Breaking News

Colleen Hoover - Tarryn Fisher: Soha, ​de soha 2. {Értékelés + Nyereményjáték}

Colleen Hoover - Tarryn Fisher: Soha, ​de soha 2.

A blogturnéról




A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover és Tarryn Fisher sorozatának második kötete, a Soha, de soha 2.. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere ismételten elmerül Silas és Charlie rejtélyekkel tarkított történetében, mely az előző résznél is több izgalmat kínál.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyikét. 

Kapcsolódó bejegyzések:





Eredeti cím: Never Never 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 120
Fordító: Matyola Melinda
ISBN: 9789634571186
Sorozat: Never Never 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link ()
Megrendelési link
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!

Silas versenyt fut az idővel, ahogy egyre több igazságra derül fény, miközben más szálak
összekuszálódni látszanak. Ráadásul most már magasabb a tét, ahogy Silas kezéből egyre inkább kicsúszik az irányítás, és mások kezdik gyanúsnak találni a viselkedését. Charlie bajban van, így hát neki kell áthidalnia a szakadékot a múltjuk és a jelenük között. Mert valahol a „szeretlek”-ek meg a „soha, de sohá”-k között ott rejtőzik az igazság, amiről egyelőre elképzelésük sincs, mégis meg kell találniuk.

Az első mondat:


"Lassan elered az eső."

Véleményem



Meg kell mondanom, már az ajánláson rettentő jót nevettem. Nem lövöm le a poént, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy Colleen és Tarryn nem normálisa. (A lehető legjobb értelemben.)

Innentől pedig folytatódott nagyjából az, ami az első részben is, persze nem teljesen, de annyiban mindenképpen, hogy még mindig teljes homály uralkodik a fejemben arra vonatkozóan, mi a fene történt itt. 

Na de kezdjük az elején! Pontosan ott folytatódik a második kötet, ahol az előző véget ért. Charlie eltűnt, senki nem tudja, hová lett - még mi sem. Illetve nekünk halvány sejtésünk van, de épp úgy, mint minden mást ebben a könyvben, ezt is rengeteg kérdőjel övezi. A kezdés Silas részéről kicsit ismétli önmagát, de ez várható volt: elvesztette az emlékeit, semmit nem tud magáról és a múltjáról. Csakhogy ezúttal már vannak vezetői, így viszonylag hamar összeteszi fejben, milyen szituációba került, így kezdődhet a nyomozás, rögtön kettő is: hol van Charlie és mégis mi a fene történt velük? 

Silas egész jó nyomozói munkát végez, bár el kell mondanom, néha azért a fejemet vertem a falba, hogy mennyire gondatlan. Ezzel együtt az az érdekes a sztoriban, hogy egyre többet derítünk ki, mégis képes a két írónő fenntartani a sztori lényegét adó totál homályt. Amint kiderül valami, valami más megkérdőjeleződik, vagy a kiderült dolog alapból újabb kérdéseket vet fel. Mindenesetre Charlie és Silas családi életéből körvonalazódik egyre több dolog, és határozott az előrelépés Silas oldalán a segítségkérés tekintetében is. (Mondtam már, hogy bírom Silas tesóját?)



Szóval egyre több nyom kerül elő, a feszültség pedig végig konstans magasan van. Ilyen szempontból én örülök is, hogy az egyes részek nem hosszabbak, mert ebben a hosszban így ütős a sztori, "rendes" regény hosszúságban viszont túl rétestészta lenne. 

Apropó, ebben a részben egyre több utalás bukkant elő a Soha, de soha címmel kapcsolatban, és egyszerűen imádom! Minden alkalommal, amikor újabb réteg kerül rá, egyre zseniálisabb lesz.

Charlie-t és Silast pedig egyre jobban szeretem együtt, a visszaemlékezések végtelenül cukik, Silast úúúúgy megölelgetném, amiért ennyire romantikus dolgokat tett Charlie-ért. Süt róla, mennyire szereti, még ha voltak is ennek ellentmondó dolgai - várom is, hogy milyen okok húzódhattak meg pontosan a háttérben.

Összességében ezt a részt is nagyon szerettem, rettentő módon várom a folytatást és a válaszokat. Remélem, nem fogok csalódni.

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7646_soha_de_soha_2-20170602_104542.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra




Nyereményjáték


Mostani játékunk során belebújhattok Silas és Charlie bőrébe.
Colleen Hoover és Tarryn Fisher magyarul is megjelent regényeit alapul véve fiktív nyomozásra hívunk benneteket - történt ugyanis, hogy az egyik szereplő elveszett. Ki, hol és kivel van, ki keresi kinek a segítségével? - ezek azok a kérdések, amelyre fényt kell derítenetek. 
Minden állomáson találtok egy kérdést, valamint néhány információ morzsát, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kire, mire vagy milyen helyszínre gondoltunk. Annyit segítünk, minden karakter, épület, hely a két írónő történeteiből származik. Jó nyomozást!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk. 

A keresők hol találnak rá az elveszettekre?


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.03. MFKata gondolatai
06.04. Dreamworld blog
06.05. Sorok Között
06.06. Könyvvilág blog
06.07. CBooks
06.08. Desz Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések