Breaking News

12 könyv, amire a képek alapján érdemes lesz lecsapni a Könyvmolyképző raktárvásárán

Átböngésztem a fotókat, amiket eddig megosztottak az akciós könyvekről a Könyvmolyképző raktárvásár eseménynél, és gondoltam, összeszedek nektek egy toplistát azokról a könyvekről, amiket az akciósok között láttam és én jó szívvel merem ajánlani őket.

Ezek mind olyan könyvek, amikre én magam is biztosan lecsapnék, ha 1) nem lennének már meg és 2) ha ott tudnék ma lenni a raktárvásáron. 

Viszont gondoltam, ennyi szuper könyv mellett jól jöhet egy kis útmutatás, szóval csapjunk is bele. (A lista nem fontossági sorrendben van.) 





Angelfall - 999.- (kicsit szépséghibás)

>>> Értékelésem <<<




Az Angelfall sorozatot mindenesetől imádtam. Posztapokaliptikus-angyalos történet, egy rendkívül határozott és szabadszájú hősnővel és rengeteg csavarral - no meg persze egy szexi segítővel/ellenséggel. 
Az értékelést fent linkeltem, de ha valakinek kell még győzködés, akkor a kigyűjtöttem a kedvenc idézeteimet is a könyvből.


These Broken Stars - 999.- (kicsit szépséghibás)




A These Broken Stars egy érdekes sci-fis Titanic-szerű történet. Két fiatal, akik egész életükben egy űrhajón éltek, most hirtelen túlélői lesznek egy űrhajóbalesetnek (vagy mégsem?) és egyedül kell boldogulniuk egy bolygón.
Ó, és van még egy ok, amiért érdekes lehet: már dolgoznak a These Broken Stars tévésorozaton!


Obszidián - 999.- (kicsit szépséghibás)




A YA irodalom rajongóinak szerintem nem nagyon kell bemutatnom a Luxen sorozatot, hiszen óriási karriert futott be idehaza és kint is a széria. 
Adott nekünk egy új helyre költöző lány és egy szexi, ámde rendkívül furcsán viselkedő szomszéd. Egyre gyanúsabb dolgok történnek, mígnem fény derül rá, mit titkolnak olyan nagyon a szomszédok...
Daemon Black (az a bizonyos szomszéd) nagyon népszerű "álompasi", tőle is kigyűjtöttem a TOP20 kedvenc idézetem.
Apropója is van, amiért érdemes nekiállni a sorozatnak, ugyanis hamarosan érkezik a spin-off magyarul is.


Túl szép - 499.- (kicsit szépséghibás)




A Túl szép egy magyar szerző munkája, Magyarországon is játszódik. Két teljesen ellentétesnek tűnő férfi kapcsolatát mutatja be: egyikük túlsúlyos és szegény, másikuk viszont úszósztár volt, amíg doppingbotrányba nem keveredett. 


A háború lelke + A feledés folyója - 1320.-




Mi van, ha 3 magyar kamasz visszakerül az ókori Görögországba, és mindenféle mitikus szörnnyel és istennel megküzdve kell megmenteniük a világot? Erről szól ez a sorozat!


Outlander - 30% matrica és szépséghibás is




Ha esetleg valaki még nem ismerné: az Outlander sorozatban Claire, aki ápolónő volt a második világháborúban, és épp egy második nászúton próbál újra összemelegedni évek óta nem látott férjével, egy kőkörnek köszönhetően varázslatos módon visszakerül a 18. századi Skóciába. Innentől pedig egy korokon átívelő családtörténet veszi kezdetét, sok-sok történelemmel és sok-sok románccal.
Amellett, hogy zseniálisak a könyvek, azt is érdemes tudni, hogy egy hasonlóan zseniális tévésorozat készül a könyvekből, amiről ide kattintva olvashattok többet.


Bármelyik Cassandra Clare - 999.- (kis szépséghibás)




Figyelembe véve, mennyi bejegyzésem volt már az írónő könyveivel kapcsolatban, és azt is, hogy évekig én vezettem a rajongói oldalát, azt hiszem, nem nagyon kell ragoznom, mennyire szeretem őket.
Cassandra Clare Árnyvadász világában félig angyal-félig ember harcosok próbálják megvédeni a világot a gonosztól, amiben vámpírok, vérfarkasok, boszorkánymesterek és mindenféle különleges lény futkos - no meg démonok. A sorozat rengeteg komoly témával foglalkozik (LMBT szálak, rasszizmus), eközben pedig egy sor epikus love storyt vonultat fel.


Bármelyik Sarah J. Maas - 999.- (kis szépséghibás)




Sarah J. Maas elképesztően tehetséges írónő, aki nagyszerű világokat teremt, és képes a világokat megtölteni egy sor élő és lélegző szereplővel - mindezt epikus csatajelenetekkel és nagy románcokkal. Jelenleg ő az egyik TOP YA szerző, nem véletlenül. És ami még fontos: mind az Üvegtrón sorozat, mind a Tüskék és rózsák udvara sorozat adaptációján dolgoznak.


Cinder - 999.- (kis szépséghibás)




Marissa Meyer Holdbéli krónikák sorozata Amerikában egyértelműen a TOP YA könyvek listáján van, viszont Magyarországon nem alakultak jól a kiadásai - eredetileg egy nagyon nem YA könyvekre szakosodott kiadó adta ki, így sajnos nem találtak rá annyian, amennyi rajongót megérdemelne.
A történet egy Hamupipőke feldolgozás, viszont annak nagyon modern: sci-fi világban, robotokkal, nem földbéli lényekkel és egy újfent pusztító pestisjárvánnyal. Ez elsőre nem tűnhet olyan sztorinak, amire a YA olvasók ráharapnak, de higgyetek nekem: imádni fogjátok!  


Bármelyik Leigh Bardugo - 999.- (kis szépséghibás)




Leigh Bardugo esete kicsit hasonlít Marissa Meyeréhez, azzal a különbséggel, hogy ő bár egyből a Vörös Pöttyös könyvek közé került, mégsem futott be itthon akkora karriert, amekkorát megérdemelne. Ez talán most változni fog, hiszen készül a Grisha könyvekből egy Netflix sorozat, a pletykák szerint nem is akármilyen szereposztással, ami ráadásul Budapesten forog majd. Ennek köszönhetően pedig az írónő is dedikálhat nálunk, erről pont tegnap írtam!
A Grisha világ egy fantasyvilág, ami nagyon az oroszos érzésre épít, gyakorlatilag olyan, mintha a cári Oroszországot áttették volna egy fantasy környezetbe. Ez nagyon erős alaphangulatot ad, de emellett a világ felépítése is érdekes: vannak ugyanis olyanok, akik képesek varázsolni, viszont meghatározott csoportokba lehet őket sorolni aszerint, hogy kinek milyen képessége van. Meglepek vele bárkit, ha azt mondom, a hősnőnk képessége a ritkán látott csoportba tartozik?


Bármelyik Colleen Hoover - 999.- (kis szépséghibás)




Kell-e jobb érv amellett, hogy olcsó Hoover könyvet vásároljon mindenki, mint hogy novemberben hozzánk látogat az írónő dedikálni?
De persze ettől még lehetne rossz, amit ír - de nagyon nem az! Hoover a romantikus-YA zsáner egyik legnépszerűbb szerzője, nem véletlenül. Amellett, hogy jó kis párosokat alkot, minden könyvében van valami nagyon különleges. Elképesztő ötletei vannak és ezt tökéletesen képes összehozni a románccal úgy, hogy mindenkit elvarázsoljon. 
A Confess című könyvéből pedig adaptáció is készült, az előzetest itt nézhetitek meg. És már azt is tudjuk, hogy úton az újabb adaptáció, a Velünk véget érből, és jó kezekben is lesz.


Calderon, avagy hullajelölt kerestetek és Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál - 499.- (kis szépséghibás)




A sort egy újabb magyar szerzővel zárjuk. On Sai neve valószínűleg már sokaknak ismerős lesz, hiszen amellett, hogy sikeres író, az Aranymosás Pályázat és a Könyvmolyképző íróiskolájának vezetője is. A legnépszerűbb idézeteit én magam is összegyűjtöttem már.
Bármelyik könyvére érdemes lecsapni, én most a két Calderon kötetet emeltem ki, mert nekem még mindig ezek a kedvenceim. A Calderon egy vicces történet, ami az űrben játszódik - ez elsőre talán nem túl vonzó azoknak, akik nem szeretik a sci-fiket, mert mégis miért akarnának űrcsatákról olvasni? Pedig a történet is szuper, tele van jó kis csavarokkal, egy sor szerethető szereplővel. És persze ott van Calderon, akinek hatalmas az arca - de pont ettől válik viccessé kb. minden, ami körülötte történik. És az alapsztorit meséltem már? Adott nekünk egy gyászoló férj (Calderon), aki nemesnek született, de házassága miatt kitagadták - ennek köszönhetően pedig soha egy napot sem dolgozott. Most viszont akadt egy kis problémája: öngyilkos akar lenni, csakhogy a család nem fogja tudni állni a temetését - ezért Calderon munkába áll, hogy összespórolja a pénzt a saját temetésére.


Nincsenek megjegyzések