Breaking News

Martin Freeman lesz a producere az Elveszett paradicsom adaptációjának

Milton Elveszett paradicsom című epikus költeménye mára már igazi klasszikus, és most új adaptáció készül belőle!



A költemény a zsidó és a keresztény kultúrkör „bűnbeesés”-történetét dolgozza fel illetve a paradicsomból való elűzetést. Az érdekesség az, hogy a főhős a Sátán, és nem abban a megszokott végtelenségig negatív színben tünteti fel, mint az előtte szokás volt, sőt... sokak szerint kifejezetten neki kedvez. 

Ez önmagában talán még nem mond túl sokat azoknak, akik még nem hallottak róla, csakhogy nagy eséllyel mindenki találkozott már legalább egy olyan művel, amit ez a költemény ihletett. Philip Pullman saját bevallása szerint e könyv hatására írta az Úr Sötét Anyagai trilógiát. Neil Gaiman a Sandman című képregényében nemcsak ihletet merített belőle Lucifer alakjához, gyakran maga Lucifer is idézi Miltont. Ó, és ne feledkezzünk meg az Árnyvadászokról sem - Cassandra Clare-nek nem csak inspirációul szolgált Milton Elveszett paradicsoma, idéz is tőle, ő maga is, a szereplők is. Ó, és a Pandemonium név is az Elveszett paradicsomból származik.

"- Amúgy ismered az Elveszett Paradicsomot Miltontól?
- Talán ha tíz-tízenötször olvastattad el velem - felelte Jace. - "Inkább a Pokolban úr, mint szolga az Égben" és a többi, és a többi.
- Non serviam - mondta Valentine. - Nem fogok szolgálni. - Ezt hímezte Lucifer a zászlajára, amikor csatába vezette az angyal-pártütőket a romlott hatalmasság ellen. 
- Mit akarsz ezzel mondani? Hogy az ördög pártját fogod?
- Egyesek szerint Milton maga is az ördög pártját fogta. A Sátán határozottan érdekesebb figura nála, mint Isten." - Hamuváros

Most pedig újabb kísérletet tesznek rá, hogy az Elveszett paradicsomból adaptációt készítsenek, ezúttal tévésorozatot! 



A sorozat egyik producere Martin Freeman lesz (Sherlock, A hobbit). A másik producer, Laurence Bowen így fogalmazta meg, mire számíthatunk: "Az Elveszett paradicsom olyan, mint egy bibliai Trónok harca, ami egy politikai csatározásokkal és erőszakkal teli világba kalauzolja az olvasót."

És hogy mit mond Freeman? "Az Elveszett paradicsom eposzi, izgalmas és meglepően modern. És talán ez az első alkalom, hogy az ördög kapja a legjobb sorokat!"

Egyelőre ennél többet nem tudunk a sorozatról, arról sem szólt a fáma, hogy Freeman vajon színészként is megjelenik-e a sorozatban. Mindenesetre én kíváncsian várom a fejleményeket.

Nincsenek megjegyzések