Breaking News

Tévésorozatot terveznek A nagy Gatsbyből


 
Azt akartam írni, nem is olyan régen készült film A nagy Gatsbyből Leonardo DiCaprio főszereplésével, de rájöttem, hogy 2013-as film, szóval már 8 éves lesz...

Mindenesetre akárhogy is: új adaptációt terveznek belőle.

Ezúttal azonban nem filmet készítenének a regényből, hanem sorozatot.

Az A+E Studios és az ITV közös erővel akarják összehozni a szériát, aminek a forgatókönyvét Michael Hirst (Elizabeth, Tudorok, Vikingek) jegyzi majd.

A munkába bevonják Scott és Zelda Fitzgerald egyik dédunokáját is.

A könyv fülszövege:

Azt mondod, hogy a múltat nem lehet újra élni? Miért ne lehetne?

Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története nemcsak a dekadens és túlhabzó „dzsesszkorszakot”, a húszas éveket jeleníti meg művészi tökéllyel, hanem az amerikai mitológia, „az amerikai álom” olyan örök témáit is, mint ambíció, pénz és hatalom bűvölete, a lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége. A szegény sorból származó Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe; a háború elsodorja őket egymástól, s míg a fiatalember a tengerentúlon harcol, a lány férjhez megy egy faragatlan, ámde dúsgazdag emberhez, Tom Buchananhez. Hazatérése után Gatsby fanatikus akarással (és az eszközökben nem válogatva) vagyont szerez, hogy „méltó” legyen Daisyhez és újra meghódíthassa az asszonyt, akinek még a hangja is „csupa pénz”.

 

Forrás

Nincsenek megjegyzések