriel, Amren és Feyre nevével. A gyertya világoslila színű, aranyszínű, csillogó csillagocskákkal. Az illatkeverék nem semmi: borostyán, vanília, jázmin, cédrus, kókusz, barack. Finom illata van, bár a kedvencem a három közül nem ez lett.




Az egyik kicsi, 100 ml-es gyertya ezüstös glitter színben pompázik. Ez is kapott egy adag csillagot, de ez csak a tetejére, az oldalára nem. Ez a Star Eternal, azaz Örök csillag nevet viseli, illatát tekintve pedig eper és pezsgő illatú. 

A személyes kedvencem az utolsó, újabb 100 ml-es gyertya, ami a Night Triumphant, azaz Éjszakai diadal nevet viseli. Ez a gyertya kék glitteres, nagyon illik mind a nevéhez, mind a könyvekhez. Egy adag csillag egyébként ide is jutott, itt is a tetejére. Az illati hihetetlenül finom: jázmin, oud wood és áfonya. 

A gyertyák kapcsolatban fontos infó, hogy 100% szójaviasz gyertyák és teljesen vegánok, ahogy az összes Világok lángja gyertya.

A gyertyák illata finom, összességében szerintem a három gyertya színeinek kombinációja is illik a történethez. Azt sajnálom kicsit, hogy mindegyikben csillag van díszítésnek, igaz, az egyik arany, a másik kettő ezüst színekben - a témához kétségtelenül illik, de olyan izgatottan nyitogattam mindegyiket, vártam, milyen minták lesznek még, kicsit sajnáltam, hogy legalább az egyikbe nem jutott más.

Ezután következtek az egyéb ajándékok, ezek voltak a nagy meglepetések, hiszen ezekről nem tudtunk előre semmit. 

Lapult a dobozban egy csomag tea, ami a Tamlin's Tears, azaz Tamlin könnyei fantázianevet kapta. Ez elég gonosz, de én azért jót mosolyogtam rajta. Egyébként Álomgyümölcs tea, hibiszkusszal, bodzával, almával, eperrel, málnával, napraforgó szirommal, passiógyümölccsel, kivivel és rózsa- és búzavirág szirommal. Ez azért elég menőn hangzik, nem? Alig várom, hogy megkóstoljam - végre kipróbálhatom a kis újratölthető teafiltereket, amiket rendeltem.

Volt még a dobozban egy "különleges fürdőbomba műanyag üstben, a tavaszi virágok illatával". Ezen jót mosolyogtam, mert pont nem olyan régen rendeltem ilyen üstből hármat a Harry Potter polcomra, csak még nem jutottam el odáig, hogy megmutassam nektek. Eszembe se jutott volna így felhasználni. Itt egyébként éreztem egy kis csalódást, ugyanis bármilyen jó illatúak és szemet gyönyöködtetőek is a fürdőbombák, én sajnos nem tudom őket használni, mivel nincs kádunk. Ilyen szempontból a jövőre nézve esetleg jobb ötletnek tartanék például valamilyen szappant a fürdőbomba helyett, mert azt tényleg mindenki tudja használni, az is, akinek valamilyen okból nincs kádja. (Azt hiszem, erről korábban már írtam is valamilyen meglepicsomagos értékelésemben.)





Lapult még a dobozban egy csomag viaszszív - egészen konkrétan három pirosas és három kékes. Ezeket Cassian és Azriel ihlette - előbbi vanília, ámbra és cointreau illetú, utóbbi cédrus, zsálya és hűs citrus. Ezeket is megszaglásztam, előbbi édeskés illatú, utóbbiról nekem a pasi parfümök/tusfürdők jutottak eszembe. Finom mindkettő, a piros hozzám kicsit közelebb áll. Számomra ez hatalmas meglepetés volt a csomagban. Egyrészről szuper, hogy a gyertyarajongók kaptak még valamit, ami kvázi ugyanazt a funkciót látja el, mint a gyertya. Másrészről ugyanebből az okból kicsit sajnálom is, mert szerintem többet hozzátett volna a dobozhoz valami, ami újszerűb hatást kelt a gyertyák mellett. Persze, ez más és cuki (még akár azt is el tudom képzelni, hogy karácsonyi ajándék legyen belőle, valahogy szépen becsomagolva őket, 3-3 arányban), de azért érzetre nekem kicsit túl közel esett a gyertyához. 

Kaptunk még egy könyvjelzőt, erről túl sokat nem írnék. Szép, mindkét oldalon színes, és a papír minősége is megfelőle, kemény, inkább matt, mint fényes. 

A csomagban lapult egy kitűző is, ami - csakúgy, mint a könyvjelző - a Világok lángja saját terve alapján készült, és tényleg nagyon tetszetős. A kitűzővel sajnos nekem egy gondom van: kicsit mindig úgy érzem, bármilyen szép is egy kitűző, én már túl öreg vagyok hozzá. Esetleg táskán hordanám, viszont én már azokból is átszoktam az olyan anyagúakra, amilyenre nem lehet kitűzőt bökni. Ha már használati tárgy vagy divatcikk, én a magam részéről egy nyakláncot, fülbevalót, bögrét jobban ki tudnék használni, de persze ez abszolút személyi preferenciám.

Ugyanebből az okból nem nagyon tudom, mit tudok csinálni a ruhára vasalható térképpel. Az ötlet nagyon tetszik, pont ezért sajnálom, hogy pont térkép volt - ha egy tetszetős idézet, esetleg a könyvjelzőn és kitűzőn látható minta lenne, sokkal nagyobb eséllyel vasalnám fel valahová. Így persze rögtön tudtam, mit ábrázol, valahogy mégsem éreztem azt, hogy első blikkre előhívja belőlem a fangirlt. Egyébként ez is saját tervezés. 

Lapult még a csomagban egy idézetes poháralátét is, ami az ACOWAR-t olvasóknak biztosan ismerős lesz: "Only you can decide what breaks you." Ez alapvetően tetszik, bár nálam inkább dísz lesz, mert nem nagyon használok poháralátétet. Egyébként az idézet angolul van, ez kicsit meglepett - ha saját gyártmány, hozható lett volna ez magyar idézettel is, akkor azok is jobban értékelnék talán, akik nem tudnak angolul. (Hangsúlyozom, engem nem zavar, hogy az angol az idézet, nem a főmagyarkodó szólt most belőlem.)

Összességében azt mondanám, hogy egyértelműen látszik, hogy a Világok lángja csapata nagyon sok időt fordított a csomag összeállítására. Ezek tényleg abszolút egyedi dolgok, amiket nem lehet csak úgy berendelni Aliexpresszről vagy akár Society6-ről. Minden minőségi, saját tervezés sok gondolat és szervezés áll mögötte, ez nagyon látszik.

Esetleg annyit tanácsolnék még, hogy érdemes lehet kicsit jobban átgondolni, mik azok a dolgok, amiket mindenki tud használni, korra vagy épp fürdőkádra való tekintet nélkül. Illetve esetleg az idézetek esetében érdemes lehet elgondolkozni a magyarításon, ha nem is mindennél.


Nincsenek megjegyzések