Breaking News

Most már hivatalos, kik lesznek az utolsó Árnyvadász trilógia főszereplői!

Tegnap a BookConon Cassandra Clare-rel is beszélgettek, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, sok új információ elhangzott a könyveivel kapcsolatban. 

De talán a legérdekesebb mind közül az volt, hogy végre elárulta, kik lesznek a The Wicked Powers, az utolsónak szánt Árnyvadász sorozat főszereplői!



A The Wicked Powers sok szempontból kilóg a többi közül. Míg a másik négy YA sorozat párba állítható (A végzet ereklyéi-Pokoli szerkezetek, Gonosz fortélyok-The Last Hours), és ennek köszönhetően elég sok információ csepeg itt-ott velük kapcsolatban, addig a The Wicked Powers magában áll. 

De nem csak ebben rendhagyó. Míg az eddigi Árnyvadász sorozatok esetében mind jól elválasztható volt az elődöktől, már abban az értelemben, hogy más családról, vagy legalábbis a család más-más generációiról szólt, addig azt már jó ideje tudjuk, hogy a The Wicked Powers gyakorlatilag közvetlen folytatása lesz a Gonosz fortélyoknak - nem ugrunk sem az időben, sem a szereplőkben, ugyanis Blackthornok lesznek a főszereplők abban is, csak a fiatalabbakra tevődik át a hangsúly. 

A legelső információnk, amit a sorozatról kaptunk, még ennél is rendhagyóbb volt. Még a sorozat címét sem tudtuk, amikor Cassie már elárulta: tervez egy Árnyvadász sorozatot meleg főszereplőkkel. Később áttértünk az LMBT szereplők terminusra, ami kissé tágabb, de a lényeg ugyanaz. Az Árnyvadász sorozatban természetesen eddig is voltak fontos LMBT karakterek és párosok, gondoljunk csak a talán legnagyobb rajongói bázissal rendelkező Magnus-Alec párosra, de eddig igazi főszereplőként nem jelentek meg. 

Márpedig a The Wicked Powersben nem hetero páros lesz a főszereplő. 

Mindezeknek megfelelően persze már elindultak a találgatások, hogy kikről lehet szó, és mivel nagyjából be tudtuk lőni, hogy időben hol játszódik majd a TWP, és a Blackthorn család sem túl nagy, sejthető volt, hogy Tiberiusé lesz majd az egyik főszerep. Ennek alapján pedig azért elég jól betippelhető volt a másik főszereplő is. 

Már csak azért is, mert tudjuk, hogy Cassie a The Wicked Powers-t egy olyan igazi, nagyszabású lezárásnak szánja, amiben minden összefut. Márpedig ha minden összefut, akkor abból a Herondale család tutira nem maradhat ki. 

De azért jó tudni, hogy Cassandra Clare végre megerősítette azt, amit a rajongók már régóta sejtettek:

A The Wicked Powers főszereplői Ty és Kit lesznek!

A Fangirlish készített egy videót is a panelről, sajnos nem az egészről, de azért hozom. Viszont előre szólok: spoileres, ha még nem olvastátok a Lord of Shadows-t!


Nincsenek megjegyzések