Breaking News

Eddie Redmayne a baziliszkusz leírását olvassa


De most valami izgalmas konkrétum is érkezett a hír mellé: egy részlet belőle!

Nem is akármilyen részlet, azt hallhatjuk, ahogy Göthe Salmander a baziliszkuszról mesél, ami - mint tudjuk - fontos lény a Harry Potter könyvek világában.



Érdemes meghallgatni a részletet, ugyanis nem csak a szöveg maga érdekes, hanem az is, hogy különböző hangeffekteket is használtak a háttérhez.

Kitenyésztőjük: Hitvány Herpón ógörög, párszaszájú feketemágus. Ő jött rá, ha a tyúktojást egy varangyos béka költi ki, a tojásból kibúvó lényből minden kígyónál nagyobb, hatalmas, mérges bestia fejlődik ki. A baziliszkusz teste élénkzöld kígyótest, 15 m hosszúra is megnőhet. A hímeket skarlátvörös fejtollaik különböztetik meg a nősténytől. Legfélelmetesebb fegyvere hatalmas, sárga szeme: ha valaki belenéz, azonnal holtan esik össze. Ezen kívül még jókora méregfogakkal is rendelkezik, halálos mérget termel. Emlősökkel, madarakkal, néha hüllőkkel is táplálkozik, az emberekre is vadászik. Viszont a kakas kukorékolása állítólag megöli. Nagyon sokáig él, a legenda szerint Hitvány Herpón baziliszkusza megérte a 900 évet. Csak a párszaszájú varázslónak engedelmeskedik, éppen ezért még a feketemágusok sem vállalkoznak egy baziliszkusz létrehozására. 400 éve törvény tiltja a baziliszkuszok tartását, nevelését.


Nincsenek megjegyzések