Breaking News

Jön John Green új regénye - ismétlem, új regény John Greentől!

John Green bevallotta, hogy a Csillagainkban a hiba sikere bármilyen boldogító és izgalmas volt, bizony az írásban visszavetette - kialakult benne egy gát, mert félt, hogy ennél jobbat, sikeresebbet már nem tud írni. 



Ám pont idén januárban osztottam meg a videót, amiben már arról nyilatkozott, visszatért a motivációja! És most végre itt a gyümölcse is: nem csalás, nem ámítás, idén újabb John Green regény kerül a polcokra!

A regény 2017. október 10-én jelenik meg (igen, ennyire pontos dátumunk van) és a Turtles All The Way Down címet viseli majd.

A cím egyébként elég trükkös, ugyanis egy angol kifejezés, amit eredetileg a kozmológiában használtak, aztán elterjedt - leginkább Stephen Hawkingnak köszönhetően. Az urban dictionary szerint az általánosan elterjedt jelentése: "Amikor valakivel vitázol, és látod, hogy a logikai levezetésed félresiklik, arra használhatod a kifejezést, hogy automatikusan te gyere ki győztesen belőle. Persze csak akkor működik, ha megértik, mire utal." Az anekdota szerint adott egy vita, melynek témája, hogy a Föld lapos-e. A vitában résztvevő hölgy állítja, hogy a világ lapos, és egy óriási teknős tartja a hátán. Mire a másik fél megkérdezi, hogy akkor min áll a teknős. Mire a nő azt feleli, hogy végig teknősök vannak, egészen a legaljáig. Ez a Turtles All The Way Down kifejezés.



A kiadó szinopszisa szerint: "A Turtles All The Way Down egy számkivetett milliárdossal és pénzjutalommal kezdődik. Életen át tartó barátságról, egy váratlan újratalálkozás intimitásáról, Star Wars fanfictionról és a tuataráról. (Én se tudtam, mi az, de itt a magyarázat: tuatara) De a szíve Aza Holmes, egy fiatal nő, aki próbál a mindennapi létezés fáradalmai között lavírozni soha meg nem álló gondolatainak spiráljában."

Amit még tudunk: Aza 16 éves, és egy eltűnt milliárdost próbál megtalálni.

És hogy mit mond John Green?

"Évek óta dolgozom már a Turtles All The Way Downon, és izgatott vagyok, hogy októberben végre megoszthatom az olvasókkal. Ez az első kísérletem, hogy közvetlenül írjak valamilyen mentális betegségről, ami engem is érint, már a gyerekkoromtól kezdve, így bár a történet kitalált, nagyon személyes."

A kiadó mindenesetre masszív sikerre számít: az első kiadás 1,5 millió példányban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések