Breaking News

Megérkezett a Beauty and the Beast dal klipje!

Most már rengetegszer írtam A szépség és a szörnyeteg film dalairól, így valószínűleg már mindenkinek a könyökén jön ki az infó: a klasszikus dalt, ami Belle és a Szörnyeteg tánca alatt szól az új változathoz Ariana Grande és John Legend énekelték fel. (Persze lesz majd egy filmes változat is.)

Magyar idő szerint tegnap éjjel pedig megérkezett a dal klipje is, amiben az énekesek mellett a háttérben részleteket láthatunk Belle-ék táncából.



Őszinte leszek: próbáltam megszeretni a dalnak ezt a változatát, de igazán nem sikerült. Utálni nem utálom, de csak azért nem, amiért a klasszikust szeretem. Viszont végig olyan érzésem van az új változat hallgatása közben, hogy nagyon-nagyon túl akarják tolni, tele hajlításokkal és elnyújtásokkal - ami azért elég fájdalmas, mert már az eredetiben is sok ilyen volt, ha erre még rátesznek egy lapáttal, az már tényleg nagyon erősen a határt feszegeti, nálam már túl is van rajta.

És most ugyanezt érzem a klipnél is - a hajlítások és yeaaaah-k között Ariana Grande ruhája nevetségesen "grand" akar lenni, és bár szép megoldás ez a kinyíló virág, nem teljesen értem, miért volt rájuk még mindig szükség, amikor már megjelenik Belle és a Szörnyeteg, akiknek a tánca egyszerűségében és magányában szép.

Ennyit az én véleményemről, és akkor következzen a klip:


4 megjegyzés:

  1. Valóban bőven akad benne hajlítás, de összességében jó lett :)
    A kevés táncos jelenet meg igazából annak tudható be, hogy ez mégis egy videóklip, ez van a középpontban és nem film.
    Szerintem egy egészséges egyensúly van az énekesek és a filmes jelenetek között.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem Bell és a Szörnyeteg tánca mellett már túl sok volt Ariana habos-babos ruhája (ami engem egy vörös bársony tortára emlékeztet) és lehet, hogy jobban jártak volna, ha 'a kevesebb több' elv alapját készítik el.
    Ezen kívül nem lett rossz. :)

    VálaszTörlés
  3. Engem a ritmusalap zavart: tisztán hallatszott a cc-cc-cc-cc szinti alap, ami nagyon elütött a a hajlításos énektől. Az eredeti számban azt hiszem rendes ütősök vannak, ha jól emlékszem, az nagyzenekari, és ugy szép is.

    VálaszTörlés