Breaking News

Mesék kicsit másként - ismerd meg őket a főgonoszok szemszögéből!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretem a mesékhez kapcsolódó retelling regényeket. Szerencsére számtalan variációban léteznek, mindenféle zsánerben és korosztálynak, de talán a YA kategóriában a legelterjedtebbek. 

Nem is olyan régen kezdte el megjelentetni a Manó Könyvek azt a Disney sorozatát, amiben alternatív történeteket ismerhetünk meg, amik a Mi lett volna, ha...? kérdésre épülnek.

Most egy újabb ilyen széria következik, ám ezúttal a főszerep a főgonoszoké.

A sorozat indítókötete a Ki ​a legszebb?, ami Hófehérke Gonosz mostohájáról szól. 




Ezek a könyvek is érdekelnek, bár mivel általában nem vagyok az antihősös sztorik rajongója, azért hozzám stílusra a Mi lett volna, ha...? közelebb áll.

Ti mit gondoltok?

Az első kötet fülszövege:

A ​fiatal királylány Hófehérke, és gonosz mostohája, a Királynő történetét mindenki ismeri. A mesélésről mesélésre változó apró különbségeket leszámítva a történet mindig ugyanaz: a Királynő féltékeny lesz a lányka szépségére, és ez odáig vezet, hogy megpróbálja eltenni láb alól az édes, naiv kislányt. Arról már sokkal ritkábban szól a történet, hogy a Királynő mitől is lett ilyen gonosz. Sokan próbálták már találgatni az okokat. Talán már a természeténél fogva is egy gonosz boszorka volt, szépsége pedig mindössze a Király elcsábításának eszközeként szolgált. Mások szerint a Királynő azért gyűlölte a lánykát, mert a Király első feleségére emlékeztette. Ám a leggyakrabban egy romlott lelkű nőszemélynek festik le, aki egész nyomorult életében nem szeretett egyetlen teremtett lelket sem. Valójában oly sokféle magyarázat létezik, amely a Királynő végtelen hiúságát és féltékeny dühét találgatja, hogy bajos is lenne számba venni őket. A sorozat első könyve egy olyan változatát meséli el a történetnek, amellyel az olvasóközönség eddig nem találkozott. Egy történetet, mely szerelemről, veszteségről, és egy csipetnyi mágiáról szól. Ez a Gonosz Mostoha könyve.


Ezek a kötetek jelentek még meg odakint:



Nincsenek megjegyzések