Breaking News

5 könyves zenére készült műkorcsolya program, amit imádok

Tudom, tudom, furcsa a témaválasztás, és nem kifejezetten könyves blogos téma a műkorcsolyázás.

De múlt héten volt az Európabajnokság, belőlem pedig megint előtört a műkorcsolya-rajonghatnék. És egyrészt elkezdtem újra megnézni a régi kedvenceimet, másrészt pedig Javier Fernandez remek Don Quijote programja elgondolkodtatott: vajon hány irodalmi érintettségű programot tudok felidézni?




Nos, néhányat igen, bár tény, a feladat nem egyszerű, ráadásul mindig csalni kell egy kicsit. Hiszen az irodalmi művekhez ritkán tartozik zene: ellenben sok esetben készül belőlük film vagy musical, esetleg opera, amire már bizony lehet korcsolyázni.

Az én kedvencem a férfi műkorcsolya, így most az elmúlt jó néhány évből szedtem össze öt olyat, ami legalább kis részben kötődik valamilyen irodalmi alkotáshoz - illetve annak adaptációjához -, és én valamilyen okból nagyon szerettem. Illetve úgy válogattam össze őket, hogy a nagy kedvenceimet nézhetitek - ők mind olyan műkorisok, akikért rajongtam-rajongok.

Don Quijote




Traviata (A kaméliás hölgy)




Tell Vilmos legendája




A keresztapa




Rekviem egy álomért


2 megjegyzés:

  1. Nézd meg Yagudintól a Vasállarcost. Zseniális!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ismerem! :) Gondolkoztam is rajta, de aztán arra jutottam, hogy mivel a kedvenc korisaimtól gyűjtök be programokat, ő most ebből sajnos kimarad - mire én nézni kezdtem a korit aktívan, addigra ő már nem volt aktív, csak utólag láttam néhány programját.
      De lehet, hogy lesz majd még én bejegyzés később. :)

      Törlés