Breaking News

Rekordhosszúságú részek is jönnek a Trónok harca 7. évadában

Korábban már foglalkoztunk a Trónok harca új részeinek epizódhosszával, amikor megjelent az Entertainment Weekly helyesbítése az első epizód hossza kapcsán. 

Most újfent terítéken a téma, ugyanis a WatchersontheWall oldal lehozott egy listát arról, hogy milyen hosszúak lesznek az egyes epizódok. A dolog pikantériája egyébként, hogy eszerint mégis 59, és nem az EW által állított 58 perces az első rész - a fene se tud már itt igazságot tenni, amíg nem hivatalos a lista.



Erre az eredeti cikk is rámutat, bár azt is hozzáteszi, egy-két perces különbségeket ezen a ponton még szokott hozni az HBO. 

Mindenesetre hozza a listát, melyik rész hány perces lesz, és eszerint olyan szélesre nyitotta az ollót az évad, mint még soha: ugyanis míg ebben az évadban jön az eddigi legrövidebb rész is, addig az utolsó két epizód abszolút rekorder a leghosszabb részek tekintetében. 

Episode 1: 59 perc
Episode 2: 59 perc
Episode 3: 63 perc
Episode 4: 50 perc
Episode 5: 59 perc
Episode 6: 71 perc
Episode 7: 81 perc

Tehát láthatjuk, a negyedik rész eszerint kifejezetten kurta lesz (igaz, előtte a harmadik rész átlépi az egy órát, így hosszú résznek számít). Ennél is érdekesebb viszont a két utolsó epizód, a maguk 71 és 81 percével. Ezekkel ugyanis jócskán fölémegyünk az egy órának, az utolsó rész szinte már önálló filmnek is elmenne a hossza alapján. 

Azt már megszokhattuk, hogy az utolsó két rész ütős szokott lenni az évadokban, úgy tűnik, ezt most sem tervezik másként. Ráadásul most feltétlenül számíthatunk hosszú csatajelenetekre, nem kizárt, hogy ezeknél a részeknél már ez is benne van a pakliban - emlékezzünk csak, a Battle of Bastards epizód milyen hosszú volt.

Ezzel összesen 7 óra 20 perces az évad, ezzel persze a sor végén kullog, hiszen kevesebb az epizódunk. A másik oldalról nézve a leghosszabb 7 epizód a Trónok harca történetében. Eddig szezonokra bontva a részek átlagos hossza az 54:25-től (második évad) 56:08-ig terjedt (első évad). A mostani listánk alapján a 7. évadban az átlag hosszúság 63 perc.

Nincsenek megjegyzések