Breaking News

Tudtátok? Cassandra Clare naplót vezetett a Csontváros film forgatásán

Ma nosztalgiáztam egy kicsit, és jókat csodálkoztam, hány olyan posztom született annak idején az Árnyvadász oldalon, amire már nem is emlékszem.

Ilyen furcsa felismerés volt az is, hogy Cassandra Clare naplót vezetett a Csontváros film forgatásán töltött napjairól, amit le is fordítottam annak idején - és már abszolút nem emlékszem rá.

Szóval gondoltam, amolyan érdekesség jelleggel idézzük fel kicsit! Persze azóta már tudjuk, mi lett az "új Twilight franchise" indítójának szánt Csontváros sorsa, a Shadowhunters sorozatban meg nyakig gázolunk.


Első nap: Hétfő

Igazából már a forgatás első olyan hetén felbukkantam, amikor teljesen stúdión belül forgattak, nem pedig külső helyszínen. A stúdió egy régi üveggyár, így sok helyiség van benne – ezek az irodák.

Elképesztően sok ember van, és valamiképpen riasztó rájönni, hogy ezek az emberek mind azért csődültek össze, hogy filmet készítsenek az én könyveimből. A helyszínek, a kellékek, a kosztümök, az óriási Intézettől kezdve a legkisebb családi gyűrűig, mind úgy néznek ki, mintha csak a könyv oldalaiból bukkantak volna elő. Félelmetes. Mindenhol rúnák vannak, még Gersha (a jelmeztervező) irodájában is:



A forgatáson van egy rész, ahol ott vannak a rendező székei meg ahol a színészek ülnek, aztán egy másik ilyen rész, az eszközök másik oldalán, ahol a producerek ülnek, és nézik a visszajátszást – épp azt a jelenetet, amit forgattak. Haraldnak [Zwart], a rendezőnek ironikus módon nincs széke, amit láthatok, de ez nem is számít, mert úgy rohangál körbe utasításokat osztogatva, mint egy forgószél.

És van egy szék a nevemmel!



A producereknek van székük a nevükkel, a színészeknek a szereplőik nevével. Tök jó látni őket felsorolva, de Jace nevét soha nem láthatom, mert kiderült, hogy Jamie-nek legalább 30.000 dzsekije van. 




A nap folyamán a színészek odajönnek köszönni, kivéve Robbie-t, aki még nincs ott. Mindenki fantasztikusan néz ki! Van egy sípolás, ami akkor szól, amikor forgatni kezdenek, ami azt jelenti, hogy nagyon csendben kell lennünk, és nézni a forgatást a fülünkön a fejhallgatókkal, amiken hallhatjuk a hangokat is. Lenyűgöz, hogy a színészek milyen türelmesek, hogy ugyanazt csinálják újra meg újra meg újra. Robert, a producer elmagyarázza, hogy amikor azt gondolják, megvan a megfelelő felvétel, akkor Harald azt mondja: Check the gate, ami azt jelenti, hogy ellenőrzik a kamerát, aztán továbblépnek a következő jelenetre.

Próbáltam találkozni Pajesz Pasival, de akárki nem vadászhatja le. Tragédia!




Második nap: Kedd

A produkciónak van egy külön szállítási osztálya, ami azt jelenti, hogy vannak sofőrök, akik összeszednek mindenkit, és elviszik őket oda, ahová kell. Az én sofőröm neve Gus, és már sok híres embert furikázott. Szörnyű történeteket mesél, amíg teljesen ledöbbent, de aztán biztosít, hogy a Csontváros szereplőgárdája nagyon kedves.
Video Village-be megyek, ahol a monitorok azt mutatják, amit éppen forgatnak. Jamie és Lily épp egy jelenetet forgatnak CCH Pounderrel, aki Madame Dorotheát játssza.




A rendezőasszisztens körbevezet. Megépítették a teljes Csontvárost, és minden csont különböző. Ott akarok lakni. Megmutatja, hogy ha a Csontváros közepére mész és kiabálsz, olyan, mintha mikrofonba beszélnél. Semmi technológia, semmi elektromosság, csak akusztika. Addig kiabáltam, amíg Harald rám nem szólt, hogy hagyjam abba. Imádom az angyalokat, amik mindenhol ott vannak. Katie a Mundie Momstól és én az egyik előtt pózolunk:



A kedvenc helyszínem a könyvtár. Pontosan olyan könyvtár, amilyet mindig is akartam, bár talán valamivel több a kard. Pontosan lemásolták a démonok leírását is, bár talán ez nem fog látszódni a képernyőn, de imádom a részleteket.
Végre találkoztam Robbie-val, aki elképesztően tud ölelni. Adtam neki egyet Simon pólói közül, a „Nyilvánvalóan hoztam néhány rossz döntést” feliratosat. Ő pedig szomorúan azt mondta: „Ez igaz, hoztam rossz döntéseket, de nem gondoltam, hogy ez ilyen nyilvánvaló.” És végre összefutottam Pajesz Pasival. Az életem már teljes!





Harmadik nap: Szerda

Video Village-ben vagyok. Jemima, a haja még festetlen, odajön, hogy megmutassa nekem a Jeleit. 




Felfedeztem, hogy a forgatáson minden étkezés "ebéd". Még akkor is, ha hajnali kettőkor van, ebéd. Madame Dorotheával ebédelek. Épp egy kicsit démoni lesz, úgyhogy hatalmas karmok vannak az ujjain. Ennek ellenére gyönyörű és ízléses. Kicsit bűntudatom van a sorsa miatt.
Nincs viccesebb, mint egy csapat Néma Testvért nézni, ahogy próbálkoznak enni, miközben be van varrva a szájuk. Mind szívószállal próbálták megenni az "ebédjüket" a dobozokból.
Később Robert [Kulzer] megmutatja nekem az üvegházas jelenetet az iPadjén. Nem hallom a dialógust, de gyönyörűen néz ki. Robert azt mondja: "Producer vagyok, ami azt jelenti, hogy a szívem hideg és halott, szóval ha ezt romantikusnak tartom és megindítónak, akkor tényleg nagyszerűnek kell lennie." Nagyon igaz. 

A forgatáson egész későig tart. Hartley-t, aki line producer, rajtakaptuk, hogy kisurran és forró csokit visz a rajongóknak, akik a stúdió körül somfordálnak. Igazából Hartley már filmes veterán, és már hozzászokott, hogy elhessegesse az embereket, de a TMI rajongók olyan édesek, hogy mostanáig adott már nekik ételt, és még karkötőt is kaptak, amiket kifejezetten a forgatásra látogatóknak készítettek. Itt Kevin [Zegers] mutat egy ilyet (az van ráírva, hogy THE MORTAL INSTRUMENTS, 2012):



- Hartley már veszélyeztetett - mondja Robert. - A rajongók annyira aranyosak.



Negyedik nap: Csütörtök




Ma tényleg későn kezdődik a forgatás, mert előtte késő éjjelig tartott, mert van egy 12 órás forgás a színészeknek meg a stábtagoknak, hogy mindenki tudjon aludni. Ez az a nap is, amikor itt van nekünk a forgatáson Grace, a lány a Make-a-Wish alapítványtól. Az volt a kívánsága, hogy ott lehessen a Csontváros film forgatásán. Igazából már leveleztem ezelőtt Grace-szel, és egy csomó iratze charmot küldtem neki, amik még mindig megvannak neki. Annyira meghatott, hogy megtartotta őket, szóval volt egy pillanatunk, ölelkeztünk és körbetáncoltuk a jelmezes szobát. Grace kijózanodott, amikor meglátta Magnus partijának néhány jelmezét, amik elég sokat mutatnak. Brokát kabátok! Őrült csizmák! Hát nélküli ruhák! Csillogás mindenhol!

A forgatás aznap éjjel egy metróalagútban zajlott. A szereplők székei lent voltak a megállóban. Elég hideg vab, mindenkin takarók vannak. Kevin [Zegers] csinál rólam egy képet Jemimával – majdnem teljesen be van burkolva a takaróba. (Igazából egy ilyen takarószerű ruhát jelent a blankie, nem tudom, mi rá a magyar szó, de a képen úgyis látjátok. :D - Deszy)



Grace a statiszta szerepét csinálja, és nagyon aranyos. Az édesanyjával vagyok éppen, amikor egy hihetetlenül magas, szexi pasi jelenik meg a forgatáson. Godfrey az, aki azért jött, hogy köszönjön, bár nem forgat aznap. Szóval igen, ott vagyok, amikor először találkozik Kevinnel. Előtte még nem futottak össze. A varázslatos szavakat, amiket váltottak, titokban tartom, de lehetséges, hogy benne volt az üdvözlésben a "Hey, dude" köszöntés. Én Godfrey-val:



Rafy, a fotós odajön, hogy megkérdezze, akarok-e statiszta lenni ebben a jelenetben, mire Harald megszólal: "Nem, ő Magnus partijára megy."

Én meg: "Nem lehetek ott Magnus partiján, nem vagyok olyan tündöklő. És egyébként is, ideges leszek és elájulok.

Harald: MAGNUS PARTIJÁN LESZEL. 



Úgy néz ki, ott leszek Magnus partiján.

Nincsenek megjegyzések