Breaking News

A Sherlock készítői Dracula adaptáción dolgoznak!

Tegnap robbant a hír, hogy újabb feldolgozás készül a klasszikus horrorsztoriból, a Draculából. 

Erre önmagában talán még kevesen kapnák fel a fejüket, csakhogy az, hogy kik készítik, már okot ad rá. A feldolgozásért ugyanis Steven Moffat és Mark Gatiss lesznek felelősek ugyanis, akiknek a Sherlock BBC feldolgozását is köszönhetjük - az pedig azért nem semmit robbant. 

A kép forrása


A hírek szerint itt is lesz azért csavar. Ahogy Sherlockot a modern időkbe helyezték, úgy az új Stoker feldolgozás is más lesz kicsit: Dracula Erdélyből Angliába költözik. 

A tárgyalások jelenleg is zajlanak, így még óriási kérdőjelek vannak a projekttel kapcsolatban. Ami viszont biztos: a BBC nagyon szeretné, így nagy eséllyel kibontakoznak majd a dolgok. A feldolgozás egyébként sorozat lesz, 90 perces részekkel. Az, hogy hány epizódra számíthatunk, még kérdéses, egyelőre a 3, 5 és 6 merült fel, de még semmi sincs kőbe vésve. A hosszú részek miatt viszont elég biztosra vehető, hogy nem hosszú évadokban gondolkoznak, hanem inkább minisorozatban. 

Az is kérdéses, hogy a helyszín változik-e csak, vagy a kor is: még tárgyalnak róla, hogy történelmi jellegű vagy modern környezetbe helyezett legyen-e a sztori.

Forgatókönyv egyelőre nincs, Moffat és Gatiss a tervek szerint azután állnak neki, hogy befejezték az önálló projektjeiket. A hírek szerint legalább egy év, míg kiforrják magukat a dolgok, így várhatóan 2019-es bemutatóval számolhatunk.  Castingról sincsenek egyelőre hírek, korai lenne.

A sorozat producere egyébként Moffat felesége, Sue Vertue, épp, mint a Sherlocknál. A szerzőpárosnak ez lesz az első közös munkája a Sherlock óta, ám már korábban beszéltek róla, hogy nagyon örülnének újabb közös projektnek, mert "imádják egymást". 

Remélhetőleg az új sorozat nagyobb sikert arat majd, mint a legutóbbi tévés Dracula próbálkozás, aminek a főszereplője Jonathan Rhys Meyers volt, és amit nálunk forgattak, majd egy évad után kaszáltak.

És újfent felmerül a kérdés: a már lecsengett vámpírlázban vajon Moffat és Gatiss zsenije elég ahhoz, hogy sikeres legyen ez a sorozat? És vajon beindíthatja-e újra a vámpírőrületet?

Nincsenek megjegyzések