Breaking News

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű ​öltönyös {Értékelés + Nyereményjáték}

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű ​öltönyös

A blogturnéról



Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Vi Keeland és Penelope Ward közös regénye: Nagyképű öltönyös címmel. A két népszerű szerző garanciát jelent a remek szórakozáshoz, Soraya és Graham történetét a könnyed, romantikus műfaj kedvelőinek ajánlunk. A Blogturné Klub kilenc állomáson keresztül mutatja be a történetet, és a szexi öltönyös játékunk kapcsán három szerencsés nyertes örülhet a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménykönyveknek.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Fordító: Kereki Noémi Valentina
ISBN: 9789634574989
Sorozat: -
Nézőpont: váltott
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,14)
Megrendelési link
Az ellentétek meddig vonzzák egymást?
A szokásos reggelnek indult a vonaton.
De csak addig, amíg fel nem figyeltem az átellenben ülő férfira.
Olyan lekezelőn beszélt valakivel telefonon, mintha ő irányítaná a világot.
Mégis minek képzeli magát ez a nagyképű öltönyös? Istennek?
Bár meg kell hagyni, tényleg úgy nézett ki, mint egy isten.
Ám mi ketten nem is lehetnénk különbözőbbek.
És jól tudjuk, mit mondanak az ellentétekről.
Semmi sem készíthetett volna fel arra az útra, amire végül magával vitt. Arra pedig pláne nem, hogy hova fogunk a végén kilyukadni.
Mert minden jó véget ér, igaz egyszer?
Leszámítva a mi kapcsolatunkat, mert még csak nem is sejtettem, hogy az miként végződik.

Az első mondat:


"A jobb lábammal már felléptem a vonatra, de mozdulat közben megmerevedtem, mert észrevettem őt a kocsiban."

Véleményem


Meglepő, de ez a történet nagyon cuki volt. A cím és a borító, meg úgy alapból a regény felütése miatt is azt hinné az ember, hogy egy amolyan A szürke ötven árnyalata stílusú könyvet kapunk egy kőgazdag, de bunkó, sérült főszereplő pasival. 

Nos, ennek egy része megvan. Graham tényleg kőgazdag és bunkó - de csak egy ideig. Könyörtelen az üzleti életben - viszont már nagyon-nagyon hamar érezni, hogy egyébként nagyon is csupaszív. Olyan romantikus dolgokat művelt ebben a könyvben, hogy csak na! Szembement minden gazdag üzletemberes sztereotípiával, amivel mostanság találkoztam az ilyesféle romantikus regényekben. És az a szép, hogy a két írónőnek ezta kettősséget remekül sikerült megoldania. Graham koherens, annak ellenére, hogy az egyik pillanatban káromkodik és parancsolgat, a következőben meg igazi kezesbárány, gyönyörű szerelmi vallomásokkal.



Egyébként a regény felütése is nagyon tetszett, minden egy elveszett és megtalált telefonnal kezdődött ugyanis. Bevallom, kicsit sajnálom, hogy ez a szál nem ment ennél tovább, tényleg csak a megismerkedésben volt fontos szerepe, pedig én még örültem volna valami visszautalásnak - például Graham sosem tudta meg, mit művelt a kirúgott titkárnőért Soraya, pedig megnéztemvolna. Bár persze ez igazából nem hiba, csak örültem volna.

Egyik főszereplőnk ugyanis a már emlegetett Graham, aki egy vonatúton elveszíti a telefonját. A másik Soraya, aki megtalálja, és hamar rájön, hogy a telefon birtokosa nem épp a legkedvesebb ember. Aztán mégis sikerül kapcsolatba lépniük, és elég hamar nyilvánvalóvá válik, hogy megvan közöttük a tűz. De nem csak szexuálisan, hanem mindenféle egyéb módon is összepasszolni látszanak, mindenféle különbözőségük ellenére. Egyébként a könyv nem végig erről szól, bár Graham és Soraya kapcsolata és az, mennyire működhet egy ilyen páros, végig terítéken marad. A regény közepe felé viszont van egy fordulat, ami elég erősen befolyásolja a cselekményt - ezt nem fogom elárulni. Mindenesetre nagyon meglepődtem rajta, valamiért abszolút nem készültem rá. 

A másik főszereplőnk Soraya, aki bevallom, az én ízlésemnek itt-ott túlságosan egyoldalúan gondolozik, és a félelme miatt egy sor olyan döntést hoz, amivel nem értek egyet. Bár tény, hogy kívülről könnyű okosnak lenni. Ezzel együtt nem lehet elvitatni Sorayától, hogy nagyon különleges szereplő. Kifejezetten érdekes tulajdonsága, hogy a hangulatának megfelelő árnyalatúra festi a haja végét mindig, tetováltat, piercingje van, és hihetetlenül jól kialakult stílusa - miközben nagy ívben tesz rá, épp mi a divat, vagy mit szólnak hozzá az emberek, hogy épp zöld a haja vége. (Egyébként az ötlet nekem nagyon tetszik, de igaz, ami igaz, azért elgondolkoztam, vajon mindezt hogy bírja a haja.)

Sorayát és Grahamet mint párost is nagyon szerettem. Szexik voltak, de igazából az igazán maradandóak számomra a cukibb jeleneteik voltak, és szerencsére jó pár akadt is belőlük.

Fontos megjegyezni, hogy a két írónő azért nem volt rest kicsit promózni az önálló regényeiket is, két könyvre is volt elég határozott utalás egy-egy cameó formájában. Ezeket nagyon értékeltem, bár bevallom, kicsit elszomorított, hogy csak az egyiket ismertem közülük.

Összességében ez nem egy hibátlan regény, ezt nem állítom. Voltak kifejezetten szappanoperás részek benne, és igazából ezt még a szereplők maguk sem félnek kimondani. Viszont nagyon jól szórakoztam olvasás közben, kár lenne kihagyni.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Nagyképű öltönyösök helyett Jóképű öltönyösöket mutatunk nektek, ki kell találnotok kik vannak  a képeken! Minden állomáson más-más öltönyös híresség várja, hogy beírjátok  a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


11.10 Kelly és Lupi olvas
11.12 Angelika blogja
11.14 Sorok között
11.16 Betonka szerint a világ...
11.18 Deszy könyvajánlója
11.20 CBooks
11.22 Kristina blogja
11.24 Never Let Me Go

2 megjegyzés:

  1. Öhmmmm.... szerintem rossz fülszöveget írtál be (de az értékelés nagyon jó)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban. Köszi, hogy írtál, már más is jelezte, úgyhogy már javítottam is. :)

      Törlés