Breaking News

Új A szépség és a szörnyeteg mesekönyv

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem sokféle szempontból a gyerekkoromat jelentették azok a kicsi, négyzet alakú Disney füzetek, amik a különböző meséikhez készültek.

A maiaknak mondom: akkoriban még nem volt DVD, nem volt internet, ahonnan minden letölthető volt, és az eredeti videókazetták nem voltak túl olcsók. (Igen, még kazival toltuk.) Úgyhogy nekünk se volt sok Disney mesénk otthon, csak azok, amiket a tévéből felvettek - nevezetesen a Hófehérke és a Hamupipőke, illetve a Százegy kiskutya. Minden más mesét nem láttam nagyon-nagyon sokáig, viszont mivel anyum könyvmoly volt, a kis Disney füzetek pedig nem voltak olyan drágák, ezekből jó sokat megkaptam.

Akkor szerettem bele A szépség és a szörnyetegbe. Milliószor átlapoztam, imádtam a gyönyörű rózsás illusztrációt, megvoltak a kedvenc oldalaim... És ezután még legalább tíz év kellett, mire végre meg is néztem. (És ez nem vicc.)

Mindenesetre szerelem volt, ezért tölt el igazi nosztalgiával, hogy érkezik a kis füzet új változata, kifejezetten a filmhez. És őszinte leszek: nem kizárt, hogy elcsábulok...





Miután a hiú herceget az az átok sújtja, hogy undok szörnyetegként élje tovább az életét, lassan szertefoszlik minden remény, hogy elvarázsolt szolgálóival együtt újra emberré váljon. Ám amikor Belle, az okos és bátor lány belép az életükbe, minden megváltozik. Eközben életre kel egy új varázs, amely megmutatja a hercegnek, hogy a valódi szépség belülről fakad.

Nincsenek megjegyzések