Breaking News

Abbi Glines: A sorsom {Értékelés + Nyereményjáték}

Abbi Glines: A sorsom

A blogturnéról




Visszatért Dank és Paige, Abbi Glines pedig újra rabul ejti az olvasót! A Maxim Kiadónál április végén jelent meg az Existence  trilógia második része A sorsom címmel. Az izgalmas és lehengerlő regénnyel a Blogturné Klub öt bloggere ismertet meg.

Tarts velünk, és ha ügyes vagy, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában!

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Predestined
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 288
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789632614847
Sorozat: A végzetem 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,10)
Megrendelési link
Pagan Moore számára semmi sem egyszerű. Lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután szerelmét megmentette attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba. De tévedett.
A női szívek megdobbantója, az iskolai hátvéd, Leif Montgomery eltűnt. Amíg a város beleőrül az aggodalomba, Pagan más okokból lesz idegroncs. Úgy tűnik, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke.
Dank már a kezdetektől tudta Leif titkát, de nem kezdett el aggódni egyetlen lelketlen teremtmény miatt. Azonban most tudatosul benne, hogy mekkora hibát követett el.
Pagan lelkét már születésekor megjelölték, kielégítve ezzel egy olyan sötét erőt, amit a Halál meg sem közelít. Dank tudja, Pagan lelkének megmentése nem lesz könnyű, de a lány az övé, azt pedig már bebizonyították, hogy akár meg is tagadja a Mennyet azért, hogy vele maradhasson. Így, ha most a Pokol akar belőle egy darabot, nem jelenthet problémát…

Az első mondat:


"A keskeny, esőáztatta utca kihalt volt."

Véleményem


Bevallom őszintén, az első rész kapcsán elég vegyesek voltak az érzéseim. Egyrészt az ötlet nagyon tetszett - a Halál beleszeret a lányba, akit el kéne vinnie. Annyi lehetőség van benne! Valahogy mégis úgy éreztem, kicsit kevés volt A végzetem. Sokkal izgalmasabb témákat is érinthetett volna a könyv, ehhez képest nagyrészt a szerelmi háromszögre koncentrált. Azt viszont el kell ismernem, hogy a végecsavar meglepett.

Úgyhogy roppant kíváncsi voltam, a csavar után hogyan tovább. 

Nem mondom, hogy ez az egész szerelmi háromszög szál teljesen a háttérbe szorul, mert hazudnék. Még mindig van Dank, és még mindig van Leif, viszont ami jó hír: már nincs szenvedés a "jaj, nem tudom, kit válassszak" jegyében. Ennél a dolog sokkal egyértelműbb, bár nem egyszerűbb. Nem akarom lelőni a poént, és enélkül nehéz róla írni, mindenesetre határozottan bonyolulttá válik ez a Leif-Pagan-Dank dolog, és hoz egy kis izgit a sima szerelmi dolog mellé - még ha abból építkezik is. 

Ezenkívül a Dank szemszögeknek hála kicsit jobban elmerülünk abban a témában is, amit az első részben csak kapargattunk: hogy milyen lehet a Halálnak. Vajon ő hogyan éli meg a feladatát? Hogyan megy el a lelkekért, mi a módszere? Ebben a részben ezekre is választ kapunk. 

Kapunk néhány jó csavart is, és bár egyik sem igazán sokkoló és még mindig nem tökéletes a kidolgozás, azért már jóval izgalmasabb minden, mint az első kötetben. A kedvencem az, aminek várhatóan még a folytatásban is szerepe lesz - amikor a lelkek vannak a középpontban, érdekes kérdés, mi van a lelki társakkal. Ennél többet nem merek írni, mert spoiler lenne, de remélem, olvasás közben érteni fogjátok, pontosan mire gondolok - többször is előkerül, két konkrét esetre gondolok.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy-két kisebb ellentmondásba még bele tudnék kötni, de ezek fölött hajlandó vagyok szemet hunyni. (Például amikor az egyik oldalon még mindenki Leifért aggódik, még a parkolóhelyét is szabadon hagyják, majd három perccel később már nem emlékeznek rá.)

Illetve az írónő behozza az érdekes vudu szálat a történetbe. Nem mondom, hogy jelen formájában nem volt érthető a sztori így, ahogy volt, mindenesetre ha már vudu, örültem volna, ha ennél mélyebben bemutatja az írónő. Igazi vudu szertartásokkal, több információval a vallásról és a különböző istenségekről. 

Talán nem túl nagy spoiler, ha elárulom, megjárjuk a Poklot is a részben. Eleinte kicsit féltem, mert nem igazán olyan volt a hely, mint ami a fejemben él, de aztán csak megvillant egy-egy darabkája, és kellően gyomorforgató volt, hogy tetsszen - már olyan értelemben, hogy jó volt a regényben. 

Ami a mellékszereplőket illeti, Gee-t még mindig imádom, színes foltja a regénynek, kell az a beszólogatós vidámság a regénynek, amit ő képvisel. Miranda is sokat szerepelt, vele sokkal közömbösebb a viszonyom, jó lett volna kicsit jobban kötődni hozzá érzelmileg. Most úgy vagyok vele, hogy szurkolok neki, mert a főszereplőnk barátnője és elhiszem nekik, hogy ez milyen jó, de én magam nem érzem annyira ez a mély barátságot, mint lehetne.

Összességében közel sem volt tökéletes, de szórakoztató volt, és izgalmasabb és fordulotosabb, mint az első kötet. Viszont a vége miatt megint nagyon várom a folytatást, kíváncsi vagyok. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy emiatt - még a borzalmas borítóval együtt is - megadom neki az ajánlom címkét.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


A regény szerzője, Abbi Glines igazi sikergyáros, akinek már számos könyve jelent meg. A játék során a regényei eredeti, vagy magyar borítóiból találtok egy részletet. A rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be, hogy az adott kép melyik regényhez tartozik. A kiadó jóvoltából 3 könyvet sorsolunk!

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni. A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol a levélre, újra kell sorsolnunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


05.06. - Deszy Könyvajánlója
05.08. - CB olvas
05.10. - Kelly
05.12. - Media-Addict.hu
05.14. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések