Breaking News

Donna MacMeans: Csiszolatlan ​gyémánt {Értékelés + Nyereményjáték}

Donna MacMeans: Csiszolatlan ​gyémánt

A blogturnéról



Megjelent a General Press kiadó gondozásában Donna MacMeans legújabb történelmi romantikus könyve Csiszolatlan gyémánt címmel, a Chambers testvérek trilógia harmadik része.
Michael Rafferty a korona szolgálatában áll, elsőre nem tesz jó benyomást Arianne Chambersre. Vajon a véletlen szülte küldetés képes lesz megbékíteni őket?
Ha kíváncsiak vagytok, gyertek és a hat állomásos turnén ismerjétek meg jobban a könyvet!


Eredeti cím: Redeeming the Rouge
Kiadó: General Press
Oldalszám: 324
Fordító: Fügedi Tímea
ISBN: 9789634520054
Sorozat: Chambers testvérek 3.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,87)
Megrendelési link
Anglia, ​1881. Nehéz idők járnak a Brit Birodalom diplomatáira: nem sokkal az amerikai elnökválasztás után a washingtoni nagykövetüket meggyilkolják, és felerősödnek az ír függetlenségi törekvések is. A Korona szolgálatában Michael Raffertyre hárul a feladat, hogy a gyilkos nyomára bukkanjon. A küldetés sikere érdekében Rafferty diplomatának adja ki magát: a feladat azonban nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik, a férfi modorával ugyanis komoly gondok adódnak. Ezért úgy dönt, keres egy nőt, aki megtanítja neki az illemszabályokat, és egyben hajlandó eljátszani a felesége szerepét. A kiszemelt hölgy, Arianne Chambers azonban vonakodik belemenni a játékba. Arra még hajlandó lenne, hogy úriembert faragjon a bárdolatlan fickóból, férjre viszont egyáltalán nem vágyik. Ám hamarosan azon kapja magát, hogy a Michael durva külseje alatt megbúvó szenvedély lassanként meghódítja a szívét. Rafferty eközben egyre veszélyesebb kalandokba bonyolódik, és rádöbben, hogy Lady Arianne sokkal talpraesettebb és vonzóbb, mint amilyennek első pillantásra tűnt… De vajon elegendő-e a kölcsönös vonzalom ahhoz, hogy örökre összekössék az életüket?

Az első mondat:


"Amikor a bátyja, Bedford hercege hűséget fogadott az újdonsült feleségének, az amerikai örökösnőnek, úgy ragyogtak a szerelemtől, mint két világítótorony."

Véleményem


Ó, hát ez nagyon aranyos volt!

A fülszöveg alapján a cselekmény nem túlságosan egyedi, mégis, olvasva valahogy sokkal különlegesebbet alkotott, mint amire számítottam. Azt hittem, a szokásos, kiszámítható történetszálat kapunk, leginkább a dolog nyomozós oldalát illetően. De be kell vallanom, a könyv kellemesen meglepett.

Van nekünk egyrészt ez a tanítós szálunk. Nos, ebből a fülszöveg egy dolgot elég sikeresen ellő, nem ennyire egyértelmű az indulás, mint a fülszöveg szerint, hála istennek. Az első történelmi romantikus, amit annak idején olvastam, pontosan arról szólt, hogyan kellene úriembert faragnia egy nőnek egy makacsabb férfiból, és valami hasonlóra számítottam itt is. Ám vannak csavarok: a férfi talán nem is olyan goromba, a nő talán nem is olyan ügyes oktató, ráadásul állandóan civakodnak - és de jó, hogy ezt teszik! Ettől az egész valahogy sokkal élettel telibb. Szeretem én a szokásos felállást is, csak tetszett, hogy ez kicsit ebben is más. 

Ami pedig a nyomozós szálat illeti... nos, képes volt meglepetéseket okozni. Az átlag történelmi romantikus krimiszálai azért elég könnyedén kiszámíthatóak, itt több meglepetésbe is belefutottam. A nyomozás állomásai kapcsán, és a bűnözői oldalról is. 

De talán leginkább a jól átgondolt háttér tetszett. Az írónő behozta nekünk az ír szálat, az ír függetlenségi mozgalmak közepébe csöppenünk, ráadásul egy ír férfival, aki nem ért egyet a radikálisokkal. Ez valós probléma, jól megválasztott főszereplővel, aki két tűz között találja magát. Érdekes felállás volt, ritkán olvasni róla, szóval adott egy kis pluszt a történethez, hogy ne csak egy szokásos bálozós-kosztümös történet legyen.

Természetesen ez nem lett volna elég, ha a főszereplők nem szerethetőek, de szerencsére ezzel sem volt gond. Arianne nem a nagyon törékeny hajadon, de azért a szíve mélyén vár arra a bizonyos védelmezőre, ha nem is akarja elismerni. Rafferty meg aztán biztosan nem a szőke herceg, mert bár nagyon jóképű, de nincs rangja, makacs és nyers. Ráadásul a kapcsolatuk nem a legjobban indul, a nyitójelenetük kifejezetten vicces. Így eljutunk odáig, hogy bár a szikrák nyilvánvalóan megvannak közöttük, összességében a kapcsolatuk negatív mélységekből indul, innen kell felépíteniük. És a szépen, lassan itt meg is van. Mert bár ahogy írtam, a kezdetektől egyértelmű, hogy nagyon jó a kémia közöttük, el is ismerik, hogy vonzódnak egymáshoz, a helyzet mindkét oldalról bonyolultabb ennél. Így elindul kettejük furcsa tánca, amiben hol közelítenek egymáshoz, hol távolodnak, a titkok és önbizalomproblémák tengerében. Szórakoztató volt.

Muszáj kiemelnem még a mellékszereplőket is. Én magam nem olvastam a sorozat korábbi köteteit, de az érezhető volt, hogy akadt itt előzmény, minimum a főhősnőnk két bátyjának oldaláról. A legtöbbet William szerepelt, és működött is a karaktere - bár nyilvánvalóan boldog házas, a karakter több tudott lenni a nosztalgiázásnál, és bár nem mindenhol örültem annak, amit csinál, kifejezetten szimpatikus karakter volt. Náluk is érdekesebb viszont a másik fontos mellékszereplő, Rafferty jó barátja, Phineas. Nagyon szórakoztató volt, bevallom, szívesen látnám, ahogy Cupido kedvese rajta is beveti a bűbáját. 

Összességében egy kellemes, szórakoztató románc volt, tetszett.

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://www.lira.hu/upload/M_28/rek3/1337523.pdf


Nyereményjáték


A történelmi romantikus könyvek hátterében sokszor igazi történetek lapulnak, ezért mostani játékunkban a könyvhöz kapcsolódó kérdésekre kell válaszolnotok, kivételesen nem a fikcióra leszünk kíváncsiak, hanem a valóságra.
Játékra fel!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Garfield elnök halálakor, milyen pozícióban volt Chester A. Arthur?

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.05 Insane Life
06.06 Kelly & Lupi Olvas
06.07 Dreamworld
06.08 Deszy könyvajánlója
06.09 Könyvvilág
06.10 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések