Breaking News

10 érdekesség Sarah J. Maasról, amit nem biztos, hogy tudtál {Nyereményjáték}




Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 792
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634575214-
Sorozat: Üvegtrón 6.
Moly link
Goodreads link (4,43)
Megrendelési link
Egy csodálatos birodalom.
Egy kétségbeesett küldetés.
Egy ősi titok.

Chaol Westfall és Nesryn Faliq azért érkezett Antica tündöklő városába, hogy szövetséget kössön a déli kontinens kagánjával, akinek hatalmas serege jelenti Erilea utolsó reménysugarát. De nem ez az egyetlen oka, hogy Anticába utaztak: gyógyírt keresnek Chaol Résvárban szerzett sebeire a legendás Torre Cesmében.

A gyerekként iszonyatos borzalmakat átélő Yrene Towers a legkevésbé sem kíván az ifjú adarlani nemesen segíteni, meggyógyítani meg aztán főleg nem akarja. Csakhogy esküt tett, hogy segíti az elesetteket – és tartja is a szavát. Azonban Lord Westfallt sötétség kíséri, és Yrene hamarosan rádöbben, hogy a fiú múltja mindkettejüket magával ragadhatja.

A távoli hegyekben harcosok lenyűgöző rukokon szárnyalnak, és az árnyak mélyén régóta várt válaszok lapulnak. Olyan tudás, ami a túlélést jelentheti a világ számára – vagy a végső pusztulást.


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8359_a_hajnal_tornya-20181128_102022.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - 10 érdekesség Sarah J. Maasról, amit nem biztos, hogy tudtál




1

Az üvegtrón címe eredetileg Queen of Glass, azaz Üvegkirálynő volt.



2


Sarah a Queen of Glass korai verzióját a FictionPress.com oldalon osztotta meg 16 évesen. Nagyjából az első 4 könyvet osztotta meg, bár akkoriban még egy gigavastag könyv volt. Amikor elérte ezt a pontot, rájött, hogy nem úgy meséli a történetet, ahogy igazán szerette volna (és már eleget megtudott a karakterekről ahhoz, hogy tudja, nem a megfelelő irányba tartanak), így elkezdett mindent átírni. Gyakorlatilag üres lappal kezdte és építette fel újra azt, ami később Az üvegtrón lett.




Sarah A hajnal tornáyt igazi kemény hősnőjének, a nagymamájának, Camillának (röviden Camynek) ajánlotta a könyvet. Az utazás iránti szeretete és szenvedélye Camytől jött, aki felnőtt életének nagy részét azzal töltötte, hogy bejárta a világot. Most 87 éves, és épp hazatért több hetes útjáról az Amazonas és a Galapagos-szigetek környékéről (a tavalyi útja egy 20 napos vietnámi kaland volt). [Az interjú idején.] Szinte mindenhol járt már, ami eszetekbe jut, és Sarah életének egyik célja, hogy nagyanyja nyomdokaiba lépjen, és annyit lásson a világból, amennyit csak lehetséges.


4

Sarah J. Maas nevében a J a Janetből jön. Sarah szülei a középső nevét hőn-szeretetett nagynénjük után választották, aki Sarah születése előtt halt meg.



5

Sarah főiskolai szerelméhez, Josh-hoz ment hozzá. Tavaly született meg első gyermekük.






Sarah elsős főiskolásként rögtön a legelső napján találkozott először férjével. Josh konkrétan látta őt kiszállni a kocsiból a szüleivel - de Sarah egészen addig nem látta őt, amíg aznak este nem találkoztak a koleszban (amikor is rögtön áradozni kezdett róla a szobatársának, hogy milyen cuki).



7

Sarah-nak van egy megmentett kutyusa, Annie, aki nyolc éves, részben tacskó, részben Jack Russel terrier. Annie anyukája vemhes lett, a gazdái pedig ezután magára hagyták, és egy sintértelepen születtek meg a kölykök, köztük Annie is. Sarah és Annie azóta majdnem minden napot együtt töltenek, Sarah még a Köd és harag udvarát és a Szárnyak és pusztulás udvarát is Annie-nek és Josh-nak ajánlotta.



8

Sarah hatalmas rajongója a Gyűrűk ura trilógiának, és még a film forgatási helyszíneire is ellátogatott Új-Zélandon, természetesen Hobbitonban is járt - ahol spontán zokogásban tört ki, hogy életében először járhat a Megyében.



9


Sarah imádja a balettet Misty Copelandet tartja az egyik személyes hősének.



10

Sarah imádja a virágokat, és ha nem író lett volna, akkor valószínűleg virágkötő lenne.


Forrás



A blogturnéról




Folytatódik az Üvegtrón sorozat, ugyanis a Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk Chaol Westfall kötetét A hajnal tornya címmel. A könyvben azonban nemcsak Chaollal, hanem sok más új szereplővel is találkozhattok, akik rengeteg veszélyes kalandba keverednek. Chaol és Nesryn szövetségeseket keres a déli kontinensen, de olyan váratlan események érik őket, amire nem is gondoltak volna, miközben a kitörni készülő háború kardként lebeg a fejük felett. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy miként lép Chaol a gyógyulás útjára, sikerül-e szövetségeseket találniuk, kik az új szereplők, akik fenekestül felforgatják a főszereplőink életét, akkor tartsatok a turné 3 bloggerével, és játsszatok a nyereménykönyvért.


Nyereményjáték


A hajnal tornya főszereplője Chaol Westfall, ezért a nyereményjátékunk is róla fog szólni. Egy kicsit nosztalgiázunk a játék során, hiszen minden állomáson találni fogtok egy idézetet, ami Chaolhoz kapcsolódik, a feladatotok pedig az lesz, hogy kitaláljátok, mely már magyarul megjelent Üvegtrón részből származik. A rafflecopter dobozba tehát valamely Üvegtrón kötet címét várjuk!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

– Ébredj! – hallotta Chaol dühös hangját. – Szedd össze magad! 
(…) 
– Mennyi ideig aludtam? – suttogta. Nem kapott választ. – Mondjad, már, mennyi ideig aludtam? 
Ekkor viszont észrevette, hogy a kapitány arca is enyhén piros. 
– Te is elaludtál? 
– Csak egy kicsit, de aztán felébredtem. Te viszont összenyálaztad a vállamat.

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


01.15. Deszy könyvajánlója
01.17. Könyvvilág
01.19. Kelly és Lupi olvas

1 megjegyzés: