Breaking News

Eddie Redmayne ezúttal az aranyröppenty leírását olvassa fel!

A minap már megosztottam egy részletet a március 14-én megjelenő Legendás állatok és megfigyelésük hangoskönyvből. Akkor Eddie Redmayne a baziliszkusz leírását olvasta fel éppen.




Most a Time oldalán debütált egy újabb részlet, ebben egy másik fontos legendás lény leírását hallhatjuk tőle: a golden snidget, vagyis Tóth Tamás Boldizsár saját fordítása szerint (ami nem szerepel a magyarul kinyomott Legendás állatok kötetekben), az aranyröppenty nevű lényről tudhatunk meg többet. 



Felmerülhet a kérdés kevésbé hardcore HP rajongókban, hogy vajon hogy lehet olyan fontos ez a lény, ha a) még hivatalos magyar fordítása sem jelent meg nyomtatásban és b) még soha nem hallott róla, pedig olvasta a regényeket és/vagy látta a filmeket.



Nos - ahogy az majd az Eddie Redmayne olvasta leírásból is kiderül -, egy okból lesz ismerős, de amiatt nagyon: az aranycikesz. Bizony, ez a madár ihlette a kviddicsbéli aranycikeszt, ugyanis sajnos a sportot sokáig élő madarakkal játszották, ezt a kis madárkát kellett elejtenie a fogóknak - ez A kviddics évszázadai kötetből is kiderül. Viszont a számuk annyira megcsappant, hogy veszélyeztetett faj lett, ekkor találták ki a sokkal humánusabb aranycikeszt, bár nem mindenki fogadta túláradó örömmel a találmányt akkoriban.



De amit a legjobban imádok ebben a kis részletben: a hangeffektek!


Nincsenek megjegyzések