Breaking News

Megérkezett A szolgálólány meséje folytatásának borítója

A szolgálólány meséje először 1985-ben jelent meg, igazi fénykorát viszont valószínűleg most éli. A sikeres Hulu sorozatnak és a MeToo kampánynak, illetve a feminizmus aktuális kérdéseinek köszönhetően újra felkapták, és több emberhez jutott el, mint valaha.

Nem is olyan régen megírtam, hogy Margaret Atwood robbantotta a hírt: érkezik a folytatás!



A The Testaments, azaz A testamentumok című folytatás idén jelenik meg angolul, egészen pontosan szeptember 10-én. A regény 15 évvel azután folytatódik, mint ahol ott hagytuk Offred, vagyis Fredé történetét, és három különböző női szereplő nézőpontjából ismerhetjük meg. 

Ahogy az írónő írta: "Kedves olvasók! Minden, amit valah kérdeztetek rólam Gileadról és ezek hatásai jelentették az inspirációt ehhez a könyvhöz. Nos, majdnem minden inspirációm ez volt! A többi ugyanis a világ, amiben élünk."

Ahogy a kiadója mesélte: "1976 óta adom ki Margaret Atwood munkáim - a költeményeit, fiction és nonfiction történeteit. Minden egyes tőle kapott kézirat tiszta élvezet. Csodálatosan ír, és úgy vág az esze, mint a beretva. Ez a könyv sem kivétel."

Ami még fontos információ, hogy ez a regény nem kapcsolódik a történetben már előrébb járó tévésorozathoz.

A borítót Noma Bar tervezte, aki korábban az első kötethez is álmodott újabb borítót. Ami érdekes, hogy elbúcsúztunk a már-már ikonikus vörös színtől, ehelyett zölddel dolgozott.

Atwoodnak nagyon tetszik a borító, így nyilatkozott róla az Entertainment Weeklynek: "A borító egyszerű és elegáns, mégis sok részletet rejt magában. A hátulja az eleje, az eleje a hátulja."



2 megjegyzés:

  1. Idén jelenik meg, nem jövőre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, a leírást átemeltem a tavalyi posztból, és nem vettem észre. Javítottam.

      Törlés