Breaking News

Új kiegészítő kötet érkezik a Harry Potterhez, eddig soha nem látott tartalmakkal

Korábban azt hiszem, már megosztottam a hírt, hogy a Harry Potter sorozat 20. évfordulójára ilyen témájú kiállítás nyílik Londonban, a The British Librarynek hála. 

A kiállításban az az érdekes, hogy nem csupán közvetlenül Harry Potter dolgokkal foglalkoznak, hanem körüljárják azokat a dolgokat is a történelemből, amelyek elvezethettek Rowling varázslóvilágának megalkotásához. Ezért is lett a kiállítás címe Harry Potter: A History of Magic: The Exhibition. (Egyébként október 20-tól február 28-ig lesz látogatható.)



És most bejelentették: a kiállításhoz kapcsolódóan egy új kötet is megjelenik, amiben eddig soha nem látott HP-s tartalmakat is találunk majd!

Ahogy a hivatalos közleményben áll: a könyv tükrözni fogja a kiállítás tartalmát, tehát mindenféle varázslatos és misztikus témájú könyv és tárgy megjelenik majd benne, amelyek a British Library gyűjteményében találhatóak. 

Ami viszont ennél is izgalmasabb, hogy a Bloomsbury és Rowling maga is megosztott a kiállítással - és így a könyvvel - olyan tartalmakat, amelyek valóban a HP sorozathoz kapcsolódnak, és még soha nem mutatták meg. Így lesznek eddig soha nem látott vázlatok és kézirat oldalak Rowlingtól és illusztrációk Jim Kaytől. Utóbbiakról ennél többet nem árultak el. 

A vázlatok és kézirat részletek mindenesetre felfedhetnek új részleteket és akár kimaradt jeleneteket is, úgyhogy én a magam részéről rettentő kíváncsi vagyok.

A kötet megjelenését a kiállítás megnyitójához igazították, így október 20-tól kerülhet a polcokra.

Nincsenek megjegyzések