Breaking News

Kicsi Harry Potterek világrekorddal ünnepelték a sorozat születésnapját

Az Entertainment Weekly hozta le a hírt, miszerint többszáz iskolás teljes Harry Potter szerelésben ünnepelte a sorozat születésnapját az angliai Boltonban. 

Az ünneplésben majdnem 700-an vettek részt, 11 boltoni iskolából, ezzel pedig megdöntötték egy furcsa világrekordot: A legnagyobb összejövetel Harry Potter jelmezbe öltözött emberekkel. Bármilyen meglepő, ez a kategória már létezett, a korábbi rekord 521 volt, ezt szárnyalta most túl a 676 nebuló. 

Mindegyikük magán viselte a tipikus Harry Potter jegyeket: a kör alakú szemüveget, a villám alakú sebhelyet a homlokon, és mindegyiküknek volt Griffendél nyakkendője és pálcája is. A Guinness rekordot felügyelő segítő szigorúan betartatta a szabályokat, legalább 5 percig kellett együtt álldogálniuk.

Nem meglepő módon a megmozdulást támogatta a Bloomsbury, Rowling britkiadója is, akik a 20. évfordulóra még sok hasonló eseménnyel készülnek. És így első blikkre valószínűleg a jutalma mindenkinek egy Griffendéles külsőt öltött jubileumi Harry Potter és bölcsek köve volt. (A Harry Potter jubileumi kiadásáról itt olvashatsz bővebben.)



 

Nincsenek megjegyzések