Breaking News

Abbi Glines: A ​jövőm {Értékelés + Nyereményjáték}

Abbi Glines: A ​jövőm

A blogturnéról




Befejező részéhez ért az Existence sorozat! A Maxim Könyvkiadó a Könyvhétre jelenteti meg Abbi Glines: A jövőm című könyvét, mellyel teljes lesz Pagan és Dank története. Ha kíváncsi vagy a befejezésre, tarts a Blogturnés bloggerekkel, így megnyerheted a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Ceaseless
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 264
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789632617718
Sorozat: Existence trilógia 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,2)
Megrendelési link
Dank ​vajon magába tudja bolondítani a lányt… újra?
Amikor Pagan Moore bebizonyította, hogy méltó a Halál szerelmére, esélyt kaptak arra, hogy együtt maradjanak, ha teljesítenek egy próbatételt.
Azonban azt senki sem ígérte meg Danknek, hogy a lány továbbra is akarni fogja őt…
Amikor egy lélek megteremtetik, annak párja is megszületik. Ezek a lelkek pedig minden életükben egymásra találnak. Beteljesítik egymás sorsát. Pagan számára ilyen lélek a voodoo király. Eljött hát az idő, hogy a lány eldöntse, mire vágyik jobban: együtt lenni a Halállal az örökkévalóságig, vagy amellett a lélek mellett maradni, akit neki teremtettek.
Dank sosem gondolta, hogy aggódnia kellene a választás miatt. Tudta, hova húz a lány szíve. Azonban rá kellett jönnie, hogy semmi sem biztos, miután a lánynak törölték az emlékeiből minden csókjukat, érintésüket, minden közösen eltöltött pillanatukat. Így hát újra el kell nyernie Pagan szerelmét, és bebizonyítania a lány lelkének, hogy pontosan ő az, akihez tartozik.
Mindezzel nem is lenne gond, ha Pagan lelki társa nem állna az útjában.

Az első mondat:


"Ezt a lelket már születésekor korai halálra ítélték ebben az életben - szólt az Istenség."

Véleményem


Van abban valami nagyon érdekes, amikor az ember hosszú kihagyás után folytat egy sorozatot. Ez amúgy teljesen természetes, ugyanis nagyon sok mindenkinek kell várnia egy-egy ilyen sorozat folytatására, az átlag olvasói feltételezésekkel ellentétben sokszor még tovább is, mint amennyit mi a fordításokra várunk. (Kedvenc példám: Outlander, az évi egy könyv is kevés - miközben a sorozat annyi idős, mint én. 1991-ben jelent meg az első kötet. Számoljatok!)

Na de nem térek el a tárgytól: szóval várakozás. Amióta ennyit olvasok, bevallom őszintén, nálam néha problémás ez a sorozatfolytatás dolog. Annyi sztori van a fejemben, annyi szereplő (ráadásul sokszor azonos nevűek), hogy néha bizony félve veszem a kezembe az új kötetet, amikor nincs időm újraolvasni az előzményeket. Vajon emlékezni fogok, mi történt? 

Így voltam A jövőmmel is - és bár egy alapos újraolvasás rám férne, ha kvízműsorban kötnénk ki, azért előjött minden, amire szükségem volt. De ígérem, oka is volt ennek a hosszú felvezetőnek, aminek a könyvhöz is van köze: ugyanis ebben a kötetben az volt a nagyon érdekes, hogy olyan volt, mintha másodszor olvasnék egy első részt. Nem végig, de úgy... a könyv feléig nagyjából. 

Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki bátran kezdjen a sorozat harmadik részével, mert az nem fog működni. Történik ugyanis, ami történik: és ott állunk az egyik főszereplőnk oldaláról egy üres lappal. Nincsen közös múlt, minden kezdődik elölről. Új első találkozás, új első randi, új első csók... Miközben ott a másik főszereplő, aki teljes erejéből teper. Kicsit olyan ez, mint a The Vow természetfeletti változata. Sőt, nem is kicsit, így belegondolva. És közben meg ott volt az a sok-sok kis visszautalás a korábbi kötetetek jeleneteire, ami gyakorlatilag a Dankkel közös titkunk maradt - ezeken végig jót mosolyogtam.



És azt kell mondanom, hogy én ezt kifejezetten élveztem. Már amint túljutottam a némileg összezavaró prológuson, ami jó emlékeztető, de ezzel az idézetes megoldással elég rendhagyó. 

Az az érdekes ebben a sorozatban, és ezt talán most, a harmadik részben éreztem leginkább, hogy a Twilightos olvasási időszakomat idézi. Ha nagyon akarnék, annyi mindenbe bele tudnék kötni ebben a sorozatban, legyen szó akár a világépítésről, akár a stílusról - bár szerintem utóbbi talán az utolsó részre lett a legjobb. De nem akarok, mert... olyan könnyed misztikus romantikust szállít az írónő, hogy egyszerűen csak hátradőlök, és élvezem. És talán ezt a részt élveztem a leginkább. Nyomokban persze tartalmazott szerelmi háromszöget, de már nem úgy, mint korábban. A nagy természetfeletti kutyuláson túl vagyunk, tényleg egyetlen dolog kerül a fókuszba: a kapcsolatépítés. Vajon beleszerethet-e valaki kétszer ugyanabba a... személybe? Vajon az elveszett emlékek mennyire elveszettek? 

És azt el kell ismernem, hogy Dank és Pagan jól működik együtt, és talán ez ebben a részben jön át a legjobban, itt kedveltem őket a leginkább. Újra megvannak köztük a titkok, de nem pont úgy bontakozik ki a kapcsolatuk, mint annak idején. Tulajdonképpen egy-két jelenettől eltekintve Pagan szála a könyv feléig-háromnegyedéig egy teljesen standard realisztikus romantikus történet is lehetne. Dank szálán persze érzékeljük, hogy mi itt a természetfeletti, de ettől a cselekmény mit sem veszít a realisztikus románc érzetéből. Nincsenek igazi főgonoszok, akikkel harcolniuk kellene. Van egy kihívás, amit vagy sikerül megugrani vagy nem, és persze vannak kérdőjelek, de nem kell agyonaggódni magunkat. Egyszerűen csak hátradőlhetünk és élvezhetjük a románcot.

Na meg a humort! Bár Dank és Pagan is jól elviccelődnek egymás között a flörtölés részeként, az igazi humorbombákat Gee szállítja, aki - én is meglepődtem - igazi kedvenccé nőtte ki magát nálam ebben a kötetben. Mindig a legjobbkor tesz helyre mindenkit, közben meg érezni, hogy a kemény külső mögött ott az érző szív. Bevallom, kicsit haragszom az írónőre, amiért elindított nála egy érdekes történetet, aztán ott hagytuk a levegőben. Remélem, csak időlegesen, és az írónő végül rászánja magát, hogy megírja Gee könyvét vagy sorozatát, inkább előbbire szavaznék, ugyanis szimatolok ott egy érdekes sztorit.

Tehát ebben a kötetben a hangsúly a szerelmi szálé, nem a fantasyelemeké. És ezt a fantasyszálon érezni is. Bevallom, meglepődtem, hogy a nagy bonyodalom, amin Dank ennyit idegeskedik, ilyen gyorsan és könnyedén lezárult. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Hiányoltam a sztori végéről valami sorsdöntő, kemény pillanatot, ahol meg kell vívniuk egy utolsó csatát a szerelmükért. Ez elmaradt, és így... elvoltam a befejezéssel. Megtörtént, aranyos volt, nem haragszom az írónőre, megvan a happy endünk. Csak úgy érzem, egy talán jobban átgondolt, nem ennyire egyértelmű megoldással talán ennél is izgalmasabb lehetett volna a lezárás. Ennek ellenére azért

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


http://www.olvas.hu/uploads/media/file/0001/04/5bc3966744cfa1fcfe9953f2553aca2365ffe009.pdf



Nyereményjáték


Más könyvekben is megjelenik a Halál, mint karakter. Egy-egy idézetet találtok minden állomáson, ami alapján ki kell derítenetek a könyv címét! Google-t, Molyt használni szabad!
Kérjük a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtéseket!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!

Egy napon aztán levetette a láthatatlanná tévő köpenyt, és fiának adta. Régi barátként üdvözölte akkor a Halált, örömmel tartott vele, s a Halál tisztelettel vezette ki őt az árnyékvilágból.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06/01 Kelly és Lupi olvas
06/03 Sorok között
06/05 Dreamworld
06/07 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések