Breaking News

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona


Tömény addikció
Crown of Midnight – Éjkorona


A blogturnéról



Kedvenc bérgyilkosunk: Celaena Sardothien október 14-én visszatér, immár a velejéig gonosz Adarlan király bajnokaként. Tarts velünk, hogy kapj egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár rád ha visszatérsz Résvárba és nyerd meg a három nyereménykönyv egyikét! Jó szórakozást!


Izgalmas, csavaros és még romantikus is, fantasztikus világgal! Még mindig imádom ezt a sorozatot!

Eredeti cím: Crown of Midnight
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789633991367
Sorozat: Üvegtrón 2.
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,51)
Megrendelési link

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/sarah-j-maas-ejkorona-6821?ap_id=DeszyA harc folytatódik!
Az ördög koronázta meg.
A kötelesség rabja.
A szerelem foglya.

A tizennyolc éves, gyönyörű lány, Celaena a király, Adarlan legveszélyesebb orgyilkosa.
De vajon a szíve is egy gyilkosé?
Szabadságát azzal nyerhetné vissza, ha a király ellenségeinek vérét ontja, de nem képes rá, hogy a koronáért öljön. És minden, látszólag végrehajtott megbízatásával, minden hazugságával azok életét teszi kockára, akiket szeret.
A lány a szíve mélyén őrlődik a kapitány és a koronaherceg között, miközben a királynál is jóval sötétebb erővel kell megküzdenie. Döntenie kell, hogy miért fog harcolni: a szabadságáért, a szívéért vagy pedig a királyság sorsáért.



Véleményem

Az Üvegtrónt egyszerűen imádtam! Minden volt, amit várhattam tőle: egy nagyon jól felépített fantasy világ egy erős hősnővel, sok akcióval, izgalommal és tök jó romantikus szállal, még ha a szerelmi háromszög az agyamra ment is. 

http://sjmaas.livejournal.com/408049.htmlSzerencsére ott folytatjuk ezt a fantasztikus sorozatot, ahol abbahagytuk. Illetve... néhány hónappal később, amikor Celeana már keményen a király bérgyilkosa. Először kissé sokkoló volt ezt látni, valahogy nem illett a karakterhez, hogy ennyi küzdelem után csak úgy meghajoljon, még akkor sem, ha Celeana soha nem volt egy ártatlan virágszál. A legnagyobb ellenségének dolgozni nem a legjobb választás. Aztán szerencsére hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a főszereplőnk afféle kettős ügynök lett, és a szívem máris hevesebben kezdett dobogni, mert ez veszélyes. Nagyon is. Celeanának folyamatosan a határon kell egyensúlyoznia, és nagyon fontos döntéseket kell meghoznia azzal kapcsolatban, hogy kiben bízzon meg és kiben nem.
Celeana pedig szerencsére egyáltalán nem változott meg: erős és határozott, és természetesen megvan az érzelmes oldala, de ha harcra kerül a sor, nem tétovázik. Volt egy konkrét jelenete, amikor épp valaki olyat akart megmenteni, aki fontos neki... Úristen, igazi badass volt! Azt a jelenetet soha nem felejtem el, az biztos. (Direkt nem írtam le, kiről van szó, nem szeretnék spoilerezni.)

A mellékszereplőinkben sem kell csalódni, bár bevallom őszintén, ebben a részben hercegünktől, Doriantől néha a falra akartam mászni. Amennyire imádtam az első részben, annyira idegesítő volt ebben. Teljesen a háttérbe szorult Chaol mellett, elhanyagolható mennyiséget szerepelt, és nagyrészt akkor is idegesítő volt. Az ő szálát egyetlen dolog mentette meg, hogy ő maga is épp rájön valamire ebben a részben, és meg kell küzdenie ezzel az új felfedezéssel önmagával kapcsolatban. Rettentő kíváncsi vagyok, hogy ez a bizonyos dolog hová vezet majd a jövőben. 

Szó volt róla, hogy Chaolra helyeződik át a hangsúly a második részben, és ez így is van. Már az első részben is szerettem, de nem is tagadom, hogy a Dorian-Celaena párosnak szurkoltam. Viszont azt nekem is el kell ismernem, hogy Chaol ebben a részben remekel. Néhány (valójában elég sok) kifejezetten jó jelenete van a hősnőnkkel. És amit a legjobban szerettem ebben a szálban, hogy amennyi időt együtt töltenek és amiket megosztanak egymással és feláldoznak egymásért, tényleg elhittem, a csontjaimban éreztem, hogy milyen szoros kötelék alakult ki közöttük. A szerelmi szál persze még mindig nagyon nem egyszerű a történetből, de ettől függetlenül is, ami Chaol és Celaena között van, az nagyon különleges - barátok, társak és megértik egymást. Ettől még semmi nem lesz egyszerű, sőt... 

Kapunk új mellékszereplőket is, Celaena egy régi ismerőse, egy hím prostituált és Dorian egy rokona személyében. Mindkettejükkel kapcsolatban az az érdekes, hogy kiszámíthatatlanok és rejtélyesek, és nem biztos, hogy amit elsőre elkönyvelünk róla, biztosan igaz is. Ki tudja? 

De erről nem is szeretnék többet beszélni, mert ami igazán jó volt ebben a történetben, az még mindig a világ és a cselekmény. Az első részben kellett egy kis idő, amíg otthonosan kezdtem érezni magam ebben a világban, de ahogy a második résznek nekiálltam, annyi szünet is az első rész olvasása után, jól éreztem magam. Nem kellett próbálgatnom magam, mindenre tökéletesen emlékeztem - a rejtélyekre, a titkos folyosókra. Így amikor most ezek visszatértem, a világ élt és lélegzett. Ismertem a múltját, a határait, a szabályait, még ha persze az izgalom fenntartása érdekében maradtak is kérdőjelek. És kifejezetten imádom, hogy ahogy halad előre a történet, az írónő egyre jobban előkészíti a lázadást, hiszen senkinek sem lehet kétséges, hogy lázadás lesz. Ez a kettős ügynökség, a fű alatti lázadás szervezése pedig olyan feszültséget kelt, hogy az valami elképesztő. Akárhányszor egyik vagy másik oldalra kerültem Celaenával, az adrenalinszintem egyszerűen megugrott. Senki sem volt biztonságban, ahogy az első részben sem, simán meghalhat bárki, akár olyan szereplő is, akit fontosnak tartunk. És természetesen egy újabb adag megfejtésre váró rejtéllyel találkozunk, és szép lassan kiderül, hogy minden összefügg.

Nem lövök le semmit, mindenesetre van a történetben egy naaagy csavar. A helyzet az, hogy már nagyon korán kitaláltam, ennek ellenére is izgalmas tudott maradni, mert vártam, vártam, és nem tudtam, hogyan és mikor fog a nyakamba szakadni. És amikor a végén jött, örültem és éreztem a meglepetést és a fájdalmat, amit a szereplők. És igen, épp ezért a vége megint csak gyilkos a regénynek, alig várom, hogy olvashassam a harmadik részt. És újfent elborzadtam, hogy mennyi időt kell még várnunk, mire a sorozat legvégére érünk. De amíg a könyvek ilyen izgalmasak és kidolgozottak maradnak, egye fene... Valahogy majd csak kivárom. 

NAGYON AJÁNLOM



Olvassatok bele a képre kattintva!

konyvmolykepzo.hu/reszlet/ejkorona_reszlet.pdf?ap_id=Deszy



Blogturné extra - A könyv előzetese magyar felirattal





Nyereményjáték

Mennyire ismered a karaktereket, szavajárásukat? Eljött az idő, hogy megtudjuk, tényleg akkora rajongó vagy-e. ;)

A király legjobb kéme vagy, és mivel ő senkiben sem bízik, ezért azt a küldetést kaptad, hogy kövesd e halálos játszma fő játékosait, de ne legyél szem előtt. Aztán jelentsd a királynak, ha valami érdekeset hallasz. Minden állomáson találsz egy-egy idézetet a könyvből. A feladatod az, hogy kitaláld ki mondhatta/gondolhatta, illetve kik között zajlott le az a beszélgetés, különben erős lefokozásra számíthatsz.

(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít, a nyertesek jelentkezését pedig a kiértesítéstől számított három napon belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)


A blogturné menetrendje

10/10 Függővég - Kritika + Részlet
10/11 Deszy könyvajánlója - Kritika + Trailer
10/12 Nem harap a... - Kritika
10/13 Kelly & Lupi olvas - Kritika + Borító mustra
10/14 MFKata gondolatai - Kritika
10/16 Dreamworld - Kritika + Kedvcsináló idézetek
http://www.blogturneklub.com/

Nincsenek megjegyzések